Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 15 June, 22:44

Dagens PS - 10 jun 19 kl. 12:36

Läsarna överens: Inget behov av könskvoteringPS-BAROMETERN – här sammanställer vi svaren från Dagens Fråga. Vad tycker läsarna egentligen om nyhetsveckan som gått? Nyhetsveckan innehöll en hel del intressanta ämnen, och i skrivande stund har 609 av Dagens PS läsare valt att avlägga en röst i våra dagliga frågor. I måndags frågade vi om ni läsare ansåg att Sverige måste ta hårdare tag mot svartjobb. En överväldigande majoritet svara ja, och kanske är problemet faktiskt mer utbrett än man tidigare trott?
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
barometern, Dagens Fråga, Dagens PS, Sverige, LÄS MER, Stockholm, PS, Trump, Kina, EU, Nationaldagen, Ryssland, Läsarna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Läsarna, överens, Inget, behovav , könskvotering
YLE - 18 okt 13 kl. 10:44

"Solidium har inget behov att dumpa aktier"

På statsägda placeringsbolaget Solidium avvisar man i dag svenska ekonomitidningen Dagens Industris uppgifter om att Solidium skulle vara tvunget att dumpa aktieposter i till exempel Metso och Sampo för att rädda det krisdrabbade gruvbolaget Talvivaara. - Det finns inget akut behov av att sälja ut aktier för Solidium, säger Petter Söderström som är finansieringsdirektör på Solidium. Solidiums finansieringssituation är mycket stabil eftersom vi har över 200 miljoner euro i kassan plus krediter på 700 miljoner.

PrivataAffärer - 06 sep 18 kl. 11:51

Fingerprints vd: Inget behov att ta in kapital

Chefen för biometribolaget vill dock inte ge sig på att ge någon förklaring till varför Fingerprintaktien rekylerat upp rejält den senaste veckan. Inget behov av nyemission En svag marknadsutveckling och hård prispress inom kapacitiva sensorer i kombination med ett skifte i efterfrågan mot lågprissensorer har det senaste året lett till dramatiska försäljningstapp, förluster och negativa kassaflöden för Fingerprint Cards, vilket skapat en oro på marknaden för att bolaget skulle behöva ta in nytt kapital. ”Vi ser inget behov av att göra en emission”, säger Christian Fredrikson.

SVT - 23 mar 19 kl. 21:36

Janne Andersson: ”Absolut inget behov av att skydda Berg”

Marcus Bergs målskytte är åter i skottgluggen. Men Janne Andersson känner inget behov av att skydda sin anfallare. – Absolut inte ett behov att skydda honom.

Kristianstadsbladet - 18 dec 13 kl. 09:00

"Inget behov av ett transitboende"

”Det finns inget behov av ett transitboende till, i alla fall inte den närmaste tiden”, säger Migrationsverket representant. Möjligen kan Brobysjukhuset bli ett anläggningsboende framöver.
– Vi har redan ett transitboende i området och det är inte aktuellt med några fler, säger Ingegerd Thorell som är Migrationsverkets enhetschef i Kristianstad.

E24 - 09 feb 11 kl. 13:42

Branschen ser inget behov av öppenhet

Svenska fondförvaltare redovisar sällan om de äger andelar i den fond de förvaltar, men branschen ser inget behov av att skapa riktlinjer för en större öppenhet..

SR - 31 mar 11 kl. 05:42

"Inget behov av att höja eller sänka skatten"

Det finns inget behov och inga möjligheter att höja eller sänka Sveriges skatter kraftigt. Det skriver socialdemokraternas nyvalde partiledare Håkan Juholt och hans ekonomiskpolitiska talesperson Tommy Waidelich på DN Debatt..

DI - 10 aug 11 kl. 15:31

Saab: "Vi har inget behov av att varsla"

Underleverantörer varslar anställda men på Saab Automobile är personalstyrkan intakt. "Vi ser inget behov av att varsla. Vi behöver alla anställda när vi drar igång produktionen", säger informationschef Eric Geers..

Helsingborgs Dagblad - 29 aug 11 kl. 19:44

"Vi ser inget behov i nuläget"

I Helsingborgs hamn finns inget behov av alkobommar, menar marknads- och informationschef Andréas Eriksson.? Den information vi fått från rederierna är att rattonykterheten inte är ett problem här, säger han.Varje år passerar 2,5 miljoner fordon hamnen.

