DI > Ekonomi

Monday, 17 June, 22:51

DI - 10 jun 19 kl. 10:14

Flygplansaktier lyfter på Europabörserna efter bud om jätteaffärFlygrelaterade aktier fick ett efterlängtat lyft i de europeiska börslistorna på måndagen. Samtal gällande en räddning av brittiska reseoperatören Thomas Cook och den amerikanska storaffären mellan United Technologies och Raytheon nämns som orsaken..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Europabörserna, Thomas Cook, United Technologies, Raytheon

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flygplansaktier, lyfter, Europabörsernaefter , budom , jätteaffär
DI - 08 aug 13 kl. 12:09

Uppåt på Europabörserna

Europabörserna noterar en försiktig uppgång på torsdagen framåt lunchtid. En rad bolag har rapporterat under förmiddagen och Commerzbank lyfter ordentligt efter ett väl mottaget delårsresultat. På makrofronten står handelsstatistik från Tyskland och Kina i fokus..

Affärsvärlden - 16 okt 15 kl. 11:39

Europabörserna lyfter

De ledande Europabörserna klättrar högre på fredagen..

Affärsvärlden - 09 nov 15 kl. 11:51

Oljebolag lyfter på Europabörserna

Europabörserna handlades överlag lägre på måndagen efter en blandad utveckling i Asien under morgonen och en oförändrad stängning i USA i fredags. Bästa sektorer var råvaror och olja, sämsta var fastigheter och konsumentvaror..

DI - 15 feb 18 kl. 17:02

Europabörserna lyfter – Airbus upp 8,7 procent

Europabörserna handlades upp under torsdagen med Airbus som lyfte efter positiva reaktioner på rapporten. Det regionala samlingsindexet Stoxx 600 höjdes 0,4 procent..

DI - 12 apr 18 kl. 16:44

Europabörserna upp – Lufthansa lyfter

Europabörserna handlades uppåt i torsdagshandeln där den geopolitiska oron efter Donald Trumps utspel om robotattacker mot Syrien på onsdagen lättat. Samlingsindexet Stoxx 600 steg 0,7 procent.  I Paris ökade CAC 40-index 0,5 procent..

DI - 02 jun 14 kl. 17:39

Europa: Kinasiffror lyfter börserna

Europabörserna handlades med en dragning uppåt på måndagen. Dagen dominerades nyhetsmässigt av en mängd inköpschefsindex från hela världen. Det kinesiska indexet inkom över förväntan..

Affärsvärlden - 13 maj 16 kl. 11:53

Europabörserna faller

De ledande Europabörserna uppvisade en entydig negativ utveckling på fredagsförmiddagen. USA-börserna handlades oregelbundet på torsdagen, Asienbörserna backade i morse och oljepriset föll tillbaka i takt med vinsthemtagningar efter veckans tidigare uppgångar..

DI - 19 feb 18 kl. 18:27

Måttligt sjunkande kurser på Europabörserna

Europabörserna backade måttligt under måndagen med konsumentvarusektorn, fastighetsbolag och läkemedelssektorn som sänken. Finansaktier stod dock emot bättre. De europeiska börserna förmådde överlag inte ta stöd i de uppgångar som däremot inträffade på de asiatiska börserna..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Europabörserna upp, räntorna ner

Europabörserna stiger i den inledande handeln efter beskedet att stora centralbanker står redo att vidta åtgärder för att stabilisera marknaderna om det behövs efter nyval i Grekland. I Frankfurt och Paris är börserna upp med cirka en procent medan Londonbörsens står på plus 0,5 procent. Räntorna på krisländerna Spanien och Italiens statsobligationer föll tillbaka något under starten av fredagens inledande handel.

BT - 15 jun 12 kl. 14:48

Europabörserna upp, räntorna ner

Europabörserna stiger i den inledande handeln efter beskedet att stora centralbanker står redo att vidta åtgärder för att stabilisera marknaderna om det behövs efter nyval i Grekland. I Frankfurt och Paris är börserna upp med cirka en procent medan Londonbörsens står på plus 0,5 procent.

Räntorna på krisländerna Spanien och Italiens statsobligationer föll tillbaka något under starten av fredagens inledande handel.

DI - 22 apr 14 kl. 11:14

Uppåt på Europabörserna

Europabörserna steg i den tidiga handeln på tisdagen. USA-börserna ökade under gårdagen då Stockholmsbörsen var stängd..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Risken ökar att Trump sänker Hongkong som finanscentrum för gott

Investerare i Hongkong drog en lättnadens suck på måndagen efter att hot om kapitalflykt minskat. Men bedömare varnar nu för att ett ännu värre hot står vid dörren..

DI - 15 minuter sedan

Viral frisbee såldes för 18.500 kronor

Ett stycke svensk internethistoria har fått en ny ägare. Den för många klassiska frisbeen som ledde till den klassiska kommentaren ”Vem var det som kastade?” har sålts på auktionssajten Tradera..

DI - 45 minuter sedan

Facebook lyfte USA-börsen

USA-börserna stängde måndagen svagt upp. Det breda indexet S&P 500 var upp 0,1 procent. Bland vinnarna märks Facebook som klättrade drygt 4 procent efter sina kryptovalutaplaner..

DI - 1 timme sedan

Håll koll – på tisdagen kan det bli fyndläge i Volvo-aktien

Volvos akties har stora chanser att lyfta på kapitalmarknadsdagen på tisdagen om vd Martin Lundstedt lyckas övertyga investerarkollektivet på en viktig punkt..

DI - 1 timme sedan

Urstarkt Scania mot börsen: “Position vi aldrig haft tidigare”

Lastbilskoncernen Traton med märkena Scania och MAN går mot en börsnotering med en rekordstark marknadsposition på den tunga lastbilsmarknaden i Europa. ”En sådan position som vi har nu har vi aldrig haft tidigare”, säger Scanias vd Henrik Henriksson..

DI - 2 timmar sedan

Swedbank sparkar vd i Estland

Swedbank stänger av och byter ut vd:n och finanschefen i Estland.  Det skriver banken i ett pressmeddelande..

DI - 2 timmar sedan

L i Örebro nominerar Sabuni till ny partiledare

Liberalerna i Örebro nominerar Nyamko Sabuni till ny partiledare, och ratar därmed örebroaren Johan Pehrson som är en av kandidaterna..

DI - 2 timmar sedan

Efter granskning: Intern utredning tillsatt på Energimyndigheten

I fjol erbjöd Energimyndigheten offentliga aktörer att söka ett bidrag på fem miljoner kronor för att samordna insatser för energiomställning..

DI - 2 timmar sedan

Trollspöet borta – Fed kan inte rädda börsen

Vem ringer du om du ser recessionsspöket? Jo, Fed. På onsdag har USA:s centralbank chansen att för första gången i den här cykeln sprida lite räntesänkningsmagi över marknaden.

DI - 2 timmar sedan

Systembolagets hemkörning här för att stanna

Redan 2013 började Systembolaget med hemleveranser av dryck, på försök i några utvalda län. Nu är det dags att låta detta bli en del av den ordinarie verksamheten, meddelar Socialdepartementet i ett pressmeddelande..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.