DI > Ekonomi

Thursday, 20 June, 17:58

DI - 10 jun 19 kl. 13:26

Redeye: Konkursrisken nästan borta på StarbreezeI och med Starbreeze försäljning av förläggarrättigheterna till Psychonauts2 är konkursrisken nu i stort sätt borta, skriver Redeye på måndagen och höjer sitt så kallade basvärde för aktien till 1:20 kronor (0,80)..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Starbreeze, Psychonauts2, Redeye

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Redeye, Konkursriskennästan , borta, Starbreeze
PrivataAffärer - 10 jun 19 kl. 13:28

Redeye: Konkursrisken i Starbreeze nästan undanröjd

Läs också: Starbreeze rusar efter spelförsäljning till Microsoft Enligt estimaten i Redeyes senaste analysuppdateringar väntades Psychonauts 2 inbringa cirka 143 miljoner kronor. ”Att Starbreeze nu istället får 124 miljoner kronor kontant är ett mycket bättre utfall, då fortsatta utvecklingskostnader, royaltykostnader, marknadsföringskostnader, plattformskostnader etcetera skulle skapat betydlig

PrivataAffärer - 11 dec 18 kl. 08:44

Redeye sänker Starbreeze till 40 öre

Läs även: Rekonstruktören: Potential i Starbreeze men åtgärder krävs ”Vårt base-case (50 procent sannolikhet) är att man genomför en större nyemission till samtliga ägare på en värdering som ligger under de nivåer som aktien har handlats i de senaste dagarna efter att bolaget meddelande att de ansökt om en företagsrekonstruktion. Aktierna värderas i ett sådant läge till mellan 100-160 miljoner kronor”, skriver Redeye. Redeye hade så sent som i juni i år ett basvärde på 15,30 kr, en nivå som för en månad sedan sänktes till

DI - 26 okt 18 kl. 16:23

Redeye sänker Starbreeze – "OTWD blir ingen kioskvältare"

En granskning av den stängda betaversionen på spelutvecklaren Starbreezes spel OVERKILL's The Walking Dead (OTWD) har fått Redeye att justera ned Starbreeze till 12,40 kronor från tidigare 15,30..

VA - 11 dec 18 kl. 08:50

Redeye sänker Starbreeze basvärde till 40 öre

Redeye sänker sin värdering av Starbreeze, i ett så kallat basscenario, till 40 öre. .

DI - 11 dec 18 kl. 08:45

Redeye: Krisande Starbreeze har ett basvärde på 40 öre

Redeye sänker sin värdering av Starbreeze, i ett så kallat basscenario, till 40 öre..

Affärsvärlden - 27 feb 19 kl. 11:40

Redeye: Kan vara positivt att Starbreeze-spel försvinner från Steam

Starbreeze har backat omkring 10 procent på torsdagen sedan spelutvecklingsbolaget meddelat att Overkill's The Walking Dead försvinner från Steam. Nyheten behöver dock inte vara negativ för bolaget, skriver Redeye i en kommentar. .

DI - 19 nov 18 kl. 11:39

Starbreeze på väg mot ny tung börsdag

Spelutvecklaren Starbreeze går mot ännu en tung börsdag efter att ha backat sju av de föregående åtta handelsdagarna. Investerare som hade hoppats på lugnande besked vid bolagets presentation hos Redeye får dessutom tänka om – Starbreeze har ställt in sin medverkan på grund av sjukdom..

Affärsvärlden - 06 feb 19 kl. 12:15

Analyshus: Kursrusningen i Starbreeze mycket överdriven

Onsdagens kursrusning i Starbreeze, i kölvattnet av att bolaget tecknat ett distributionsavtal för mobiltiteln Payday: Crime War, är "mycket överdriven". Det skriver Redeye i en kommentar..

Affärsvärlden - 12 feb 19 kl. 12:26

Analyshus: Starbreeze säljer bort stor potential

Trots att försäljningen av System Shock 3 kan ge ett välbehövligt kassatillskott är affären negativ för den framtida potentialen i Starbreeze. Det skriver Redeye i en kommentar. .