DI - 23 sep 11 kl. 07:00

Centralbankschef: Inget behov av nya stresstester

Det finns inget behov för Europa att genomföra nya stresstester för banker. Däremot bör bankerna förklara för marknaderna att de kan stå emot ett värsta möjligt scenario avseende innehaven i statsobligationer..

IDG - 15 mar 12 kl. 06:18

"Inget behov av en nationell skolstrategi"

Lärarförbundets ordförande kräver en nationell it-strategi för skolan. Men utbildningsministerns statssekreterare Bertil Östberg (FP) ser inget behov av det.  - Det är inte brist på styrdokument som är svensk skolas problem, säger han.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - Igår: 14:06

Krisarbete och butiksdöd

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Så ska Göran Persson ta Swedbank ur krisen
”Det handlar om att återvinna initiativet och förtroendet”, säger den förre S-statsministern. Expressen har fått en exklusiv intervju med Göran Persson, som på onsdag nästa vecka väljs som ny ordförande i den skandalomsusade storbanken.

Dagens PS - Igår: 11:39

Lista: Mest klickade bilarna på Blocket

En blåsvartlackerad och sportig muskelbil från 1970-talet toppar listan. Bilarna finns att skåda på motortoppen på Blocket och överst i ordningen hittar vi en Dodge Charger kompressormatad 440 med automatlåda. Som ni förstår är det här en bil med en ansenlig mängd vrålande hästkrafter under huven.

Dagens PS - Igår: 11:45

Google-översättning i händelsernas centrum

Mitt i det våldsamma ställningskriget mellan demonstranter och polis i Hong Kong har en oväntad utveckling fått uppmärksamhet.  Det rapporterar Dagens Industri. Uppmärksamheten kretsar kring meningen ”jag är bekymrad över att Hongkong är på väg att bli en del av Kina” som skrivits på engelska i Googles översättningstjänst Translate.

Dagens PS - Igår: 11:25

Klädkedjan i kris: ”Kommer inte överleva”

Butiksdöden har drabbat hela branschen, och nu är ännu en kedja att gå under. Välkända butikskedjan MQ är i kris, skriver Dagens Industri. Bolaget har ingen ren strategi för framtiden, menar experter.

Dagens PS - Igår: 10:31

Svenska betalbolaget till USA: ”Globala ambitioner”

Fintechbolaget Trustly är ett av de största direktbetalningsbolagen i Europa – och den amerikanska marknaden är nästa steg genom ett nytt samarbete. Det rapporterar Veckans Affärer. Sammanlagt har över 200 miljarder kronor passerat Trustlys betaltjänst.

Dagens PS - Igår: 10:03

GE vill sälja hela portföljen med startups

General Electrics riskkapitalbolag, GE Ventures, är ute efter att sälja hela portföljen med startups. Det rapporterar CNBC med hänvisning till källor. En talesperson för GE bekräftar att bolaget genomför en strategisk översyn av GE Ventures, men ville inte ge några detaljer om processen.

Dagens PS - Igår: 09:50

Rykte: Stora investerare backar Facebooks kryptovaluta

Dagens techbrief handlar om Googles nya grepp på Twitter, extrem kötid för ny åkattraktion i Florida samt det senaste om Facebooks nya kryptovaluta. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Google ”läckte” sin egen telefon innan lansering I ett försök att stävja all ryktesspridning har Google själva laddat upp en bild på sin nya telefon Pixel 4, rapporterar TechCrunch.

Dagens PS - Igår: 08:43

Aktietips: Låg värdering ger köpläge

Börsjätten har enligt Carnegie passerat en ”magisk gräns”. Köp aktien, lyder rådet. Dagens Industri (obs, inloggning krävs) skriver i dag, fredag, om att lastbilsbjässen AB Volvos aktie lockar till köp, enligt Carnegies börsproffs.

Dagens PS - Igår: 08:32

Kan Göran Persson rädda Swedbank?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Expressen har fått en exklusiv intervju med Göran Persson, som på onsdag nästa vecka väljs som ny ordförande i skandalomsusade Swedbank.

Dagens PS - Igår: 08:21

Så ska Göran Persson ta Swedbank ur krisen

”Det handlar om att återvinna initiativet och förtroendet”, säger den förre S-statsministern. Expressen har fått en exklusiv intervju med Göran Persson, som på onsdag nästa vecka väljs som ny ordförande i den skandalomsusade storbanken. SVT:s Uppdrag gransknings avslöjande om omfattande misstänkt penningtvätt i Swedbanks baltiska filial gjorde att styrelsen sparkade vd:n Birgitte Bonnesen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.