DI > Ekonomi

Thursday, 20 June, 11:42

DI - 10 jun 19 kl. 10:10

Källor: ECB redo att sänka räntan vid inbromsad tillväxtECB-rådet är öppet för att sänka räntan igen om den ekonomiska tillväxten i resten av världen försvagas och en stark euro skulle skada euroområdet, som redan drabbats av handelskriget..
Läs mer på DI
Läs mer om:
ECB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Källor, ECB, redoatt , sänka, räntanvid , inbromsad, tillväxt
BT - 08 maj 14 kl. 15:30

ECB kan sänka i juni

Den europeiska centralbanken lämnade som väntat räntorna oförändrade vid dagens rådsmöte. Men Mario Draghi öppnade för ännu en sänkning i sommar, enligt Nordeas Andreas Wallström. Den viktigaste styrräntan ligger kvar på 0,25 procent.

DI - 15 jun 12 kl. 22:13

ECB kan sänka räntan under 1 procent

ECB kan komma att sänka styrräntan under 1 procent, trots att detta skulle kunna innebära att depositräntan sänks till 0 procent..

Affärsvärlden - 19 sep 12 kl. 10:53

?ECB kan sänka till nollränta?

Luc Coene, medlem av ECB-rådet, menar att styrräntan kan sänkas ånyo och att de mycket väl kan erbjuda banker en ny runda med mycket förmånliga lån, sade Luc Coene i veckan..

YLE - 03 jan 13 kl. 09:31

MTV3: Samlingspartister redo sänka sina arvoden

Samlingspartiet riksdagsgrupp är redo att följa presidentens och regeringens exempel och sänka riksdagsledamöternas arvoden, rapporterar MTV3. Riksdagsgruppens ordförande Petter Orpo säger att Samlingspartisterna håller med om att riksdagsledamöterna måste delta i lönerean. Orpo säger att smärtsamma lösningar behövs för att rädda det finländska välfärdssamhället.

YLE - 03 jan 13 kl. 09:38

Samlingspartister redo sänka sina arvoden

Samlingspartiet riksdagsgrupp är redo att följa presidentens och regeringens exempel och sänka riksdagsledamöternas arvoden. Riksdagsgruppens ordförande Petter Orpo säger att Samlingspartisterna håller med om att riksdagsledamöterna måste delta i lönerean. Riksdagen måste enligt Orpo föregå med gott exempel i en situation där smärtsamma lösningar behövs för att rädda det finländska välfärdssamhället.

VBL - 03 jan 13 kl. 12:36

Riksdagsgrupper redo sänka sina löner

Riksdagsgruppernas ordförande är i princip redo att sänka riksdagsledamöternas löner. De påpekar ändå att nettoinkomsterna kan sänkas på flera olika sätt, till exempel genom skattehöjningar..

DI - 27 jan 14 kl. 10:42

ECB kan tänka sig att köpa ihopbuntade banklån

Europeiska centralbanken kan tänka sig att köpa ihopbuntade banklån utställda till hushåll och företag, signalerade centralbankens ordförande Mario Dragh under ett panelsamtal vid World Economic Forum i schweiziska Davos..

Sydsvenskan - 17 nov 12 kl. 13:26

Borg redo sänka a-kasseavgift

Regeringen kan tänka sig att slopa den kritiserade differentierade avgiften i a-kassan, som gör det mycket dyrare att vara med vissa kassor..

SvD - 12 mar 14 kl. 05:17

Kina: centralbank redo sÄnka reservkrav fÖr banker - rtrs

Kinas centralbank, PBOC, är redo att vidta det mest kraftfulla agerandet sedan 2012 för att lätta på penningpolitiken om den ekonomiska tillväxten bromsar in ytterligare. Det kan bli aktuellt att minska de reserver som bankerna måste ha..

SvD - 12 mar 14 kl. 05:17

Kinas centralbank redo sänka reservkrav

Kinas centralbank, PBOC, är redo att vidta det mest kraftfulla agerandet sedan 2012 för att lätta på penningpolitiken om den ekonomiska tillväxten bromsar in ytterligare. Det kan bli aktuellt att minska de reserver som bankerna måste ha..

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Skanska i nytt mångmiljonprojekt i London

Skanska har tecknat ett nytt avtal om att bygga en kommersiell fastighet i centrala London. Kontraktet är värt nästan 700 miljoner kronor. .

DI - 45 minuter sedan

Gunnebo har ingått avtal om att förvärva det Tjeckien-baserade tillträdeskontrollföretaget Cominfo och meddelar sin avsikt att genomföra en fullt garanterad företrädesemission om 360 Mkr

Gunnebo-koncernen har idag tecknat avtal om förvärvet av tjeckiska Cominfo a.s. Förvärvet är i linje med koncernens strategi om lönsam tillväxt och kommer att ytterligare stärka marknadspositionen för affärsområdet Entrance Control.

DI - 45 minuter sedan

KD tappar var tredje väljare

Kristdemokraternas uppgång i opinionen har brutits och partiet tappar nu i stället väljare..

DI - 30 minuter sedan

Gunnebo förvärvar tjeckiskt bolag – gör nyemission på 360 miljoner

Gunnebo förvärvar det Tjeckinebaserade bolaget Cominfo för 240 miljoner kronor. Samtidigt meddelar Gunnebo att bolaget gör en garanterad företrädesemission på 360 Mkr. Det framgår av ett pressmeddelande.

DI - 1 timme sedan

Den brittiska detaljhandelns försäljning minskade i maj jämfört med april

Den brittiska detaljhandelns försäljningsvolym, inklusive bensin, sjönk 0,5 procent i maj, jämfört med föregående månad. Jämfört med samma månad föregående år ökade försäljningen 2,3 procent..

DI - 1 timme sedan

Bred uppgång på Stockholmsbörsen med verkstad i topp

Stockholmsbörsen öppnade tydligt högre på torsdagen med verkstadsbolagen i topp. Onsdagskvällens signaler från amerikanska Federal Reserve tillsammans med fortsatt optimism om handelssamtal mellan USA och Kina bidrog till ett positivt sentiment..

DI - 1 timme sedan

Bolagen flyr Kina: Made in China-eran över

HONGKONG. En våg av utländska företag flyttar sin produktion från Kina. Handelskriget är en viktig orsak till bolagsflykten, men även stigande lönekostnader..

DI - 1 timme sedan

Regeringen: Stora banker ska erbjuda kontantservice i hela Sverige

I en lagrådsremiss föreslår regeringen att banker verksamma i Sverige med en inlåning på över 70 miljarder kronor ska erbjuda kontantservice i ”betryggande utsträckning” i hela Sverige. Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 1 timme sedan

Norska centralbanken höjer räntan

Norges Bank höjde som väntat styrräntan med 25 punkter till 1,25 procent på torsdagen..

DI - 1 timme sedan

Höjd rekommendation för Trelleborg

Trelleborg har fått en rekommendationshöjning från Pareto Securities. Autoliv och Veoneer får däremot sänkta riktkurser..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.