DI > Ekonomi

Thursday, 27 June, 08:25

DI - 10 jun 19 kl. 10:06

Calliditas vd efter miljardavtalet: Siktar på fler partnerskap utanför USAForskningsbolaget Calliditas Therapeutics meddelade på måndagen att bolaget har ingått ett partnerskapsavtal med Everest Medicines för den kinesiska regionen och Singapore. Avtalet täcker både utveckling såväl som kommersialisering av läkemedelskandidaten Nefecon för behandling av njursjukdomen lgA-nefropati (lgAN)..
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, Calliditas Therapeutics, Everest Medicines, Singapore, Nefecon

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Calliditasvd efter , miljardavtalet, Siktar, fler, partnerskaputanför , USA
VA - 10 jun 19 kl. 11:43

Calliditas vd: Siktar på fler partnerskapsavtal utanför USA

Forskningsbolaget Calliditas Therapeutics meddelade på måndagen att bolaget har ingått ett partnerskapsavtal med Everest Medicines för den kinesiska regionen och Singapore.  .

Affärsvärlden - 10 jun 19 kl. 08:42

Calliditas tecknar kinesiskt miljardavtal för Nefecon

Forskningsbolaget Calliditas har ingått licensavtal med Everest Medicines rörande utveckling och kommersialisering av Calliditas ledande läkemedelskandidat Nefecon i den kinesiska regionen och Singapore för den kroniska autoimmuna njursjukdomen IgA-nefropati (IgAN)..

DI - 29 jun 18 kl. 08:37

Kraftigt övertecknat inför Calliditas börsnotering

Intresset för erbjudandet i Calliditas Therapeutics inför börsnoteringen på fredagen har varit mycket stort, både bland institutionella investerare och bland allmänheten i Sverige, skriver bioteknikbolaget i ett pressmeddelande. .

Affärsvärlden - 29 jun 18 kl. 08:53

Calliditas "kraftigt övertecknad"

Fredagens börsnotering i Calliditas Therapeutics har blivit "kraftigt övertecknad".

DI - 16 aug 18 kl. 07:07

Ökad förlust för Calliditas

Bioteknikbolaget Calliditas redovisar ett nettoresultat om -18,2 miljoner kronor för det andra kvartalet (-16,1). Likt i jämförelsekvartalet hade bolaget inga intäkter under perioden..

DI - 01 nov 18 kl. 07:18

Calliditas ”enligt plan” i fas 3-process

Specialistläkemedelsbolaget Calliditas hade ett resultat efter skatt om -31,4 miljoner kronor (-18,4) under det tredje kvartalet. Per aktie blev resultatet -0:91 kronor (-1:21)..

DI - 29 nov 18 kl. 14:58

Fondesset storköper Calliditas

Hedgefonden Gladiator, som förvaltas av Max Mitteregger, har köpt ytterligare aktier i specialistläkemedelsbolaget Calliditas varefter innehavet uppgår till drygt 2,4 miljoner aktier, motsvarande 6,9 procent av kapital och röster. Det framgår av ett flaggningsmeddelande. .

DI - 05 feb 19 kl. 10:32

Calliditas beviljas särläkemedelsstatus av FDA

Specialistläkemedelsbolaget Calliditas Therapeutics har beviljats särläkemedelsstatus av det amerikanska läkemedelsverket, FDA, till bolagets behandling av autoimmun hepatit. Aktien stiger 12 procent på Stockholmsbörsen..

DI - 12 feb 19 kl. 08:15

Calliditas landar särläkemedelsstatus igen

Calliditas har beviljats särläkemedelsstatus av det amerikanska läkemedelsverket, FDA, för budesonide när det gäller behandling av primär gallkolangit..

DI - 25 mar 19 kl. 12:15

Nibc inleder bevakning av Calliditas med köprek

Holländska Nibc Bank har inlett bevakning av Calliditas med en köprekommendation på aktien som följd..

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Trianon köper fastighet av NCC för 425 miljoner

Fastighetsbolaget Trianon har tecknat avtal om att förvärva projektet Multihuset i Limhamn av byggkoncernen NCC. Förvärvet sker till ett underliggande fastighetsvärde om 425 miljoner kronor och tillträde beräknas ske under fjärde kvartalet 2019..

DI - 10 minuter sedan

Dignitana får FDA-godkännande i USA för skalpkylningssystem

Dignitana, som verkar inom medicinsk skalpkylningsteknik, har fått godkännande av USA:s livsmedels- och läkemedelsmyndighet FDA att bolagets skalpkylningssystem, Dignicap Delta, används av amerikanska vårdgivare. .

DI - 5 minuter sedan

Proact säljer spanskt dotterbolag

It-företaget Proact har ingått ett avtal med Cibernos för att sälja sitt dotterbolag i Spanien. .

DI - 15 minuter sedan

Nobina stärker resultatet i första kvartalet

Bussbolaget Nobina redovisar ett rörelseresultat om 152 miljoner kronor i det första kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår, vilket kan jämföras med 114 Mkr under motsvarande period i fjol..

DI - 15 minuter sedan

Klövern säljer fastighet i Uppsala för 258 miljoner

Fastighetsbolaget Klövern säljer en fastighet i Uppsala för 258 miljoner kronor. .

DI - 15 minuter sedan

H&M:s resultat i linje med förväntningarna – sänker antalet planerade nya butiker

Modejätten H&M redovisade på torsdagen ett rörelseresultat på 5.935 miljoner kronor för det andra kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår. Analytikerna hade i snitt väntat sig ett rörelseresultat på 5.

DI - 30 minuter sedan

BAUHAUS väljer fortsatt samarbete med Resurs Bank

BAUHAUS väljer att fortsätta sitt samarbete med Resurs Bank som leverantör av betallösningar. Tillsammans med Resurs ser BAUHAUS möjligheter att, med kundens köpupplevelse i fokus, ytterligare knyta ihop handeln i butik och online och på så sätt skapa ännu bättre förutsättningar för högre snittköp och lojalitetsdrivande försäljning..

DI - 30 minuter sedan

Recyctec flaggar för kraftiga störningar hos leverantör

Återvinningsbolaget Recyctec meddelar att kraftiga störningar och förseningar i inleveranser av avfallsråvara från leverantören i Norge, NSO, föreligger. Detta påverkar produktionsvolymen av monoethylen glykol som är en viktig bulkvara till den kemitekniska industrin. .

DI - 45 minuter sedan

Trump ryter till mot indiska hämndtullar

USA:s president Donald Trump riktade på torsdagen kritik mot Indien för de höjda importtullar som landet infört på ett antal amerikanska varor. .

DI - 45 minuter sedan

Skanska tar tilläggsorder i USA värd 790 miljoner

Byggbolaget Skanska har tecknat avtal gällande en tilläggsorder i västra USA för 85,5 miljoner dollar, motsvarande 790 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.