Dagensanalys.se > Ekonomi

Monday, 17 June, 02:37

Dagensanalys.se - 10 jun 19 kl. 11:52

Demoskop och Inizio går sammanIdag avslöjades att analysföretagen Demoskop och Inizio går samman. Vi intervjuade Carin Wegenius, tf. VD på Demoskop, och Karin Nelsson, VD på Inizio, för att höra vad sammanslagningen innebär för de båda bolagen, samt hur de ser på undersökningsbranschens utveckling och framtid. Du kan även läsa hela pressreleasen nedan: Analysföretagen Demoskop och Inizio går ihop. Det nya bolaget kommer att erbjuda Sveriges vassaste och modernaste mätningar och analyser inom områden som varumärke, kommunikation och opinion.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Inizio, Demoskop, Carin Wegenius, Karin Nelsson, Sveriges, Dagensanalys

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Demoskopoch , Inizio, går, samman
Cornucopia - 28 maj 15 kl. 11:05

DNV/Demoskop: Partiernas väljares syn på invandringens volymer

Enligt Den Nya Välfärdens och Demoskops opinionsundersökning om väljarnas syn på invandringens så förbjudna volymer, så är det fler väljare till alla riksdagspartier utom (mp) som vill se minskad invandring än ökad. För alla partier utom (c), (v) och (mp) är det fler väljare som vill se minskad invandring än de som är nöjda som det är.

Tankesmedjan Den Nya Välfärden och Demoskop har lämnat ut detaljerna kring procentandelarna kring de enskilda partierna, och inte bara nettot som rapporterades om igår, där 58% av hela väljarkåren vill se minskade invandringsvolymer.

Politologerna - 24 feb 17 kl. 17:41

Opinionsläget februari 2017

Detta blogginlägg är samförfattat av PER OLESKOG TRYGGVASON och HENRIK OSCARSSON Det är idag femhundrasextiotvå dagar kvar till valet 2018. Under den senaste månaden har vi sett ovanligt stora rörelser i den sömniga mellanvalsopinionen. I det här blogginlägget redovisar vi våra sammanvägningar av opinionsläget i januari och februari (MäMä) och analyserar frågan om huruvida Moderaternas mer pragmatiska inställning till att samarbeta med Sverigedemokraterna kan ha inneburit en väljarflykt av M-sympatisörer till Centerpartiet.

Politologerna - 19 dec 17 kl. 08:20

Lucka #19: En ny värld av väljarbarometrar

Snart är det 2018 och därmed valår igen i Sverige. Under valår brukar opinionsmätningar i allmänhet och så kallade väljarbarometrar i synnerhet få mycket stor uppmärksamet i media, av journalister och i valrörelsen. Väljarbarometrar är opinionsmätningar som avser att mäta väljarkårens partisympatier och ge en fingervisning om hur det kan tänkas gå i valet.

Politologerna - 31 aug 18 kl. 10:18

Opinionsundersökningarnas träffsäkerhet vid valen 2002-2014

Detta är ett gästinlägg av PER OLESKOG TRYGGVASON, doktorand vid institutionen för journalistik, medier och kommunikation vid Göteborgs universitet. Så här mitt upp i valrörelsen bombarderas vi av opinionsundersökningar. I skrivande stund har fler än 20 mätningar publicerats sedan början av augusti.

Dagensanalys.se - 10 nov 16 kl. 15:21

Karin – hur känns det nu när valet är över?

Karin Nelson som är analyschef på Inizio har jobbat med CNN under valet i USA. Vi fick en pratstund med henne innan hon packar väskan för att återvända till Sverige. Hur känns det nu dagen efter valet?

Dagensanalys.se - 30 okt 18 kl. 11:37

Rapport från BigSurv 18

Nyligen genomfördes konferensen BigSurv, där över 400 representanter från hela världen för första gången träffades och presenterade över 100 papers på temat hur statistiska metoder kan tillämpas i gränslandet mellan survey teori och big data. Nedan följer en kort rapport och några bilder från eventet. Konferensen hade som syfte att föra samman ledande internationella auktoriteter för att presentera och diskutera hur nya tekniker och metoder kan tillämpas på stora datamängder för att förbättra, komplettera eller ersätta data från komplexa undersökningar.

Politikerbloggen - 01 maj 11 kl. 13:43

POLL OF POLLS Svag ökning för både M och S i väljarindex

NOVUS VÄLJARINDEX. Gapet mellan blocken minskar i det väljarindex Novus gjort och som presenteras av Ekot idag. Både Moderaterna och Socialdemokraterna ökar.

Politikerbloggen - 29 maj 11 kl. 15:29

POLL OF POLLS Fortsatt uppåt för Socialdemokraterna

NOVUS VÄLJARINDEX. Moderaterna backar och Socialdemokraterna går framåt i Novus väljarindex. Samtidigt minskar gapet mellan de politiska blocken.

Politikerbloggen - 29 maj 11 kl. 15:29

POLL OF POLLS Fortsatt uppåt för Socialdemokraterna

NOVUS VÄLJARINDEX. Moderaterna backar och Socialdemokraterna går framåt i Novus väljarindex. Samtidigt minskar gapet mellan de politiska blocken.

