PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 25 June, 11:46

PrivataAffärer - 10 jun 19 kl. 13:00

Svaga kronan: Dyrare semester nästan överalltDen amerikanska dollarn har till exempel stärkts cirka 8 procent mot den svenska kronan. Men det är inte bara USA-resorna som blir dyra, då även euron, liksom det brittiska pundet, har stärkts gentemot kronan, båda med mellan 3-4 procent. Det finns dock ett lysande undantag. Planerar du en semester i Turkiet får du mycket mer för pengarna i sommar då kronan stärkts mot den turkiska liran med 15 procent. Kronan är faktiskt svagare gentemot de flesta valutor i de mest populära turistländerna, som Dubai, Egypten, Mexiko och Thailand.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
USA, Turkiet, Dubai, Thailand, Sydafrika, Jens Magnusson, SEB, EGP, THB, JPY, USD, AED, MXN, CHF, CAD, CNY, RUB, Zeeland, NZD, GBP, EMU, EUR, BGN, DKK, BRL, NOK, AUD, ZAR, TRY

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svaga, kronan, Dyrare, semesternästan , överallt
DI - 12 apr 19 kl. 11:53

Martin Flodén: Sverige gynnas inte av den svaga kronan

Sverige gynnas inte av den försvagade kronan. Många menar att den svaga kronan är önskad av Riksbanken, men vice riksbankschef Martin Flodén håller inte med. ”Jag tycker inte att det har varit vår ambition.

SVT - 12 maj 18 kl. 06:42

Vilka fördelar finns med den svaga kronan? SVT Nyheter reder ut

Extrapris på den svenska kronan innebär generellt att vi blir fattigare – men det finns även en uppsida av myntet. SVT:s reporter Ulf Hambreus tydliggör för- och nackdelarna med den svaga kronan..

Affärsvärlden - 12 apr 19 kl. 13:31

Flodén: Gynnas inte av den svaga kronan

Sverige gynnas inte av den försvagade kronan. Många menar att den svaga kronan är önskad av Riksbanken, men vice riksbankschef Martin Flodén håller inte med..

SvD - 17 nov 16 kl. 08:03

Så påverkar den svaga kronan ditt sparande

Svenskarnas förmögenhet i USA-fonder växer. En anledning är att svenska fondsparare ofrivilligt blivit valutaspekulanter. SvD reder ut hur den svaga kronan påverkar ditt sparande..

DN - 25 apr 18 kl. 11:45

Johan Schück: Riksbanken behöver lämna besked om den svaga kronan

Vad anser Riksbanken om den extremt svaga kronan? Svaret kan komma på torsdag när det blir dags för nytt räntebesked. Sedan årets början har kronkursen mot euron  försvagats med cirka sex procent..

DI - 29 maj 18 kl. 11:33

Felicia Åkerman: Nu kläms hushållen av den svaga kronan

Bostadssektorn och hushållens dystrare syn på utsikterna för den egna ekonomin sänkte KI-barometern i maj. Nu känns den svaga kronan i plånboken när detaljhandelns planer på prisökningar ligger på den högsta nivån på två år..

DI - 05 jun 18 kl. 15:24

Stråberg: Svaga kronan skadar Sverige - "kommer inte att bli kul"

Den svaga kronan gynnar exportindustrin men skadar Sverige. Det anser exportjätten Atlas Copcos styrelseordförande Hans Stråberg..

VA - 14 mar 19 kl. 14:29

Industrin tjänar på svaga kronan – men har fått nog: ”Viktigt att Riksbanken höjer mer i år”

Industrin riskerar att tappa i konkurrenskraft om inte Riksbanken höjer räntan. Det är inte hållbart att den svaga kronan ska fortsätta dopa marknaden, anser Industriarbetsgivarna.    .

DI - 24 maj 19 kl. 10:24

Företagets larm: Svaga kronan värre än hotet från e-handel

Den svaga kronan har blivit ödesdiger för hobbymaterialskedjan Panduro. ”Vi har sparat på personal i tre år. Ändå kan vi inte omvandla det i lönsamhet”, säger vd Rickard Kemfors..

