PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 20 June, 23:31

PrivataAffärer - 10 jun 19 kl. 10:12

Boprisindikatorn: Fortsatt förväntan om stigande priserHushållens förväntningar på högre bopriser är tydliga i hela landet utom i östra Götaland som ligger kvar på samma nivå som i maj. Skåne toppar listan i juni med 42 enheter. Övriga regioner återfinns i ett spann mellan 23 och 34. Hushållens förväntningar på reporäntans nivå om ett år ligger kvar på samma nivå som i maj, 0,12 procent. Andelen som planerar att binda sina rörligalånhar ökat från förra månaden och ligger nu på 7 procent.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Götaland, SEB, Jens Magnusson, Riksbankens, Stockholm, Skåne, Norrland, Östra Götaland, Boprisindikatorn

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: BoprisindikatornFortsatt , förväntanom stigande priser
Dagens PS - 09 apr 18 kl. 10:36

SEB: Boprisindikatorn fortsätter svagt uppåt

Uppgången är 3 enheter jämfört med föregående  månad och indikatorn hamnar nu på plus 7. Bland regionerna är det endast Stockholm som ligger kvar på minus denna månad. Stockholm ligger på minus 4 och övriga regioner i spannet 2 till 15.

PrivataAffärer - 12 nov 18 kl. 08:43

Boprisindikatorn: Allt fler tror på fallande priser

Av de tillfrågade tror 44 procent på stigande priser under det kommande året, jämfört med 48 procent förra månaden, medan 31 procent tror på fallande priser, jämfört med 26 procent föregående månad. Hushållens förväntningar på bostadspriserna sjunker för andra månaden i rad och boprisindikatorn är tillbaka på samma nivå som i juli. ”Nedgången sammanfaller med allt tydligare besked från Riksbanken att räntan snart ska höjas.

PrivataAffärer - 10 sep 18 kl. 09:22

Boprisindikatorn: Fler tror på stigande priser

SEB:s boprisindikator, som visar skillnaden mellan andelen hushåll som tror på stigande priser och andelen som tror på fallande priser, steg till 33 i september jämfört med 26 i augusti. Av de tillfrågade tror 52 procent på stigande priser under det kommande året, jämfört med 49 procent förra månaden, medan 19 procent tror på fallande priser, jämfört med 23 procent föregående månad. SEB noterar att störst ökning noteras i Stockholm där boprisindikatorn steg till 22 från 5.

PrivataAffärer - 08 apr 19 kl. 08:54

Boprisindikatorn: Allt fler hushåll tror på ökande priser

SEB:s boprisindikator, som visar skillnaden mellan andelen hushåll som tror på stigande priser och andelen som tror på fallande priser, steg till 18 i april jämfört med 13 i mars. Av de tillfrågade tror 44 procent på stigande priser under det kommande året, jämfört med 42 procent förra månaden, medan 26 procent tror på fallande priser, jämfört med 29 procent föregående månad. ”De senaste månaderna har hushållen varit mer positiva till bostadsmarknaden än vad analytikerna varit.

PrivataAffärer - 09 jul 18 kl. 08:47

Boprisindikatorn: Fler tror på stigande priser

SEB:s boprisindikator, som visar skillnaden mellan andelen hushåll som tror på stigande priser och andelen som tror på fallande priser, steg till 13 i juli jämfört med 7 i juni. ”Efter förra månadens bakslag vänder boprisindikatorn åter uppåt. Den lite större trenden att hushållen är på väg att återfå förtroendet för bostadsmarknaden håller därmed i sig.

PrivataAffärer - 11 feb 19 kl. 08:49

Boprisindikatorn: Fler tror på stigande priser

SEB:s boprisindikator, som visar skillnaden mellan andelen hushåll som tror på stigande priser och andelen som tror på fallande priser, steg till 13 i februari jämfört med 0 i januari. Av de tillfrågade tror 42 procent på stigande priser under det kommande året, jämfört med 36 procent förra månaden, medan 29 procent tror på fallande priser, jämfört med 36 procent föregående månad. Av de hushåll som har helt eller delvis rörlig ränta på sina lån svarar 8 procent att de har för avsikt att binda räntan inom den kommande tremånadersperioden, jämfört med 11 procent förra månaden.

