DI > Ekonomi

Tuesday, 18 June, 12:41

DI - 10 jun 19 kl. 12:00

Euron svagare mot dollarnEuropeiska räntor handlas upp på förmiddagen tillsammans med de amerikanska. Den tyska tioåringen handlas 2 punkter högre, medan USA-räntorna är 4-5 punkter upp..
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Euron, svagaremot , dollarn
DI - 05 aug 14 kl. 11:39

Räntor och valutor: Euron svagare

Europaräntorna stiger några punkter på tisdagens handel, likaså gör de svenska. Samtidigt försvagas euron mot dollarn samtidigt som kronan stärks både mot euron och mot dollarn..

BT - 23 jun 11 kl. 15:00

Kronan föll mot euron och dollarn

Marknadsräntorna föll på onsdagen efter en tämligen nyhetsfattig dag där marknaden stängde redan klockan 12. Kronan försvagades mot både euron och dollarn. En euro kostar nu 9:19 kronor medan dollarn står i 6:49.

E24 - 23 jun 11 kl. 14:58

Kronan föll mot euron och dollarn

Marknadsräntorna föll på onsdagen efter en tämligen nyhetsfattig dag där marknaden stängde redan klockan 12. Kronan försvagades mot både euron och dollarn. En euro kostar nu 9:19 kronor medan dollarn står i 6:49..

E24 - 12 jan 17 kl. 21:00

Så påverkas du av den svagare dollarn

Billigare kläder och högre oljepriser. Det kan bli två konsekvenser av den pågående dollarförsvagningen, om den håller i sig. SvD Näringsliv går igenom hur du påverkas av den svagare dollarn – och hur du kan tjäna på den.

E24 - 02 feb 11 kl. 16:52

Kronan försvagades mot euron och dollarn

Den korta räntan gick upp något under onsdagen samtidigt som kronan tappade mot euron och dollarn..

BT - 27 jan 12 kl. 16:34

Kronan tappade mot euron och dollarn

Den långa marknadsräntan föll under fredagens handel samtidigt som den korta steg något.
Kronan försvagades mot både euron och dollarn.
Tioårig statsobligation: 1,76 procent (1,79).

Nyhetskanalen - 21 maj 12 kl. 17:08

Kronan stärktes mot både euron och dollarn

Kronan stärktes mot både euron och dollarn, medan marknadsräntorna steg ordentligt på måndagen efter förra veckans oro och räntenedgångar. Det finns en fortsatt oro för situationen i Grekland och huruvida landet ska komma att lämna eurosamarbetet. Men uttalanden i helgen från såväl Kina som från G8-länderna antyder att det kan komma nya stimulanspaket med tillväxtfrämjande åtgärder i både Kina och i Europa, vilket även höjde humöret på börserna..

Affärsvärlden - 10 nov 15 kl. 16:38

Euron och dollarn åt olika håll

Obligationsräntorna sjönk på tisdagen i Sverige och utlandet i linje med riskaversion och börsnedgångar efter klen Kina-data. Räntorna sjönk även i Portugal och Spanien där de igår klättrade på bland annat oroande signaler kring Portugals regeringssituation. Bland valutorna försvagades euron medan dollarn stärktes i spåren av förväntningar om divergerande penningpolitik mellan Fed och ECB..

DI - 13 mar 18 kl. 10:43

Räntor och valutor: Kronan stärks mot euron och dollarn

Europaräntorna sjunker någon punkt på tisdagen samtidigt som kronan stärkts något öre mot både euron och dollarn till 10,16 respektive 8,24. .

DI - 10 sep 18 kl. 10:44

Efter valet: Kronan klättrar mot euron och dollarn

Kronan stärks något på måndagen. Efter en nagelbitande valnatt klättrar kronan några ören mot euron och dollarn..

VA - 17 jan 11 kl. 16:33

Euron svagare inför eurogruppmöte

17 januari Europeiska marknadsräntor sjönk tillbaka något på måndagen efter en inledande uppgång sedan uttalanden från en ECB-rådsledamot dämpat spekulationer från förra veckan om tidigare räntehöjningar från ECB än väntat. Euron försvagades mot dollarn inför euroområdets finansministerdiskussioner om skuldkrisen i kväll. Nedåtrörelsen avtog dock på eftermiddagen och tyska obligationsräntor vände åter uppåt.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Jackpott för storblankare – medicinteknikbolaget rasar efter vinstvarning

Det danska medicinteknikbolaget Ambu sänkte på måndagen sina prognoser för både räkenskapsåret 2018/2019 och 2019/2020 vilket fick aktien att rasa med drygt 16 procent på tisdagen. Det var goda nyheter för storblankarna som på kort tid byggt upp en stor kort position i aktien. .

DI - 10 minuter sedan

Gardell: Buffett har helt rätt – så går börsen

Börsen är omöjligt att förutse just nu och en orsak är Trumps nycker. Det säger Cevians grundare Christer Gardell.  Men på sikt är han säker på vilken riktningen är.

DI - 15 minuter sedan

Pressade mobilspelsbolagets vd: Har etablerat ny bas

Mobilspelsbolaget G5, vars aktie tryckts ner drygt 80 procent det senaste året, har under det andra kvartalet märkt positiva tecken på topplistorna för sitt storspel Hidden City. The Secret Society har stigit på topplistorna gradvis sedan januari, nästan helt utan marknadsföringssatsningar..

DI - 30 minuter sedan

Facebook blockerar Huawei-annonser

Facebook slår ned på reklam från Huawei avsedd att propagera för att det svartlistade telekombolaget har utsatts för en politisk kupp av den amerikanska staten, rapporterar brittiska Telegraph. Annonserna har ansetts vara för politiska..

DI - 30 minuter sedan

Gyllene läge att öppna plånboken – ribban är rekordlåg

Räntan på tioåriga statsobligationer är för första gången negativ och statsskulden ligger strax över 20 procent. Det är ett gyllene läge för offentliga investeringar..

DI - 1 timme sedan

Ny prognos: Riksbanken börjar höja räntan nästa år

Den svenska konjunkturen har passerat toppen, men trots låga löneökningar väntas Riksbanken höja styrräntan tre gånger till, med start tidigt nästa år. Den bedömningen gör Ekonomistyrningsverket, ESV, i en ny prognos..

DI - 1 timme sedan

Aktiespararna: Acceptera budet på Oriflame

Aktiespararna rekommenderar sina medlemmar att anta budet på 227 kronor på Oriflame från Walnut Bidco. .

DI - 1 timme sedan

Deutsche Bank skrotar lönsamhetsmålet för i år

Deutsche Bank kommer att ställa in lönsamhetsmålet om fyra procent för 2019, enligt Handelsblatts källor..

DI - 1 timme sedan

EU: Underskott mot Kina – överskott mot USA

EU:s överskott i handeln med USA ökade under årets första fyra månader, medan underskottet i handeln med Kina också ökade..

DI - 1 timme sedan

Bostadsbyggandet halverat i Stockholm sedan 2017

Bostadsbyggandet fortsätter att minska, både i år och nästa år, men nedgången mildras och visar tecken på att plana ut. Hyresrätter står för en allt större del av bostadsbyggandet och hälften av de påbörjade bostäderna i år väntas vara hyresrätter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.