DI > Ekonomi

Thursday, 20 June, 17:52

DI - 10 jun 19 kl. 12:22

Lättnad på börsen - Autoliv klättrarStockholmsbörsen har fortsatt att stiga på måndagen, med stöd av lättnad i handelsrelationen mellan USA och Mexiko. Under natten mot lördagen meddelade Donald Trump, via twitter, att ett avtal har nåtts med Mexiko och att hotet om importtullar dras tillbaka. Autoliv och Veoneer, aktier som tidigare pressats av hotet om Mexikotullar, gick starkt. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, Mexiko, Donald Trump, Veoneer, Mexikotullar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lättnad, börsen, Autoliv, klättrar
PrivataAffärer - 21 maj 19 kl. 11:42

Analytiker: Veoneers nyemission en lättnad på kort sikt

”Räcker detta? För tillfället: ja, /…/ men om Veoneer inte tydligt förbättrar sin ‘burn rate’ under 2020 kan bolagets kassa snabbt att vara tillbaka på tidigare nivåer”, skriver RBC Capital Markets i en kommentar. RBC påpekar också att ett alternativ till finansiering hade varit att sälja en del av innehavet i samriskbolaget Zenuity, vilket hade kunnat generera kapital för Veoneer och samtidigt sätta en prislapp på Zenuity.

DI - 16 apr 14 kl. 11:37

Europabörsen: Stiger på Kinalättnad

Europabörserna klättrar uppåt på onsdagen, stärkta av bättre än befarad tillväxt i Kina under det första kvartalet..

Fler nyheter från DI

DI - just nu

Myndighet till attack – nu avgörs framtiden för miljoner svenskars elpris

Elnätsbolagens hårt kritiserade prishöjningar har lett till att vinsterna mer än fördubblats och nått ”orimlig” nivå. Det anser Energimarknadsinspektionen som inom kort börjar lämna beskeden som styr ekonomin för både elnätsbolagen och landets miljontals elnätskunder framöver..

DI - 15 minuter sedan

Stora störningar i tågtrafiken

Det råder stora störningar i tågtrafiken på södra stambanan mellan Stockholm och Linköping, meddelar Trafikverket..

DI - 15 minuter sedan

Stockholmsbörsen tar helg med uppgångar – cykliskt i topp

Stockholmsbörsen höll sig stadigt på plus under sista handelsdagen innan midsommarhelgen efter den amerikanska centralbankens duvaktiga signaler på onsdagen. Storbolagsindex stänger på plus 1 procent, medan breda OMXSPI avslutar upp 0,7 procent..

DI - 30 minuter sedan

Svensk gripen i Thailand – misstänks för bedrägerier för 100 miljoner

En 45-årig svensk man har gripits av thailändsk polis misstänkt för att ha lurat investerare på motsvarande 100 miljoner kronor, skriver Bangkok Post.  Mannen var efterlyst av Interpol och amerikansk polis..

DI - 45 minuter sedan

Sista handelsdagen i Victoria Park satt till 4 juli

Nasdaq Stockholm har godkänt Victoria Parks ansökan om avnotering och sista dagen för handel i fastighetsbolagets preferensaktie blir den 4 juli. .

DI - 30 minuter sedan

Breda uppgångar på Wall Street – med Tesla faller

De ledande USA-börserna stärktes under den inledande handeln på torsdagen, i spåren av onsdagens duvaktiga kommentarer från Federal Reserve samt fortsatt optimism om handelssamtal mellan USA och Kina..

DI - 45 minuter sedan

Kancera presenterar positiva resultat från fas 1b-studie

Forskningsbolaget Kancera meddelar på torsdagen positiva interimresultat från den pågående fas Ib-studien av KAND567, vilken syftar till att studera en infusionslösning av läkemedelskandidaten i friska försökspersoner. Samtidigt meddelar bolaget att studien väntas slutföras något senare än tidigare bedömning..

DI - 1 timme sedan

Våga vidga rosévinsvyerna i sommar

Di:s dryckesexpert Per Styregård tipsar om de hetaste regionerna att köpa somrig och spännande rosévin från..

DI - 1 timme sedan

Analyspodden: Dåliga nyheter är bra nyheter

Centralbankerna gör vad de kan för att rädda oss från en lågkonjunktur och börsen svarar med uppgångar. Men Di:s börsexperter ser faror med politiken. ”Det är inte en bra spiral”, säger Ulf Petersson i Analyspodden..

DI - 1 timme sedan

Trump: Iran gjorde ett mycket stort misstag

Irans revolutionsgarde har skjutit ned en amerikansk drönare och uppger att den befunnit sig över Iran. USA bekräftar att en av landets drönare skjutits ned, men hävdar att den befann sig i internationellt luftrum..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.