Affärsvärlden > Ekonomi

Sunday, 16 June, 18:58

Affärsvärlden - 10 jun 19 kl. 14:21

Mellan sill och kräftorPORTFÖLJUPPDATERING Småbolagsportföljen har positionerat sig för en sval börssommar. Kassan har fyllts på och portföljen letar efter intressanta aktier i defensiva sektorer..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
PORTFÖLJUPPDATERING Småbolagsportföljen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mellan silloch , kräftor
Affärsvärlden - 12 jun 19 kl. 18:00

Mellan sill och kräftor

Småbolagsportföljen har positionerat sig för en sval börssommar. Kassan har fyllts på och portföljen letar efter intressanta aktier i defensiva sektorer..

YA - 30 aug 13 kl. 06:30

Nu packas fisk i fabriken igen

Foto: Mark Hanlon
Värden för över 20 miljoner kronor gick upp i rök vid branden på Skillinge fiskimpex för ett år sedan. Men nu är allt uppbyggt igen och företaget hoppas även på en viss utvidgning av verksamheten.
?

BT - 18 dec 14 kl. 09:02

Nya hårdare fiskeregler 2015

Från och med årsskiftet börjar så kallad landningsskyldighet att gälla inom svensk fiske. Det innebär att all fisk som fångas ombord på fiskefartygen måste tas i land, även om det rör sig om fisk som är under minimimåtten och inte får säljas som livsmedel och inte har något ekonomiskt värde. Syftet är att minimera så kallade utkast från fartygen, oönskade fångster och få fram ett mer selektivt fiske, enligt de nya gemensamma EU-reglerna som börjar gälla nästa år och ska vara fullt genomförda 2019.

YA - 15 aug 13 kl. 08:00

Tiden är mogen för övermogen fisk

Foto: Bass Nilsson
Norrlänningarnas delikatess avnjuts även på skånsk mark. Doften av hav byts i?kväll ut mot dofter av annat slag när Österlens surströmmingsgille firar årets premiär i Fiskarstugan nere vid småbåtshamnen.

LV - 23 sep 13 kl. 08:42

Lokala råvaror i Tannefors

Lokala råvaror och hemgjorda delikatesser i långa banor. Kräftor, hummer och inlagd sill. Allfisk har det mesta för den som tycker om mat från insjö och hav..

BT - 21 sep 14 kl. 13:06

Få har råd med hummer

När havets svarta guld blir tillgängligt på måndag ringlar köerna långa. Eller? Hummerpremiären orsakar alltid ett ståhej – men få har råd att äta de dyra skaldjuren.

Kristianstadsbladet - 21 sep 14 kl. 14:30

Anrikt skaldjur lyx för få

När havets svarta guld blir tillgängligt i morgon ringlar köerna långa. Eller?Hummerpremiären orsakar alltid ett ståhej - men få har råd att äta de dyra skaldjuren.

BT - 21 sep 14 kl. 14:30

Anrikt skaldjur lyx för få

När havets svarta guld blir tillgängligt i morgon ringlar köerna långa. Eller? Hummerpremiären orsakar alltid ett ståhej - men få har råd att äta de dyra skaldjuren.

DN - 21 jun 18 kl. 09:00

Sommarsnaps

Vad kan vara lättare än att göra egen snaps? Det kräver mycket lite jobb, men ger stor uppskattning om man får till det. Den här bärsnapsen blir mer fruktig och aromatisk ju längre den får stå.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - I förrgår: 14:25

Ministrarna får påökt

Stefan Löfven (S) får påfyllning i kassan. Från och med den 1 juli höjs statsministerarvodet med 4 000 kronor till 176 000 kronor per månad..

Affärsvärlden - I förrgår: 14:28

Norwegian lyfter efter Boeing-uppgifter

Flygbolaget Norwegians vd, Bjørn Kjos tror att Boeings problemmodell 737 Max 8 kommer att återtas i trafik redan i sommar, sade han i en intervju i Paris på fredagen enligt Bloomberg..

Affärsvärlden - I förrgår: 12:59

Guldpriset nära femårshögsta

Guldpriset steg på nytt på fredagsmorgonen och närmade sig därmed de senaste topparna från början av 2018 och sommaren 2016..

Affärsvärlden - I förrgår: 14:08

EU granskar Postnords statsstöd

EU-kommissionen startade på fredagen en fördjupad granskning av svenskt och danskt statligt stöd till Postnord 2017-2019..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:52

Millicoms vd köper aktier för drygt 23 miljoner

Millicoms vd Mauricio Ramos har på fredagen köpt 45.000 aktier i bolaget till en kurs om i snitt 54:28 dollar, totalt motsvarande drygt 23 miljoner kronor..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:54

Balder köper fastighetsbestånd för 800 miljoner

Balder har förvärvat ett fastighetsbestånd i Göteborg bestående av hotell, kontor, logistik och bostäder för cirka 800 miljoner kronor..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:57

Börsplus: Sälj affiliatebolaget

Trots att Future Gamings aktie har fallit kraftigt så finns det ju i teorin fortfarande 100 procent nedsida, skriver SvD Börsplus..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:35

Andersson: Oklart om EU:s Tobinskatt berör svensk aktiehandel

Det är ännu oklart om den nya utformningen av den finansiella transaktionsskatten som tio euroländer vill införa kommer att beröra svensk aktiehandel. Det sade finansminister Magdalena Andersson till journalister under ekofinmötet på fredagen..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:01

Detta blir Tobin Properties sista handelsdag

 Sista dag för handel på First North för bostadsutvecklaren Tobin Properties blir den 28 juni, framgår av ett pressmeddelande..

Affärsvärlden - I förrgår: 13:03

Verkstadsaktier i botten på börsen

Stockholmsbörsen sjönk under fredagsförmiddagen efter de senaste åtta dagarnas uppgångar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.