DI > Ekonomi

Monday, 17 June, 11:20

DI - 10 jun 19 kl. 15:03

Nordea: Kina trycker på gasen för 5g-utrullningAtt Kina nu tilldelat licenser för 5g (i torsdags) signalerar att landet trycker på gasen vad gäller 5g-utrullning. Det skriver Nordea i en sektorkommentar..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Kina, Nordea

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordea, Kina, trycker, gasenför , 5g-utrullning
DI - 03 sep 18 kl. 10:37

Kina trycker på bromsen för investeringar i fordonssektorn

Kina trycker nu på bromsen vad gäller investeringar i fordonssektorn. Orsaken är att man vill få ned möjlig överkapacitet, rapporterar japanska affärstidningen Nikkei. .

Affärsvärlden - 10 jun 19 kl. 15:21

Nordea: Kina accelererar 5G-utrullning

Att Kina nu tilldelat licenser för 5G (i torsdags) signalerar att landet trycker på gasen vad gäller 5G-utrullning. Det skriver Nordea i en sektorkommentar..

DI - 03 apr 14 kl. 07:52

Kina trycker på gasen

Kina har lagt fram ett paket med åtgärder, inklusive järnvägssatsningar och skattesänkningar, för att stötta ekonomin och skapa jobb då nedgången i ekonomin hotar premiärminister Li Keqiangs mål om en tillväxt på 7,5 procent i år..

Dagens PS - 07 feb 19 kl. 07:11

Volvo Cars trycker gasen i botten

Biltillverkaren Volvo Cars redovisar såväl en ökande vinst som stigande omsättning i det fjärde kvartalet. Omsättningen uppgick till 73 025 miljoner kronor (60 959), en ökning med 20 procent mot föregående år. Rörelseresultatet blev 4 505 miljoner kronor (3 616), med en rörelsemarginal på 6,2 procent (5,9).

Dagens PS - 07 feb 19 kl. 07:11

Volvo Cars trycker gasen i botten

Biltillverkaren Volvo Cars redovisar såväl en ökande vinst som stigande omsättning i det fjärde kvartalet. Omsättningen uppgick till 73 025 miljoner kronor (60 959), en ökning med 20 procent mot föregående år. Rörelseresultatet blev 4 505 miljoner kronor (3 616), med en rörelsemarginal på 6,2 procent (5,9).

DI - 02 jul 16 kl. 19:00

Kina trycker upp priset på fläsk

Priset på europeiskt griskött nådde på torsdagen 13,37 kronor per kilo vilket kan jämföras med snittpriset på 11,56 kronor under 2015. Bakom den kraftiga uppgången ligger en stigande efterfrågan från Kina. Det skriver Le Figaro..

Dagens PS - 24 aug 18 kl. 07:18

Kina trycker in 200 miljarder i banksystemet

Kinas centralbank har på fredagen injicerat 149 miljarder yuan, motsvarande 22 miljarder dollar, i banksystemet. Det sker genom lån till kommersiella banker, rapporterar Financial Times. Affärstidningen beskriver att Kina de senaste veckorna skiftat mot både penningpolitiska och finanspolitiska stimulanser efter tecken på att den ekonomiska tillväxten avtar..

PrivataAffärer - 28 sep 18 kl. 15:23

Nordea: Stark vinsttillväxt ger övervikt för aktier

Den starka vinsttillväxten och attraktiva värderingar ställt mot låga räntor attraherar investerarna att placera i aktier, trots olika handelsrestriktioner. I tillgångsslaget aktier föredrar Nordea Kina före Europa som underviktas på grund av politisk motvind och relativt sett sämre tillväxt. Det uppger Nordeas chefsstrateg Michael Livijn.

DI - 04 sep 14 kl. 16:20

Nordea: Tysk ränta oanständigt låg

Tyska räntor har sjunkit till rekordlåga nivåer. På tok för låga, enligt Nordea, som trycker på säljknappen..