SVT - 01 jun 19 kl. 12:13

Sparekonom: Den svaga kronan riskerar att öka klyftorna

Den svaga kronan riskerar att på sikt bidra till ökade ekonomiska klyftor, menar sparekonomen Frida Bratt. Anledningen till det sägs vara att personer som har haft råd att spara pengar i utländska fonder har kunnat dra nytta av en så kallad valutaeffekt, medan andra inte har det. – De som inte har ett sparande får bara de negativa effekterna, säger hon..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

DNB: Det värsta är över för Leo Vegas

  ”Starten på den svenska omregleringen har varit tuff men vi tror att Leo Vegas månatliga intäkter har förbättrats sedan januari och räknar med ytterligare tecken på att marknaderna stabiliseras”, skriver DNB i analysen. Kostnaderna ökade kraftigt för Leo Vegas under 2018 bland annat som en följd av förvärv och ökade krav på regelefterlevnad. Med en liten omsättningsökning och en sundare kostnadsutveckling räknar DNB med att bolaget kommer att öka lönsamheten på ebitda-nivån substantiellt i det andra kvartalet jämfört med kvartalet innan.

PrivataAffärer - 30 minuter sedan

Här är tisdagens aktieanalyser

DNB Markets höjer riktkursen för Leo Vegas till 51 kr från 47 kr. Rekommendationen köp upprepas. DNB Markets sänker sin rekommendation för Fabege till sälj från behåll.

PrivataAffärer - 30 minuter sedan

Trading Direkt jämför börsens fastighetsbolag

Dessutom gästar Nyhetsbyrån Direkts utrikesredaktör Joakim Rönning studion för att följa upp fartygsattackerna i Omanbukten. Han pratar om vilka marknader som har påverkas av detta och vi tar givetvis en titt på oljans utveckling. Dessutom nämner han vad man ska hålla koll på inför helgens G20-möte.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

SBAB sänker boräntorna

Enligt SBAB beror sänkningen på att upplåningskostnaderna för längre löptider minskat vilket ökat bankens marginaler. Samtidigt har Riksbanken och andra centralbanker de senaste månaderna agerat på ett sätt som bidragit till att marknadens förväntningar på högre ränteläge har minskat och de längre marknadsräntorna har därför sjunkit. – Det extrema ränteläget fortsätter.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Ökad förlust för modebolaget

Venue Retail Group redovisar ett resultat efter skatt på -23,6 miljoner kronor för det tredje kvartalet (mars-maj) i det brutna räkenskapsåret 2018/2019 (-13,6). Resultatet per aktie uppgick till -0:16 kronor (-0:09). Nettoomsättningen uppgick till 163 miljoner kronor (169).

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Här är storbankens nya aktiefavoriter

Enligt Swedbank finns i grunden fortsatt stöd för aktiemarknaden även om vi nu är mitt i en mer osäker period. Banken förblir neutral till aktiemarknaden men behåller övervikten för Sverige. ”Vi räknar med att ekonomin håller upp relativt väl och kvarstår överviktade de konjunkturkänsligaste sektorerna samtidigt som vi balanserar dessa med mer defensiva innehav med bra momentum”, skriver banken.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Billerud Korsnäs i mångmiljardaffär med AMF

Priset motsvarar ett bolagsvärde om 12,2 miljarder kronor på skuldfri basis. Affären förväntas slutföras under det tredje kvartalet 2019. I samband med transaktionen har Bergvik Skog Öst och Billerud Korsnäs även ingått ett 15-årigt avtal avseende försäljning av virke.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Mäklarpanelen: Fördel för köparna minskar

Det är 406 av Fastighetsbyråns mäklare runt om i Sverige som svarat på frågor om läget på bostadsmarknaden. På frågan ”För vilka är bostadsmarknaden mest fördelaktig just nu” blev snittet 4,72 på en skala mellan 0 (köparna) och 10 (säljarna). Det kan jämföras med 4,52 när samma fråga ställdes i april och 4,4 i juni 2018.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Trump: Jag kan sparka Powell – men tänker inte göra det

Presidenten sade att Powell ”inte är korrekt” om att han har rätt att tjäna under en fyraårig mandatperiod, som tar slut 2022. På en fråga om Trump tror att han har makt att avskeda Powell svarade han ”om jag ville, men jag har inga planer på att göra någonting”. Förra veckan rapporterade Bloomberg News att Trump tror att han har makten att ersätta Powell som Fed-ordförande och degradera honom till styrelsen för guvernörer.

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

Bitcoin på högsta nivån på 15 månader

Under tidig eftermiddag hade priset dock fallit något, till omkring 10.900 dollar. Så sent som i fredags klättrade priset över 10.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.