Sydsvenskan - 24 nov 11 kl. 00:05

Inte Borg för hela slanten

Gratulerar, finansministern, du är bäst i EU. Men i ärlighetens namn är det fler svenskar som bör vara med och dela det europeiska rampljuset.
Anders Borg är värd berömmet.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - I förrgår: 17:53

Allt fler svenskar betalar för nyheter online

Reuters Institute har släppt sin årliga globala rapport Digital News Report som djupdyker i hur vi konsumerar nyheter. Rapporten, som baseras på svar från över 75 000 respondenter i 38 marknader, är full av insikter och de senaste trenderna inom hur vi konsumerar nyheter. Vi får bland annat reda på att Norge och Sverige är de länder där flest invånare väljer att betala för nyheter online.

Dagensanalys.se - I förrgår: 16:11

Grundare av Dooify går till Osynlig

Den digitala produktutvecklingsbyrån Osynlig växer och förstärker teamet i Stockholm med entreprenören och designern Carl Svahnström. Carl ligger bland annat bakom delningstjänsten Dooify som vann pitchtävlingen UberPITCH 2016. Osynlig har en prestigelös och entreprenöriell syn på UX och design, som är väl grundad i tydlig nytta för kunden.

Dagensanalys.se - I förrgår: 08:03

Jättarna tar nästan hälften av annonsbudgeten

Marknadsförare spenderar nästan hälften av sin annonsbudget på jättarna Google, Facebook och Amazon, visar en ny undersökning. Lawless Research och Factual har undersökt vad marknadsförare tycker om jättarna Google, Facebook och Amazons krafttag på marknaden. Undersökningen visar att respondenterna (700) i genomsnitt spenderar 43 procent av sin annonsbudget på dessa plattformar – och 63 procent uppger att de vill ha andra alternativ.

Dagensanalys.se - I förrgår: 07:05

Facebook förlikar i stämning om att de blåst upp videovisningar med 900 procent

Facebook har gått med på att förlika i en stämning som påstår att de blåst upp sina videovisningar med upp till 900 procent. Enligt marknadsförarna bakom stämningen ska Facebooks agerande ha kostat dem avsevärt mer för annonser i videoklipp, eftersom siffran för antalet visningar inte stämde med verkligheten,. Enligt Facebook skulle deras felaktiga mätningar av antalet videovisningar inte ha påverkat själva prissättningen/annonskostnaden.

Dagensanalys.se - I förrgår: 06:55

Försöker Google Chrome döda annonsblockerarna?

Google säger att de inte har några dolda motiv med en uppdatering, som i princip sätter käppar i hjulen för annonsblockerarna. Vad de hänvisar till är istället användarnas integritet. Men uppdateringen gör det mycket svårt för annonsblockerare att fungera som de gör idag.

Dagensanalys.se - I förrgår: 06:47

UEFA lanserar en egen OTT-kanal

Union of European Football Association (UEFA) har lanserat en gratis-kanal för att sända fotboll via nätet. OTT-kanalen ska ge fans mer utbud och tillgängligt när de önskar. Initialt kommer kanalen att visa bland annat futsal, bakom-scenen-innehåll och intervjuer.

Dagensanalys.se - 13 jun 19 kl. 23:51

Facebook Research skapar en av världens största paneler

Nu skriver vi om den där appen som Facebook har fått skämmas för lite grann. De lanserade den nämligen som en VPN-tjänst och glömde berätta att den samlade också in all data. Men innan det uppdagades hade Facebook lyckats få 187.

Dagensanalys.se - 12 jun 19 kl. 16:43

Case: ”Vi ser ett behov av att hantera kunden i 360-läge”

Birka Cruises satsar fullt ut på Dynamics 365 med CRM-Konsulterna som leverantör. Ett intressant case för alla som funderar på vad de ska göra med sin data och vill bemöta kunden med ett 360-tänkande. Birka Cruises erbjuder kryssningsupplevelser till en bred publik där många dessutom är återkommande, något som kräver en bra relation och dialog med varje person oavsett kontaktpunkt.

Dagensanalys.se - 12 jun 19 kl. 15:20

Sju sätt att varva ner inför semestern

Snart är den här, ledigheten vi har sett fram emot så länge. Men hur gör man för att varva ner inför semestern? Ann Appelberg och Johan Mellnäs på arbetsmiljöorganisationen Prevent ger sina bästa tips.

Dagensanalys.se - 12 jun 19 kl. 15:12

Sveriges Annonsörer ger tips om hur du skyddar ditt varumärke på Youtube

Sveriges Annonsörer vill bidra till att skapa en ”brand safe” miljö på Youtube med några tips för hur du kan skydda ditt varumärke när du annonserar där. Här kan du läsa om alla tips från Sveriges Annonsörer. Tipsen från Sveriges Annonsörer berör Brand Control Levers med riktlinjer för innehåll med rekommendationer och länkar och en Brand Suitability Guide som enkelt förklarar olika inställningar för när du ska köpa annonser på YouTube.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.