DI > Ekonomi

Tuesday, 18 June, 21:27

DI - 10 jun 19 kl. 14:16

Astra Zeneca presenterar positiv analys från fas 3-studieAstra Zeneca meddelar att en analys från fas 3-studien Declare-Timi 58 visar att Farxiga (dapagliflozin) reducerade framåtskridandet av njursjukdom/njursvikt hos patienter med typ 2 diabetes. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Zeneca, Declare-Timi, Farxiga

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Astra, Zeneca, presenterar, positiv, analysfrån , fas, 3-studie
DI - 27 apr 15 kl. 11:26

Astra Zeneca presenterar positiv fas 3-data

Astra Zeneca presenterade positiva fas 3-data rörande effekt och säkerhet för ceftazidime-avibactam (CAZ-AVI) mot bakteriella infektioner vid den europeiska kongressen för klinisk microbiologi och infektionssjukdomar..

DI - 19 mar 18 kl. 17:43

Astra Zeneca presenterar framgångsrik fas 3-studie

Läkemedelsbolaget Astra Zeneca presenterade på måndagen resultaten från fas 3-studien Derive som utvärderade effektiviteten och säkerheten kring Farxiga (dapagliflozin 10 mg) hos patienter med typ 2-diabetes med måttliga njurproblem. Studien nådde sina primära och sekundära effektivitetsmål..

DI - 04 jun 18 kl. 07:38

Astra Zeneca presenterar resultat från fas III-studie

Läkemedelsjätten Astra Zeneca har tillsammans med MedImmune presenterat studieresultat från en fas III-studie avseende moxetumomab pasudotox i vilken man har uppnått den primära ändpunkten vad gäller bibehållen responsfrekvens. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 27 nov 18 kl. 08:24

Astra Zeneca presenterar blodcancerforskning på hematologikonferens

Läkemedelsjätten Astra Zeneca kommer tillsammans med Acerta Pharma och Medimmune presentera ny forskning inom olika blodsjukdomar på den vetenskapliga konferensen ASH i USA i början av december. .

DI - 29 sep 14 kl. 15:13

Astra Zeneca: Preliminär data ökar konkurrensen inom immunpterapi

Konkurrensen inom immunmodulerande läkemedel, som tar sin utgångspunkt i kroppens immunförsvar, ökar i samband med att Astra Zeneca presenterar preliminära data från en lungcancerstudie vid cancerkongressen ESMO.Det uppger analytiker vid Leerink enligt Dow Jones Newswires..

DI - 12 maj 17 kl. 08:16

Positiva studieresultat för Astra Zeneca

Astra Zeneca presenterar positiva studieresultat från Pacific-studien för immunterapibehandlingen Imfinzi (durvalumab) för behandling av icke småcellig lungcancer..

Affärsvärlden - 12 maj 17 kl. 09:07

Positiva studieresultat för Astra Zeneca

Astra Zeneca presenterar positiva studieresultat från Pacific-studien för immunterapibehandlingen Imfinzi (durvalumab) för behandling av icke småcellig lungcancer i stadium III som inte kan opereras..

DI - 11 dec 17 kl. 07:57

Lovande studieresultat för Astra Zeneca

Astra Zeneca presenterar resultat från den kliniska fas 1b/2-studien Ace-CL-003 samt uppdaterar resultat från fas 1/2-studien Ace-CL-001 som utvärderar Calquence (acalabrutinib) enskilt och i kombination för behandling av kronisk lymfatisk leukemi (CLL)..

SvD - 13 dec 13 kl. 08:32

Astra Zeneca avslutar positiv studie

En av Astra Zenecas fyra så kallade fas III-studier av preparatet lesinurad, för behandling av gikt, har avslutats med positivt resultat..

BT - 13 maj 14 kl. 12:41

Astra Zeneca kritiserar Pfizer

Pfizer fortsätter att uppvakta Astra Zeneca och vädjar i ett pressmeddelande till Astra Zenecas styrelse att sätta sig vid förhandlingsbordet. Men Astra Zenecas styrelse är starkt kritisk. Styrelsen konstaterar att Pfizers uttalande från inte innehåller någon ny information av värde.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Topparna investerar i nytt fastighetsbolag: ”Jag är inte orolig”

Tillsammans med näringslivstoppar som Carl-Henric Svanberg och Thord Wilkne satsar Anders Borg på omsorgsfastigheter. Med en nyemission på 200 miljoner kronor i ryggen ökar Sehlhall Fastigheter takten..

DI - 45 minuter sedan

L i Stockholm nominerar Ullenhag till ny partiledare

Liberalerna i Stockholms län meddelar att förbundet nominerar Erik Ullenhag till ny partiledare, rapporterar flera medier..

DI - 1 timme sedan

Industribolaget: ”Vi ska vara bäst i branschen”

Kapprustningen för att leda gruvindustrins digitala omställning och samtidigt leverera branschens bästa resultat accelererar för Epiroc som firar ett år på Stockholmsbörsen. ”Vi har branschens bästa lönsamhet och vi tänker inte ge upp den positionen”, säger vd Per Lindberg..

DI - 1 timme sedan

Shanahan säger nej till ministerposten

USA:s ställföreträdande försvarsminister Patrick Shanahan vill inte ta över på permanent basis. Han avsäger sig president Donald Trumps nominering..

DI - 2 timmar sedan

Boris Johnsons tar ledningen i andra omröstningen

Den tidigare brexitministern Dominic Raab har eliminerats i den andra rundan av konservativa Tories partiledarval, där efterträdaren till Theresa May ska utses..

DI - 2 timmar sedan

Göran Perssons andra stora saneringsjobb

LEDARE. Vid sidan av att hitta en ny vd ligger penningtvätt överst på agendan för Göran Persson. Det arbetet måste styras av effektivitet och inte bara synas verksamt..

DI - 2 timmar sedan

Federley hoppar av ledarkamp i EU-grupp

Centerpartiets Fredrick Federley lägger ned sin kandidatur för att bli gruppledare för liberala Förnya Europa (RE) i EU-parlamentet..

DI - 2 timmar sedan

Göran Persson: ”Den dagen jag kliver ut ska det vara färdigt”

På onsdagen väljs Göran Persson till ny ordförande i Swedbank, och han tänker inte lämna förrän det är färdigstädat i den krisande storbanken. ”Men jag inbillar mig inte ett ögonblick att det blir lätt”, säger han i en intervju med Di där han också avslöjar vem han söker som ny vd till banken..

DI - 2 timmar sedan

Äntligen ordning i Swedbanks styrelse

Det är väl känt att storägarna i Swedbank genom valberedningen har gjort ett katastrofalt ägarstyrningsarbete de senaste åren.  Valberedningen har inte agerat tillräckligt kraftfullt, i flera fall agerat alldeles för senfärdigt och dessutom gjort högst tveksamma rekryteringar. Ett exempel är den förre finansmarknadsministern Peter Norman..

DI - 2 timmar sedan

Tietos vd tar sikte utanför Norden efter norska affären

Finska it-konsultbolaget Tieto och norska motsvarigheten Evry går ihop och blir Tietoevry. Vd:n Kimmo Alkio siktar på att expandera utanför Norden i framtiden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.