Affärsvärlden > Ekonomi

Tuesday, 18 June, 04:50

Affärsvärlden - 10 jun 19 kl. 14:07

Bolund: Hushållens skuldsättning fortfarande en riskfaktorDen svenska ekonomin går bra och det finansiella systemet fungerar väl, "vi har en bra motståndskraft". Liksom tidigare är hushållens skuldsättning en riskfaktor, medan penningtvätt och framförallt cyberhot har kommit högre upp på dagordningen. Det sade finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund till journalister på måndagen, efter Finansiella stabilitetsrådets möte..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Per Bolund, Finansiella

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bolund, Hushållens, skuldsättning, fortfarandeen , riskfaktor
DI - 10 jun 19 kl. 13:50

Bolund: Hushållens skuldsättning fortsatt riskfaktor

Den svenska ekonomin går bra och det finansiella systemet fungerar väl, "vi har en bra motståndskraft". Liksom tidigare är hushållens skuldsättning en riskfaktor, medan penningtvätt och framför allt cyberhot har kommit högre upp på dagordningen..

Ekonomistas - 13 maj 19 kl. 07:00

Finanspolitiska rådet: Oron för hushållens skuldsättning och de makroekonomiska riskerna förefaller överdriven

Finanspolitiska rådet har kommit med sin rapport 2019. En sak som förtjänar att uppmärksammas är att rådet har ändrat sin bedömning av riskerna med hushållens skulder. I rapporten 2018 skrev man att ”rådets uppfattning är att den ökade skuldsättningen innebär en ökad sårbarhet som kan förstärka problem relaterade till eventuella obalanser på bostadsmarknaden”.

PrivataAffärer - 10 jun 19 kl. 14:08

Bolund: Hushållens skuldsättning fortsatt riskfaktor

  Det sade finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund till journalister på måndagen, efter Finansiella stabilitetsrådets möte. I rådet, som möts två gånger per år, ingår regeringen, Riksgälden, Riksbanken och Finansinspektionen. Enligt Bolund har myndigheternas åtgärder för att dämpa hushållens höga skuldsättning haft effekt och ökningstakten för bostadspriserna har minskat ”ganska dramatiskt” och nu bättre följer inkomstökningarna, ett ”trendbrott kan man säga”.

Ekonomistas - 07 dec 13 kl. 10:26

Läsvärd rapport om hushållens skuldsättning och bostadsmarknaden

En mycket läsvärd rapport av konsultföretaget Evidens, ”Om hushållens skulder och bostadsmarknaden”, presenterades torsdagen den 5 december vid ett seminarium i Riksdagens förstakammarsal. Rapporten diskuterar flera viktiga frågor och ger bra och väl underbyggda svar. Här är de frågor som diskuteras: Är bostadspriserna i Sverige övervärderade?

Ekonomistas - 28 nov 14 kl. 06:00

Riksbanken och hushållens skuldsättning: Flodén svarar på Flams kritik

Det här är ett gästinlägg av Martin Flodén, vice riksbankschef och tidigare skribent på Ekonomistas. Harry Flam kritiserade förra veckan underlagen bakom Riksbankens syn på riskerna med hushållens skuldsättning. Harry menar att Riksbanken inte har underbyggt sin syn på riskerna med skriftliga underlag förrän i samband med stabilitetsrådets möte den 11 november.

SvD - 03 okt 14 kl. 15:15

Bolund: finns ?bred oro? Över hushÅllens skuldsÄttning

Det finns en "bred oro" över ökningen i hushållens skuldsättning och det krävs en bred överenskommelse om åtgärder för att hantera skulderna..

DI - 04 dec 18 kl. 14:00

Stabilitetsrådet: Hushållens skuldsättning en sårbarhet

Hushållens skuldsättning var i fokus vid Finansiella stabilitetsrådets möte på tisdagen, men inga ytterligare åtgärder kommer i nuläget att vidtas, enligt finansmarknadsminister Per Bolund..