PrivataAffärer - 13 maj 19 kl. 08:47

Boprisindikatorn steg i maj

SEB:s boprisindikator, som visar skillnaden mellan andelen hushåll som tror på stigande priser och andelen som tror på fallande priser, steg till 27 i maj jämfört med 18 i april. Av de tillfrågade tror 49 procent på stigande priser under det kommande året, jämfört med 44 procent förra månaden, medan 22 procent tror på fallande priser, jämfört med 26 procent föregående månad. ”Hushållen har under ganska lång tid varit mer optimistiska om bostadsmarknaden än prognosmakarna som ofta varnat för fortsatta nedgångar.

Dagens PS - 13 nov 17 kl. 08:56

Boprisindikatorn: Största raset på 15 år

Svenskarnas tro på bopriserna har aldrig tidigare sjunkit så dramatiskt. SEB:s Boprisindikator sjönk kraftigt i november till 11 från 50 månaden innan, den näst största förändringen mellan två månader under Boprisindikatorns 15-åriga historia. Det var dessutom fjärde månaden i rad som indexet sjönk.

Cornucopia - 07 jul 14 kl. 13:32

Boprisindikatorn kvar på om möjligt ännu mer överhettade nivåer

SEB släppte sin boprisindikator för juli månad idag, vilken baserar sig på en enkätundersökning om vad hushållen förväntar sig kring bostadspriserna. Nivåerna är nu i princip identiska med de som gällde i juni 2007, när priserna planade ut för att sedan dippa ner under hösten, rekylera och sedan dippa igen på finanskrisen 2008.

Som bekant vänder bubblor när det är slut på greater fools, aktörer som inte ännu är inne i marknaden.

PrivataAffärer - 13 aug 18 kl. 09:23

Boprisindikatorn: Allt fler tror på högre priser

SEB:s boprisindikator, som visar skillnaden mellan andelen hushåll som tror på stigande priser och andelen som tror på fallande priser, steg till 26 i augusti jämfört med 13 i juli. Av de tillfrågade tror 49 procent på stigande priser under det kommande året, jämfört med 42 procent förra månaden, medan 23 procent tror på fallande priser, jämfört med 29 procent föregående månad. Som sista region har nu även Stockholms indikator stigit över nollstrecket, till +5 från -6.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Investeringschefen: G20-mötet avgör börshumöret i sommar

Han anför att dynamiken har skiftat från att Federal Reserve sedan finanskrisen har varit den dominerande drivkraften för aktie- och räntemarknaderna, till ett läge där det snarare är marknadsutvecklingen som styr centralbankernas agerande. ”Den amerikanska centralbanken har inför de senaste två dagarnas möte målats in i ett hörn. Hade de å ena sidan varit oväntat hökaktiga och stängt dörren för räntesänkningar i år hade aktiemarknaden fallit och tvingat Fed till en sänkning, vilket hade fått dem att tappa initiativkraften ännu mer.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Blankarna fortsatt intresserade av Fingerprint

Den 15 maj släppte biometribolaget en rapport där förlusten på rörelsenivå minskade till 1,9 miljoner kr, en stor förbättring jämfört med motsvarande kvartal i fjol då förlusten var hela 175 miljoner. Redan då var aktien en av börsens mest blankade med 8,3 procent av kapitalet. Men till blankarnas förtret gjorde rapporten att aktien rusade över 40 procent.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Gunnebo köper tjeckiskt bolag