PrivataAffärer - 05 jun 18 kl. 10:26

Redeye: Fingerprint amputerar armen för att rädda kroppen

Redeyes nya värdering och estimat är preliminära, framgår det av en analysuppdatering daterad måndagen den 4 juni. Sänkningen görs efter måndagens besked från Fingerprint Cards om ett nytt kraftfullt besparingsprogram samt ytterligare nedskrivningar av lager och FoU-projekt som Redeye kallar en ”vinstvarning”. ”Vår första reflektion kring detta nya stora omstruktureringsprogram om 360 miljoner kronor var att det, tillsammans med det första kostnadssänkningsprogrammet, summerat till 710 miljoner kr totalt, ser ut som att FPC amputerar sin arm för att rädda kroppen”, skriver Redeye.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Myndighet till attack – nu avgörs framtiden för miljoner svenskars elpris

Elnätsbolagens hårt kritiserade prishöjningar har lett till att vinsterna mer än fördubblats och nått ”orimlig” nivå. Det anser Energimarknadsinspektionen som inom kort börjar lämna beskeden som styr ekonomin för både elnätsbolagen och landets miljontals elnätskunder framöver..

DI - 15 minuter sedan

Stora störningar i tågtrafiken

Det råder stora störningar i tågtrafiken på södra stambanan mellan Stockholm och Linköping, meddelar Trafikverket..

DI - 30 minuter sedan

Stockholmsbörsen tar helg med uppgångar – cykliskt i topp

Stockholmsbörsen höll sig stadigt på plus under sista handelsdagen innan midsommarhelgen efter den amerikanska centralbankens duvaktiga signaler på onsdagen. Storbolagsindex stänger på plus 1 procent, medan breda OMXSPI avslutar upp 0,7 procent..

DI - 30 minuter sedan

Svensk gripen i Thailand – misstänks för bedrägerier för 100 miljoner

En 45-årig svensk man har gripits av thailändsk polis misstänkt för att ha lurat investerare på motsvarande 100 miljoner kronor, skriver Bangkok Post.  Mannen var efterlyst av Interpol och amerikansk polis..

DI - 45 minuter sedan

Sista handelsdagen i Victoria Park satt till 4 juli

Nasdaq Stockholm har godkänt Victoria Parks ansökan om avnotering och sista dagen för handel i fastighetsbolagets preferensaktie blir den 4 juli. .

DI - 45 minuter sedan

Breda uppgångar på Wall Street – med Tesla faller

De ledande USA-börserna stärktes under den inledande handeln på torsdagen, i spåren av onsdagens duvaktiga kommentarer från Federal Reserve samt fortsatt optimism om handelssamtal mellan USA och Kina..

DI - 45 minuter sedan

Kancera presenterar positiva resultat från fas 1b-studie

Forskningsbolaget Kancera meddelar på torsdagen positiva interimresultat från den pågående fas Ib-studien av KAND567, vilken syftar till att studera en infusionslösning av läkemedelskandidaten i friska försökspersoner. Samtidigt meddelar bolaget att studien väntas slutföras något senare än tidigare bedömning..

DI - 1 timme sedan

Våga vidga rosévinsvyerna i sommar

Di:s dryckesexpert Per Styregård tipsar om de hetaste regionerna att köpa somrig och spännande rosévin från..

DI - 1 timme sedan

Analyspodden: Dåliga nyheter är bra nyheter

Centralbankerna gör vad de kan för att rädda oss från en lågkonjunktur och börsen svarar med uppgångar. Men Di:s börsexperter ser faror med politiken. ”Det är inte en bra spiral”, säger Ulf Petersson i Analyspodden..

DI - 1 timme sedan

Trump: Iran gjorde ett mycket stort misstag

Irans revolutionsgarde har skjutit ned en amerikansk drönare och uppger att den befunnit sig över Iran. USA bekräftar att en av landets drönare skjutits ned, men hävdar att den befann sig i internationellt luftrum..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.