PrivataAffärer - 21 nov 18 kl. 10:23

Riksbanken: Hushållens skuldsättning största risken i ekonomin

”För att komma till rätta med problemen kring hushållens skuldsättning är det framför allt angeläget att åtgärder vidtas inom bostadspolitiken och skattepolitiken”, skriver Riksbanken. Banken betonar också vikten av att alla bolån omfattas av en gedigen kreditprövning och att makrotillsynen utformas på ett ändamålsenligt sätt. En större osäkerhet på bostadsmarknaden har lett till att hushållen blivit mer avvaktande till att köpa bostäder, vilket i sin tur har lett till färre försäljningar och nybyggnationer för i synnerhet små bostadsutvecklare.

DI - 01 dec 15 kl. 11:40

Hushållens skuldsättning fortsätter att skena

Hushållens skuldsättning fortsätter att stiga i hög fart och ökar dubbelt så fort som hushållens inkomster växer. Klarar inte hushållen av att betala av sina lån kan det i värsta fall leda till en finanskris. Det slår Finansinspektionens (FI) fast i rapporten om stabiliteten i det finansiella systemet som publicerades på tisdagen..

DI - 30 maj 19 kl. 09:35

Hushållens skuldsättning ökar – nischbankerna tar mark

Hushållens skuldsättning fortsätter att öka och Riksbanken uttrycker sig oroat i  årets första stabilitetsrapport som publicerades den 22 maj. De ser den höga skuldsättningen som den svenska ekonomins absolut största risk..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 14 timmar sedan

Handeln i Global Gaming återupptas

Handeln i Global Gamings aktie på Nasdaq First North kommer att återupptas klockan 14.00 på måndagseftermiddagen efter en auktion som inleds klockan 13.50..

Affärsvärlden - 14 timmar sedan

Global Gaming rasar efter indragen licens

Aktien i Global Gaming föll brant när handel återupptogs på måndagseftermiddagen..

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

Wall Street riktar blickarna mot Federal Reserve

Terminerna för de ledande USA-börserna visade små rörelser inför måndagens öppning..

Affärsvärlden - 13 timmar sedan

Danske: Då sänker Fed räntan

Danske Bank tror att den amerikanska centralbanken Federal Reserve sänker räntan tre gånger under året, skriver sparekonomen Maria Landeborn i sitt veckobrev..

Affärsvärlden - 14 timmar sedan

Kindred om Global Gaming: Bra att Spelinspektionen agerar tydligt

Spelinspektionens pågående granskning av bettingbolagen som på måndagen resulterade i indragen licens med omedelbar verkan för Global Gaming, oroar inte sektorkollegan Kindred - tvärtom..

Affärsvärlden - 14 timmar sedan

H&M sänke på börsen

Stockholmsbörsen har inlett den nya veckan oregelbundet efter fredagens rekyl på en längre uppgångsfas. Banker placerade sig i toppen av storbolagsindexet medan H&M agerade sänke..

Affärsvärlden - 18 timmar sedan

Pimco: Riksbanken är för optimistisk

Riksbanken har indikerat att den vill höja med omkring 50 punkter under kommande 18 månaderna, men det är för optimistiskt. Det säger Peder Beck-Friis, förvaltare på Pimco..

Affärsvärlden - 19 timmar sedan

Global Gaming handelsstoppas efter licensförlust

Handeln med aktien i Global Gaming på First North har stoppats inför marknadernas öppning på måndagen..

Affärsvärlden - 15 timmar sedan

Global Gaming: Spelinspektionen saknar stöd i spellagen - överklagar

Global Gaming kommer överklaga Spelinspektionens beslut att dra i dotterbolaget Safe Ents licens för onlinespel och vadhållning i Sverige..

Affärsvärlden - 15 timmar sedan

Pfizer köper bioteknikbolag för över 100 miljarder

Läkemedelsbolaget Pfizer förvärvar bioteknikbolaget Array Biopharma, som utvecklar molekyler inom cancer och sällsynta sjukdomar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.