DI > Ekonomi

Wednesday, 19 June, 18:48

DI - 10 jun 19 kl. 12:38

Jätten chockhöjer elnätspriserna – regeringen riskerar stämmas av EURegeringens löfte att stoppa prishöjningarna i elnäten riskerar att hamna i EU-domstolen och i förlängningen hotar kaos för kunder och elnätsföretag. Samtidigt slår den tyska eljätten Eon till med en ny jättehöjning av elnätspriserna..
Läs mer på DI
Läs mer om:
EU, Eon

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jätten, chockhöjer, elnätspriserna, regeringen, riskerar, stämmasav EU
GöteborgsPosten - 28 okt 16 kl. 15:13

Vattenfall chockhöjer elpriserna

Vattenfall höjer elnätspriserna igen, den här gången med 900 kronor per år för en villakund..

UNT - 28 okt 16 kl. 15:13

Vattenfall chockhöjer elpriserna

Vattenfall höjer elnätspriserna igen, den här gången med 900 kronor per år för en villakund..

Cornucopia - 17 maj 19 kl. 13:46

Magdalena Andersson (S) tänker på pensionärerna - chockhöjer skatten

Magdalena Andersson (S) och regeringen har som bekant tänkt extra på pensionärerna, och skyller oviljan att finanisera sin egen försvarsberednings förslag på de stackars pensionärerna. Därför chockhöjer man nu skatten för svenska pensionärer, som flyttat till Portugal för att kunna överleva på sin pension.
Fin tjänstepension du har där, det vore ju synd om något skulle hända med den.

NSD - 27 mar 17 kl. 18:20

Regeringen chockhöjer fordonsskatten

Regeringen chockhöjer fordonsskatten för bilar med höga koldioxidutsläpp..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Chockhöjning av elen

Vattenfall har chockhöjt elnätspriserna. I Åmål är ökningen 14,8 procent på ett år.– Oerhört allvarligt, säger Hyresgästföreningens distriktsordförande Lennart Derehag..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Norge chockhöjer tullar på ost

Chockhöjd tull på ost och kött, det föreslår den norska regeringen i sin budget för 2013. Och det är inga små höjningar det handlar om. På hårdost blir den nya tullen 277 procent på värdet.

PrivataAffärer - 27 mar 15 kl. 13:26

Regeringen chockhöjer skatten på ISK

Regeringen vill höja schablonskatten på investeringssparkonton och kapitalförsäkringar. Det är ett av flera skatteförslag som regeringen presenterade i dag....

Nyheter 24 - 02 apr 14 kl. 16:42

Regeringen chockhöjer skatten på snus – ska bli dyrare än cigaretter

Snuset kommer att bli dyrare. Mycket dyrare. Enligt Aftonbladet kommer regeringen att föreslå en höjning av snusskatten med 22,2 procent.

Kristianstadsbladet - 11 sep 14 kl. 09:08

Sydkorea chockhöjer cigarettpris


Regeringen i Sydkorea vill höja priset på cigaretter med 80 procent, i ett försök att minska rökningen bland landets invånare. 44 procent av männen i Sydkorea röker, den högsta siffran bland länderna som ingår i OECD.Beslutet måste godkännas av parlamentet, men hälsominister Moon Hyung-Pyo säger att det är en nödvändig åtgärd för att få bukt med "det största hotet mot nationell hälsa".

BT - 11 sep 14 kl. 09:08

Sydkorea chockhöjer cigarettpris

Regeringen i Sydkorea vill höja priset på cigaretter med 80 procent, i ett försök att minska rökningen bland landets invånare. 44 procent av männen i Sydkorea röker, den högsta siffran bland länderna som ingår i OECD. Beslutet måste godkännas av parlamentet, men hälsominister Moon Hyung-Pyo säger att det är en nödvändig åtgärd för att få bukt med "det största hotet mot nationell hälsa".

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Loomis vd om penningtvättanklagelser: Kan inte ge några garantier

Danske Bank anklagar mellan raderna Loomis för att ha lurat banken så att en kund kunnat tvätta en kvarts miljard kronor, enligt danska TV2. ”Jag kan inte ge dig några garantier åt vare sig det ena eller andra hållet”, säger Loomis vd Patrik Andersson till Di..

DI - 30 minuter sedan

Bristande arbetsmiljö på arbetsmiljömyndigheten

Den nyinrättade Myndigheten för arbetsmiljökunskap har funnits i ett år, och syftar till att skapa förutsättningar för ett "friskt, glädjefyllt och hållbart arbetsliv"..

DI - 45 minuter sedan

Alla scenarier möjliga när EU:s ledare strider om unionens toppjobb

Alla alternativ till lösningar för EU:s toppjobbpussel finns på bordet. De nästa dygnen kommer att bli mycket händelserika..

DI - 1 timme sedan

Avvaktande handel på Europabörserna – Rio Tinto sjönk

Europabörserna utvecklades oregelbundet under onsdagen. Samlingsindexet Stoxx 600 var oförändrat..

DI - 1 timme sedan

Blandade rörelser på Nordens börser – ras för PGS

De nordiska börserna utvecklades i olika riktningar under onsdagen. Samlingsindexet Vinx 30 var oförändrat vid nivån 930. Investerare inväntade Federal Reserves räntebesked, som tillkännages under onsdagskvällen..

DI - 1 timme sedan

Inget förtalsåtal mot Kristina Winberg

Det blir inget åtal av den förtalsanmälan som EU-parlamentarikern Peter Lundgren (SD) gjort mot tidigare partikollegan Kristina Winberg, rapporterar  SVT Nyheter..

DI - 1 timme sedan

Aktiespararna sågar Perssons dubbelsits: ”Jättekonstigt”

Swedbanks nya ordförande Göran Persson tänker sitta kvar i styrelsen för Ålandsbankens största ägare, vilket väcker kritik från småspararorganisationen Aktiespararna. ”Det låter jättekonstigt”, säger vd:n Joacim Olsson..

DI - 1 timme sedan

Redwood Pharma ska verka för att konvertibellån försvinner

Forskningsbolaget Redwood Pharma kommer undersöka möjligheterna och verka för att den resterande delen av konvertibelfaciliteten elimineras eller reduceras..

DI - 1 timme sedan

Kommunfullmäktige i Botkyrka antar Stendörrens detaljplan

Kommunfullmäktige har antagit fastighetsbolaget Stendörrens detaljplan i Botkyrka utanför Stockholm för byggnation av cirka 800 lägenheter..

DI - 1 timme sedan

Sarkozy ska ställs inför rätta

Frankrikes expresident Nicolas Sarkozy har förlorat sitt sista möjliga överklagande och ska därför ställas inför rätta för misstankar om maktmissbruk och korruption. Hans advokat avfärdar det hela..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.