Affärsvärlden > Ekonomi

Tuesday, 25 June, 16:33

Affärsvärlden - 10 jun 19 kl. 12:24

Kina varnar teknikjättarKinesiska regeringen kallade i förra veckan till sig höga chefer i flera globala techbolag som Microsoft, Dell och Samsung och utfärdade varningar för att följa amerikanska regeringens riktlinjer gällande handel med kinesiska bolag, enligt New York Times..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Microsoft, Samsung, New York Times

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kina, varnar, teknikjättar
DI - 11 sep 16 kl. 22:17

Volkswagen samarbetar med kinesiska teknikjättar

Volkswagens lyxbilsmärke Audi har kommit överens med tre kinesiska teknikjättar om ett samarbete för att erbjuda fler digitala tjänster i sina bilar på den kinesiska marknaden, som är världens största bilmarknad, rapporterar Reuters..

SVT - 06 feb 17 kl. 12:40

Teknikjättar går ihop för att stoppa Trump

Flera teknikjättar, däribland Google, Apple och Microsoft, har skrivit under en skrivelse till den federala appellationsdomstolen för att sätta stopp för inreseförbudet som Donald Trump ligger bakom. Det uppger nyhetsbyrån Reuters..

DN - 14 jul 17 kl. 19:40

Teknikjättar kraftsamlar runt artificiell intelligens

LONDON. Teknikjättar som Microsoft kraftsamlar runt artificiell intelligens, AI. För att den nya tekniken ska kunna användas fullt ut måste två centrala frågor lösas, jobben och säkerheten, säger AI-chefen Harry Shum..

Nyteknik - 04 okt 17 kl. 10:39

Teknikjättar vill locka startups med innovationslabb

Transportbranschen är under snabb förändring. Fyra svenska teknikjättar och en nykomling vill locka idéer från startups med ett innovationslabb på Lindholmen i Göteborg..

DI - 07 mar 18 kl. 14:48

Teknikjättar tävlar om flerårigt avtal med Pentagon

Flera av USA:s stora teknikjättar är ute efter att landa ett avtal med försvarsmyndigheten Pentagon om att få bli leverantör av molntjänster. Det rapporterar Bloomberg News..

Dagens PS - 29 okt 18 kl. 12:06

WSJ: Teknikjättar kan åka på skattesmällar

Flera länder i världen har uppmuntrats av EU:s förslag om att införa skatter mot amerikanska teknikjättar så som Alphabet och Facebook. Enligt Wall Street Journal utvärderar Sydkorea, Indien och minst sju andra asiatiska länder att införa digitala skatter på företagens intäkter. Därutöver har även ett antal latinamerikanska länder börjat se över om man ska implementera liknande skatter.

DI - 04 jan 19 kl. 12:27

Goldman Sachs kapar riktkurser för teknikjättar

En rad teknikjättar på Wall Street får se sina riktkurser sänkta av investmentbanken Goldman Sachs. Det visar en sektorgenomgång som Finwire tagit del av..

DI - 12 feb 19 kl. 06:03

Misstrogna kunder använder hellre teknikjättar: ”Banker måste bli bättre”

Kundernas svaga förtroende för svenska banker bäddar för teknikjättar som kan ta över allt fler lönsamma finanstjänster. ”Bankerna måste bli bättre på kvalitet, tidsbesparing, enkelhet och trygghet”, säger finanskonsulten Christine Frostmark..

Sydöstran - 28 jul 16 kl. 22:23

Teknikjättar stöttade Wall Street

Det var blandad kompott på Wall Street i torsdagens handel. Biltillverkaren Ford rapporterade svaga försäljningssiffror i Kina och agerade sänke på det breda S&P 500-indexet, som ändå räddades av förväntningar på kvartalsrapporter från teknikjättarna Amazon och Googles ägarbolag Alphabet.(TT).

E24 - 28 jul 16 kl. 22:29

Teknikjättar stöttade Wall Street

Det var blandad kompott på Wall Street i torsdagens handel. Biltillverkaren Ford rapporterade svaga försäljningssiffror i Kina och agerade sänke på det breda S&P 500-indexet, som ändå räddades av förväntningar på kvartalsrapporter från teknikjättarna Amazon och Googles ägarbolag Alphabet..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 45 minuter sedan

Fedex stämmer USA:s handelsdepartement

Det amerikanska fraktbolaget Fedex stämde på måndagen USA:s handelsdepartement i ett försök att blockera införandet av hårdare restriktioner för export och import..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Johnson: Vi lämnar EU med eller utan avtal

Premiärministerfavoriten Boris Johnson, som i nuläget har störst stöd för att axla rollen som ny ledare för Konservativa partiet i Storbritannien, kommer att ta Storbritannien ur EU utan ett avtal om förhandlingarna inte lett någonstans i slutet av oktober. Det säger Johnson i en intervju med BBC..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Skogsbolag vinnare på börsen

Stockholmsbörsen handlades svagt nedåt vid lunchtid på tisdagen, tyngt av storbankerna..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Deutsche Banks aktiechef uppges rata roll i bad bank

Deutsche Banks globala aktiechef Peter Selman är på väg bort från banken inför att den tyska storbanken ska krympa sin investmentbanksdel. Det rapporterar Wall Street Journal med hänvisning till källor..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

BMW ökar takten i elbilsutvecklingen

Hela den europeiska bilindustrin pressas av striktare utsläppsregler, vilket får tillverkarna att göra vad de kan för att skynda på utvecklingen av eldrivna fordon..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Svolder flaggar för ägande på 5 procent av kapitalet i Magnolia Bostad

Investmentbolaget Svolder har efter en transaktion på måndagen nått upp i ett ägande på drygt 5 procent av kapitalet i hyresbostadsutvecklaren Magnolia Bostad..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Är fonden som stigit med 400% på tio år fortfarande köpvärd?

Under de tio år som Rhenman Healthcare Equity L/S varit aktiv har den genomsnittliga årliga nettoavkastningen, efter förvaltnings-avgifter, varit 18 procent. Fondens andelar har på tio år mer än fyrfaldigats i värde..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Abbvie köper Allergan för 63 miljarder dollar

Läkemedelsbolaget Abbvie förvärvar Allergan i en affär värd cirka 63 miljarder dollar. Allergans aktieägare kommer att erbjudas 0,8660 aktier i Abbvie samt 120:30 dollar kontant för varje aktie i Allergan..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Erik Ullenhag drar sig ur partiledarstriden

Erik Ullenhag drar sig ur partiledarstriden i Liberalerna, skriver han i en debattartikel på Aftonbladet..

Affärsvärlden - 8 timmar sedan

Bostadsköparna tappar fördel

Köparnas fördel på bostadsmarknaden har fortsatt att minska - det verkar som om bostadsmarknaden har anpassat sig till nya amorteringskrav och tuffare utlåning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.