Dagens PS > Ekonomi

Tuesday, 25 June, 15:41

Dagens PS - 10 jun 19 kl. 11:26

Ledamöter får lönelyft – tjänar 93.000 kronorEfter vårens val till EU-val står det nu klart att en majoritet av parlamentarikerna tar plats i Bryssel för första gången – och alla får en mastig löneförhöjning. Det visar en genomgång som Dagens Industri har gjort. En riksdagsledamot tjänar 66.900 kronor i månaden, medan en europaparlamentariker tar hem 8.758 euro, motsvarande drygt 93.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
EU, Bryssel, Dagens Industri, Di,  EU, Strasbourg, Ledamöter, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ledamöterfår , lönelyft, tjänar, 93.000kronor
Dagens PS - 10 jun 19 kl. 15:32

Uppsving på bostads-marknaden i hela landet

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Trendbrott: ”Proppen ur” på bostadsmarknaden
Branschfolk bedömer att en uppsving på bostadsfronten är i antågande. Bakgrunden är att nya siffror från Svensk Mäklarstatistik indikerar att trenden med en stabil utveckling av bostadspriserna håller i sig.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 1 timme sedan

Vinsten minskar för succémärket: ”Mellanår”

Vinsten i klockkungen Filip Tysanders klockimperium Daniel Wellington sjunker, visar den färska årsredovisningen för 2018. Det rapporterar Di Digital. Under 2018 sjönk omsättningen till drygt 2 miljarder kronor, från 2,4 miljarder året innan.

Dagens PS - 1 timme sedan

Ullenhag hoppar av – gratulerar Sabuni

Erik Ullenhag ställer inte upp som partiledarkandidat i Liberalerna som ska välja ny partiledare vid landsmötet nu på fredag den 28 juni. ”Risken är att splittringen ökar om jag fortsätter min kandidatur”, skriver han i ett debattinlägg som publiceras på Aftonbladet debatt på tisdagen. ”Tack till Nyamko Sabuni och Johan Pehrson för viktiga diskussioner runt om i Sverige.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Debatt: Så kan Sverige få 35.000 nya jobb

Det krävs bara att politikerna gör en sak, enligt två tunga debattörer. Svenskt Näringslivs skattechef Johan Fall och professorn och IFO-institutets chef Clemens Fuest anser med hänvisning till en studie som presenterades i veckan att en sänkning av kapitalskatten skulle skapa tusentals nya jobb, till och så många som 35.000 fler sysselsatta, och samtidigt bidra till att höja svenskarnas levnadsstandard med över 3 procent.

Dagens PS - 4 timmar sedan

Chockbeskedet: Metro säger upp alla journalister

Tidningen Metro säger upp alla journalister och satsar framöver på att bara vara digitala. Det uppger vd:n och ägaren, norrmannen Christen Ager-Hanssen till Expressen. Enligt Christian Ager-Hanssen tänker Metro istället för att skriva eget innehåll köpa in det externt.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Här lyfter SpaceX största raket – se videon

I dagens techbrief kan du läsa om den digitala banken Monzos nya supervärdering, Avengers: Endgames återkomst till biograferna samt SpaceX senaste raketuppskjutning. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Brittisk onlinebank värderad till två miljarder pund Den populära banken Monzo har precis stängt en finansieringsrunda där man tog in 113 miljoner pund.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Gates: Min största Microsoft-tabbe

Dollarmiljardären, näst rikast i världen, avslöjar sitt största misstag med livsverket. Det är i en intervju på riskkapitalbolaget Village Global som Microsofts skapare Bill Gates berättar att han gjorde en fatal miss med Microsoft. Det här uppger Ny Teknik och det Gates syftar på är att han inte tog vara på att förvalta möjligheterna med mobila plattformar, vilket gjorde att Microsoft blev omkört av Android som världens största icke-Apple-plattform.

Dagens PS - 5 timmar sedan

Hållbar klädstartup lockar H&M och Kappahl

”Vi ser fram emot att bidra till Renewcells viktiga arbete”, säger Kappahls hållbarhetschef Fredrika Klarén. VA.se berättar att bolaget, som uppges koka ned kläder för att få fram fräscha fibrer, precis tagit in 50 miljoner i en kapitalrunda.

Dagens PS - 6 timmar sedan

SBAB sänker bolåneräntorna

SBAB har sänkt listräntorna för bolån med 2 till 10 års räntebindningstid med mellan 0,10 och 0,40 procentenheter. Banken uppger i ett pressmeddelande att upplåningskostnaderna för längre löptider den senaste tiden har minskat vilket har medfört att bolånemarginalerna för längre löptider har ökat. ”Det extrema ränteläget fortsätter.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Tror du att Förbifarten blir färdig i tid?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Enligt nya uppgifter dras Förbifarten med stora förseningar, men ännu har inget uttalande gjorts från Trafikverket.

Dagens PS - 7 timmar sedan

Analys: Wallenbergs aktie proffsens favorit

”Ta rygg på Wallenberg – aktien ska upp 30 procent”, heter det i Di:s rubrik. Tidningen har kikat närmare på de 43 svenska aktier som sorterar under indexet Stoxx 600 Europe. Här är några av dem och mest poppis bland analytikerna är försvarsmaterielbolaget Saab vars största ägare är Wallenbergs maktbolag Investor.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.