DI - 09 feb 12 kl. 11:07

Metso trycker gasen i botten

Den finländska verkstadskoncernen Metso redovisar ett rörelseresultat på 189 miljoner euro för det fjärde kvartalet 2011 (132). Väntat var enligt SME Direkts prognossammanställning ett rörelseresultat om 173 miljoner..

Fler nyheter från DI

DI - just nu

Utbyggnaden av oljeraffinaderiet stoppas till 2020

Mark- och miljööverdomstolen går vidare med överklagandena mot Preems planerade utbyggnad i Lysekil.  Därmed kvarstår osäkerheten kring den kritiserade jätteinvesteringen på runt 15 miljarder kronor..

DI - 5 minuter sedan

Saxlunds dotterbolag tar order i Storbritannien värd 20 miljoner

Saxlund Groups brittiska dotterbolag Saxlund International har på måndagen säkrat kontrakt till ett värde av cirka 1,7 miljoner pund, motsvarande cirka 20 miljoner kronor..

DI - 15 minuter sedan

Peab bygger äldreboende i Västerås – ordervärde om 265 miljoner

Byggkoncernen Peab ska bygga ett äldreboende med 120 lägenheter åt Hemsö i Västerås. Kontraktssumman uppgår till 265 miljoner kronor, vilket orderanmäls i det andra kvartalet 2019. Denna totalentreprenad byggstartas i augusti och beräknas vara klart i april 2021..

DI - 15 minuter sedan

Vätgasbolagets teknologi avskrivs från olycka efter granskning

Vätgasbolaget Nels kärnteknologi var inte upphovet för den brand som bröt ut vid en tankstation i Sandvika under söndagen för två veckor sedan, enligt en oberoende utredning av danska konsultfirman Gexcon, skriver Nel i ett pressmeddelande..

DI - 15 minuter sedan

Preems utbyggnad ska prövas i domstol

Mark- och miljööverdomstolen kommer att ta upp fallet om utbyggnaden i Lysekil. Domstolen ger prövningstillstånd till målet, med en planerad huvudförhandling första kvartalet 2020..

DI - 30 minuter sedan

Iran hotar med att bryta mot kärnenergiavtalet

Iran uppger på måndagen att de den 7 juli kommer att överskrida tidigare överenskomna lagernivåer av låganrikat uran. Därmed ser landet ut att vara på väg att bryta mot kärnenergiöverenskommelsen från 2015 enligt nyhetsbyrån Bloomberg..

DI - 45 minuter sedan

Ta rygg på Lantto – köp hajpade aktien som rusat 60 procent i år

Di:s köpråd på det hajpade techbolaget blev inte helt lyckat, trots en urstark slutspurt. Men nu närmar sig det kommersiella genombrottet, och insynstopparna tankar aktier. Vi upprepar köp – även om risken är hög.

DI - 1 timme sedan

Analytiker: Fortsatt press på Lufthansa kan uppmuntra konkurrenter

Att flygkoncernen Lufthansas lågprisdel Eurowings går med förlust kan tänkas uppmuntra konkurrenter. Det skriver Credit Suisse i en snabbkommentar efter flygkoncernens vinstvarning på måndagen..

DI - 1 timme sedan

Ericsson har tagit en tredjedel av 5G-kontrakten från kinesisk operatörsjätte

Kinas största teleoperatör, China Mobile, har tilldelat omkring hälften av sina 5G-kontrakt hittills till inhemska Huawei. Ericsson har tagit omkring en tredjedel av operatörens 5G-order, skriver South China Morning Post..

DI - 1 timme sedan

Långt från Perssons mål – H&M:s formulering oroar

H&M matchar analytikernas förväntningar när försäljningstillväxten i lokal valuta tangerar den högsta noteringen i ett enskilt kvartal under de senaste två åren på 6 procent. Men nu väntar tuffare jämförelsetal för den relativt sett högvärderade aktien..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.