Dagens PS > Ekonomi

Sunday, 16 June, 19:39

Dagens PS - 10 jun 19 kl. 13:59

Norsk AI-startup tar in 250 miljonerBolaget Spacemaker använder AI för att bygga hållbara städer. Nu tar bolaget in 250 miljoner i riskkapital. Det rapporterar Di Digital. Bland investerarna märks Northzone, som var tidiga att investera i Spotify, och riskkapitalbolaget Atomico med Skype-grundaren Niklas Zennström i spetsen. Spacemaker har redan flera stora kunder, bland annat Skanska och AF Gruppen, men bolaget tänker inte nöja sig.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
AI, Spacemaker, Di Digital, Northzone, Spotify, Atomico, Skype, Niklas Zennström, Skanska, AF Gruppen, Spacemakers, Håvard Haukeland, Michiel Kotting,  spacemaker, Norsk AI, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Norsk, AI-startup, tarin , 250miljoner
Expressen - 11 apr 17 kl. 14:26

Norsk miljardär tar över shoppingcentrum vid E6

En stormrik norrman tar över Tanum shoppingcenter i Tanumshede.Det är 93-årige miljardären Olav Thons företagsgrupp som köpt det konkurshotade köpcentret.– Affären är precis helt genomförd.

Barometern - 19 jan 18 kl. 15:09

Bråk när norrmän tar över tågtrafik: ”Satte för låga betyg”

Punktligare tåg och vänligare tågvärdar utlovas när ett norskägt bolag tar över Krösatågen. Men konkurrenten Transdev är inte nöjt med länstrafikens val. Nu tar företaget strid om att få fortsätta köra tågen.

NSD - 06 okt 12 kl. 13:21

Norsk Nobelkommitté tätar läckor

Nobelkommittén i Norge har vidtagit åtgärder för att stoppa läckor om vem som får årets fredspris..

Helsingborgs Dagblad - 06 okt 12 kl. 13:23

Norsk Nobelkommitté tätar läckor

Nobelkommittén i Norge har vidtagit åtgärder för att stoppa läckor om vem som får årets fredspris..

DN - 12 aug 13 kl. 23:55

Norsk regissör tar över Stadsteatern

DN kan avslöja att Eirik Stubø blir ny chef för Stockholms stadsteater. Norrmannen är den tyngsta rekryteringen när Kulturhuset utser nya chefer. Stubø ersätter Benny ­Fredriksson..

SR - 13 aug 13 kl. 07:34

Norsk regissör tar över Stockholms stadsteater

Det blir den norske regissören Eirik Stubö som blir chef för Stockholms stadsteater, enligt Dagens Nyheter..

Expressen - 07 okt 13 kl. 18:29

Norsk forskare: Svenskar tar våra jobb

Nu är nästan var femte ung Oslobo svensk. Antalet unga svenskar i Norge har mer än 20-dubblats sedan 1990. Och norska ungdomar har svårt att få jobb i konkurrens med alla svenskar, skriver Aftenposten.

GöteborgsPosten - 19 feb 17 kl. 16:17

Norsk elektronikjätte tar över Media Markt

Sydsvenskan - 17 dec 18 kl. 07:00

Norsk sportjätte tar över en tiondel av Triangelns yta

XXL flyttar in på köpcentret Triangeln i sommar..

Dagens PS - 10 jun 19 kl. 15:32

Uppsving på bostads-marknaden i hela landet

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Trendbrott: ”Proppen ur” på bostadsmarknaden
Branschfolk bedömer att en uppsving på bostadsfronten är i antågande. Bakgrunden är att nya siffror från Svensk Mäklarstatistik indikerar att trenden med en stabil utveckling av bostadspriserna håller i sig.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - I förrgår: 14:06

Krisarbete och butiksdöd

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Så ska Göran Persson ta Swedbank ur krisen
”Det handlar om att återvinna initiativet och förtroendet”, säger den förre S-statsministern. Expressen har fått en exklusiv intervju med Göran Persson, som på onsdag nästa vecka väljs som ny ordförande i den skandalomsusade storbanken.

Dagens PS - I förrgår: 11:39

Lista: Mest klickade bilarna på Blocket

En blåsvartlackerad och sportig muskelbil från 1970-talet toppar listan. Bilarna finns att skåda på motortoppen på Blocket och överst i ordningen hittar vi en Dodge Charger kompressormatad 440 med automatlåda. Som ni förstår är det här en bil med en ansenlig mängd vrålande hästkrafter under huven.

Dagens PS - I förrgår: 11:45

Google-översättning i händelsernas centrum

Mitt i det våldsamma ställningskriget mellan demonstranter och polis i Hong Kong har en oväntad utveckling fått uppmärksamhet.  Det rapporterar Dagens Industri. Uppmärksamheten kretsar kring meningen ”jag är bekymrad över att Hongkong är på väg att bli en del av Kina” som skrivits på engelska i Googles översättningstjänst Translate.

Dagens PS - I förrgår: 11:25

Klädkedjan i kris: ”Kommer inte överleva”

Butiksdöden har drabbat hela branschen, och nu är ännu en kedja att gå under. Välkända butikskedjan MQ är i kris, skriver Dagens Industri. Bolaget har ingen ren strategi för framtiden, menar experter.

Dagens PS - I förrgår: 10:31

Svenska betalbolaget till USA: ”Globala ambitioner”

Fintechbolaget Trustly är ett av de största direktbetalningsbolagen i Europa – och den amerikanska marknaden är nästa steg genom ett nytt samarbete. Det rapporterar Veckans Affärer. Sammanlagt har över 200 miljarder kronor passerat Trustlys betaltjänst.

Dagens PS - I förrgår: 10:03

GE vill sälja hela portföljen med startups

General Electrics riskkapitalbolag, GE Ventures, är ute efter att sälja hela portföljen med startups. Det rapporterar CNBC med hänvisning till källor. En talesperson för GE bekräftar att bolaget genomför en strategisk översyn av GE Ventures, men ville inte ge några detaljer om processen.

Dagens PS - I förrgår: 09:50

Rykte: Stora investerare backar Facebooks kryptovaluta

Dagens techbrief handlar om Googles nya grepp på Twitter, extrem kötid för ny åkattraktion i Florida samt det senaste om Facebooks nya kryptovaluta. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Google ”läckte” sin egen telefon innan lansering I ett försök att stävja all ryktesspridning har Google själva laddat upp en bild på sin nya telefon Pixel 4, rapporterar TechCrunch.

Dagens PS - I förrgår: 08:43

Aktietips: Låg värdering ger köpläge

Börsjätten har enligt Carnegie passerat en ”magisk gräns”. Köp aktien, lyder rådet. Dagens Industri (obs, inloggning krävs) skriver i dag, fredag, om att lastbilsbjässen AB Volvos aktie lockar till köp, enligt Carnegies börsproffs.

Dagens PS - I förrgår: 08:32

Kan Göran Persson rädda Swedbank?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Expressen har fått en exklusiv intervju med Göran Persson, som på onsdag nästa vecka väljs som ny ordförande i skandalomsusade Swedbank.

Dagens PS - I förrgår: 08:21

Så ska Göran Persson ta Swedbank ur krisen

”Det handlar om att återvinna initiativet och förtroendet”, säger den förre S-statsministern. Expressen har fått en exklusiv intervju med Göran Persson, som på onsdag nästa vecka väljs som ny ordförande i den skandalomsusade storbanken. SVT:s Uppdrag gransknings avslöjande om omfattande misstänkt penningtvätt i Swedbanks baltiska filial gjorde att styrelsen sparkade vd:n Birgitte Bonnesen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.