Köpeskillingen för förvärvet uppgår till 240 miljoner kronor på skuldfri basis och kommer att finansieras genom befintliga kreditfaciliteter. ”Bolaget passar väl in strategiskt i vår Entrance Control-verksamhet, då det kommer att öka både vår geografiska räckvidd och vårt produktutbud”, säger Gunnebos vd Henrik Lange om Cominfo. Gunnebo meddelar även bolaget avser att genomföra en nyemission med företrädesrätt för bolagets aktieägare om cirka 360 miljoner kronor.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Global Gaming får inte tillbaka licens under överklagandet

Det framgår av ett pressmeddelande från Förvaltningsrätten i Linköping. Bolaget överklagade beslutet att återkalla licensen samt yrkade på att bolaget skull få tillbaka tillståndet att bedriva spel under tiden som överklagande pågår. Global Gaming ska överklaga beslutet Global Gaming kommer att överklaga förvaltningsrättens beslut att Spelinspektionens återkallelse av Global Gamings dotterbolag Safeents spellicens ska gälla även under tiden domstolen handlägger bolagets överklagande.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Kepler: Därför är det köpläge i industrikonglomeratet

  ”Att växa genom förvärv, i kombination med en operativ diversifiering genom 146 dotterbolag, erbjuder en bra risk-/avkastningsprofil enligt vår mening”, skriver Kepler som menar att förvärv är en huvuddel i affärsmodellen och borde också därför vara en del i värderingen av bolaget. Lifcos modell har genererat en genomsnittlig ebita-tillväxt på 18,6 procent mellan åren 2006 och 2018 och Kepler Cheuvreux räknar med att bolaget kan komma att öka vinsten per aktie med i genomsnitt 9 procent de kommande tre åren. På torsdagsmorgonen handlades aktien till drygt 500 kronor, upp 8 kronor från onsdagens stängningskurs.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Rekordfå annonser om nyproduktion

”Nya annonser för nyproducerade bostadsrätter i Stockholms län är hittills i år på den lägsta nivån så långt tillbaka som vi har en sammanhängande tidsserie. Den uppåtgående trenden fram till 2017 har brutits kraftigt. Vi ser att utbudet av nyproduktion i Stockholm också har minskat tydligt från toppen, framför allt för att det byggs mindre och därmed kommer ut färre nya bostadsrätter på marknaden”, säger Erik Holmberg, analytiker vid Hemnet, till Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Oljepriset stiger efter Irans nedskjutning av drönare

Upptrappningen i Mellanöstern fortsatte efter att iranska revolutionsgardets nyhetssajt, Sepah, uppgett att den amerikanska drönare som ska ha skjutits ned är en Northrop Grumman-tillverkad RQ-4 Global Hawk. ”Den sköts ned när den trädde in över Irans luftrum”, skriver det revolutionsgardistiska nyhetsmediet. Det amerikanska centralkommandot har förnekat att sådana drönare fanns över Iran vid den aktuella tidpunkten.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Pareto: Köpläge i Sandvik innan vändningen

Det skriver Pareto i en analys och som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat tidigare höjer de sin rekommendation till köp. Riktkursen justeras upp till 190 (180). ”Vi har justerat upp våra estimat tack vare en svag kronkurs, men eftersom vi håller kvar vid vår syn att den kommande lågkonjunkturen även kommer med finansiella stimulanser, tror vi, att det värderingsmässigt kommer att bli intressant att börja köpa cykliska aktier igen under det tredje kvartalet”, skriver Pareto.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Här är torsdagens analyser

Pareto Securities höjer sin rekommendation för SKF till köp från behåll. Riktkursen ligger kvar på 190 kr. Kepler Cheuvreux tar upp industrikonglomeratet Lifco för bevakning och rekommenderar köp.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Lundin Petroleum har hittat olja

Det framgår av ett pressmeddelande från bolaget. De sammanlagda bruttoresurserna i Jorvik och Tellus East uppskattas till mellan 4 och 37 miljoner fat oljeekvivalenter. ”Både Jorvik och Tellus East kan byggas ut som borrningar från plattformen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.