DI > Ekonomi

Thursday, 20 June, 07:40

DI - 10 jun 19 kl. 13:54

Salvini öppnar för alternativ till kritiserat obligationsförslagItaliens vice premiärminister Matteo Salvini öppnar för alternativ till förslaget om så kallade mini-bots för att finansiera landets statsskuld. Samtidigt upprepar premiärminister Giuseppe Conte sin uppmaning till regeringspartierna att samarbeta med EU-kommissionen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Matteo Salvini, Giuseppe Conte, EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Salviniöppnar för , alternativtill , kritiserat, obligationsförslag
Supermiljöbloggen - 23 sep 16 kl. 10:20

Regeringen får beröm för att man ändrar sig om kritiserat klimatkompensationsförslag

Nu ska alternativa förslag ses över. Regeringen har tidigare gjort klart att man vill ge företag ökade incitament till att köpa in och annullera utsläppsrätter. Ett förslag som rört avdragsrätt för företag som klimatkompenserar på det här sättet har varit ute på remiss, men förslaget har väckt stark kritik.

ÖstersundsPosten - 06 feb 15 kl. 09:34

Löfstrand stöttar kritiserat integrationsförslag

Partiets integrationsgrupp har lämnat sin första delrapport med förslag om bland annat försörjningskrav för anhöriginvandring, permanent uppehållstillstånd när man kan försörja sig själv, språkkrav för medborgarskap och avskaffat vårdnadsbidrag. Dessa förslag har skapat en öppen debatt mellan ledande folkpartister..

Alliansfritt Sverige - 12 jul 12 kl. 11:35

Regering driver vidare kritiserat förslag om databaser

REGISTRERAT. I går skrev både DN och Sveriges Radio om ett nytt lagförslag som väckt en hel del uppståndelse. Förslaget handlar om att utöka antalet databaser med känslig information.

VBL - 13 dec 12 kl. 12:40

Kritiserat förslag om åkares arbetstider till riksdagen

Regeringen avlät på torsdagen ett lagförslag som begränsar självständiga åkares arbetstider. Genom lagen inför Finland de bestämmelser som EU-direktivet om transportföretag kräver..

DI - 12 sep 13 kl. 14:32

Anders Borg baxar igenom kritiserat skatteförslag

Efter Lagrådets allvarliga kritik backar nu finansminister Anders Borg från delar av sitt senaste 3:12-förslag. Men han står hårdnackat fast vid andra kontroversiella delar. Vid en pressträff hann han både schabbla med siffrorna och ge Di en känga..

Nerikes Allehanda - 03 jun 16 kl. 05:27

Kritiserat förslag skickas på samråd

Oppositionen ville få förslaget till översiktsplan ändrat innan det går ut på remiss. Men majoriteten tyckte att det var viktigare att hålla tidplanen och menade att partierna får komma med sina förslag till ändringar under sommaren..

GöteborgsPosten - 25 jul 17 kl. 00:08

Polens president lägger in veto mot kritiserat lagförslag

Över 100 000 personer har i nio dagar demonstrerat för rättsreformer som de menar hotar demokratin. Under måndagseftermiddagen gick president Andrzej Duda emot sitt parti och lade in sitt veto och stoppar två utav tre lagförslag. – Hela Poland glöder, vi gjorde detta tillsammans, säger Katarzyna Morton, internationell kordinator för organisationen Kod..

SVT - 21 feb 18 kl. 19:40

Löfven tar avstånd från kritiserat förslag om assistans

Efter SVT:s avslöjande om de förslag som läckt ur assistans-utredningen att stoppa assistans för barn och äldre, så har regeringen pressats i frågan av både allmänhet och opposition. Statsministern tar nu avstånd från det hårt kritiserade utkastet..

DI - 17 mar 18 kl. 10:42

Regeringen lägger kritiserat förslag: Producenten ska betala mer för återvinning

Dyrare varor när sopkärlen ska komma närmare bostaden. Miljöminister Karolina Skog (MP) lägger ett förslag till förstärkt producentansvar för förpackningar. För mycket fokus på närhetsprincipen, tycker återvinningsbranschen..

Skånskan - 04 nov 15 kl. 14:00

Många kritiska mot medborgarförslag

ESLÖV Tanken var att möjligheten till medborgarförslag skulle minska glappet mellan väljare och folkvalda. Men när förslagslämnarna själva fick utvärdera systemet var många kritiska.
”Klantigt”, ”byråkratiskt” och till och med ”förnedrande” blev några av svaren på frågorna i den enkät som kommunen skickade ut.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Räntor & valutor: Svagare dollar efter duvaktiga signaler från Fed

Amerikanska statsräntepapper handlas ned efter onsdagens räntebesked från Federal Reserve, med den tioåriga räntan totalt ned 10 punkter till 1,98 procent jämfört med före beskedet. .

DI - 5 minuter sedan

Skanska säljer bostadsprojekt i USA för 1,3 miljarder

Byggjätten Skanska har sålt ett bostadsprojekt i den amerikanska huvudstaden Washington DC till Northwestern Mutual. Prislappen uppgår till 1,3 miljarder kronor..

DI - 15 minuter sedan

Rutger Arnhult ökar i e-handelsbolaget

Finansmannen Rutger Arnhult har ökat sitt innehav i det First North-listade e-handelsbolaget Footway. Det framgår av en kallelse till en extrastämma i bolaget..

DI - 45 minuter sedan

Dystra utsikter för svenska ståljätten

Flera av den svenska stålkoncernen SSAB:s konkurrenter har vinstvarnat de senaste dagarna. Industrin pressas av fallande stålpriser och stigande järnmalmspris. ”Utsikterna för det tredje kvartalet är svaga för SSAB:s Europadivision”, säger Ola Södermark, analytiker på Kepler Cheuvreux..

DI - 1 timme sedan

Kinesiska statsmedier tonar ned förväntningar på handelslösning

Kinesiska statsmedier tonar ned förväntningarna inför G20-mötet i Japan nästa vecka. Signalen är att samtalen inte kommer ge någion snabb lösning men kan leda till en omstart, rapporterar nyhetsbyrån Reuters..

DI - 1 timme sedan

Mexiko godkänner handelsavtalet USMCA

Senaten i Mexiko har ratificerat USMCA, det omförhandlade handelsavtal som ska ersätta Nafta, rapporterar AP..

DI - 1 timme sedan

Morgonkoll: Geely i topp på stigande Hongkongbörs

Asienbörserna får stöd av stimulanssignaler från amerikanska Federal Reserve. I Hongkong stiger Geely till toppen av Hang Seng..

DI - 1 timme sedan

Norrbotniabanan försenas flera år – regeringen svarar inte

Norrbotniabanan, den 27 mil långa järnväg som ska binda ihop Umeå med Luleå längs Norrlandskusten, riskerar att fördröjas flera år. Det hävdar länsstyrelsen i Västerbotten, efter att under flera år förgäves ha äskat mer pengar till handläggare hos regeringen..

DI - 1 timme sedan

Trump anser sig kunna avsätta Powell

President Donald Trump har uppgett till källor så sent som på onsdagen att han har möjlighet att ersätta Feds ordförande Jerome Powell. Enligt Trump kan han degradera Powell från ordförande till guvernör av centralbanken, rapporterar Bloomberg News..

DI - 2 timmar sedan

Xi Jinping har anlänt Nordkorea

Kinas president Xi Jinping har anlänt i Nordkoreas huvudstad Pyongyang, rapporterar det statliga kinesiska mediebolaget CCTV..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.