DI > Ekonomi

Wednesday, 19 June, 18:47

DI - 10 jun 19 kl. 09:37

Minesto får 26 miljoner kronor av EU för etablering på FäröarnaMiljöteknikbolaget Minesto har beviljats EU-bidrag på 2,5 miljoner euro, motsvarande 26 miljoner kronor, för installation på Färöarna av bolagets havsenergiteknik, enligt ett pressmeddelande..
Läs mer på DI
Läs mer om:
EU, Färöarna, Minesto

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Minestofår 26 miljoner kronor av EU för , etablering, på Färöarna
DI - 12 nov 18 kl. 08:05

Minesto ingår samarbetsavtal med elbolag på Färöarna

Miljöteknikbolaget Minesto har tecknat ett samarbetsavtal med elbolaget SEV, Färöarnas huvudsakliga kraftproducent och eldistributör..

Nyteknik - 11 dec 18 kl. 12:59

Nya pengar till svensk undervattensdrake – ska ge fler tidvattenkraftverk

Med tio nya miljoner i kassan kan svenska Minesto öka takten i ansträngningarna att sälja sin undervattensdrake inom EU. Nästa år ska två nya kraftverk installeras på Färöarna..

SmålandsPosten - 01 jun 13 kl. 00:30

Vindkraftsvärk i Uppvidinge

Utbyggnaden av vindkraften står ovanför vänster-högerdimensionen i politiken, mellan 190 och 200 meter för att vara mer exakt. Precis som rotorbladen skär genom luftlagren delar frågan om vindkraften befolkningen. Markägare och andra intressenter står mot de som berörs i vardagen.

SmålandsPosten - 05 jun 14 kl. 00:31

Ettöringen som inte ska underskattas

Vi ska få mindre barn i barngrupperna, sa Nils Fransson (FP) under Växjöalliansens budgetpresentation som hölls på äldreboendet Hovsdal. Det ska inte tolkas som ett uttryck för den folkpartistiska kritiken av vårdnadsbidraget, som medger möjligheten att vårda sitt barn i hemmet upp till tre års ålder. Det handlar i stället om målsättningen att minska barngruppernas storlek inom omsorgen.

Helsingborgs Dagblad - 18 okt 15 kl. 06:00

Alliansen knäckte äggen i boet

Förr var det mest Sverigedemokraterna som målade upp en konflikt mellan invandring och välfärd. Minns bara den ökända valfilmen från 2010 där en fattigpensionär blir omsprungen av en hord burkaklädda kvinnor med barnvagnar.”All politik handlar om prioriteringar … nu har du ett val”, hette det.

SmålandsPosten - 08 nov 18 kl. 05:30

Växjö tänker fel kring trafiken

Städer har uppstått där människors färdvägar möts och behov av mötesplats för handel, kultur och maktutövning finns. Växjös etablering på näsen mellan sjöarna är ett gott exempel..

Cornucopia - 10 apr 19 kl. 10:20

Alla neddragningar i regeringens vårbudget - polisen får 232 MSEK mindre

Nedan hittar ni alla neddragningar i regeringens budget. Det finns förstås ökade anslag, som +87 MSEK till det skattefinansierade vuxendagiset regeringskansliet. Bland utmärkande neddragningar hittas -311 till äldreomsorgen och -232 MSEK till polisen, medan offentliga försvarare ("försvarsadvokater") får 665 MSEK ytterligare.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Loomis vd om penningtvättanklagelser: Kan inte ge några garantier

Danske Bank anklagar mellan raderna Loomis för att ha lurat banken så att en kund kunnat tvätta en kvarts miljard kronor, enligt danska TV2. ”Jag kan inte ge dig några garantier åt vare sig det ena eller andra hållet”, säger Loomis vd Patrik Andersson till Di..

DI - 30 minuter sedan

Bristande arbetsmiljö på arbetsmiljömyndigheten

Den nyinrättade Myndigheten för arbetsmiljökunskap har funnits i ett år, och syftar till att skapa förutsättningar för ett "friskt, glädjefyllt och hållbart arbetsliv"..

DI - 45 minuter sedan

Alla scenarier möjliga när EU:s ledare strider om unionens toppjobb

Alla alternativ till lösningar för EU:s toppjobbpussel finns på bordet. De nästa dygnen kommer att bli mycket händelserika..

DI - 1 timme sedan

Avvaktande handel på Europabörserna – Rio Tinto sjönk

Europabörserna utvecklades oregelbundet under onsdagen. Samlingsindexet Stoxx 600 var oförändrat..

DI - 1 timme sedan

Blandade rörelser på Nordens börser – ras för PGS

De nordiska börserna utvecklades i olika riktningar under onsdagen. Samlingsindexet Vinx 30 var oförändrat vid nivån 930. Investerare inväntade Federal Reserves räntebesked, som tillkännages under onsdagskvällen..

DI - 1 timme sedan

Inget förtalsåtal mot Kristina Winberg

Det blir inget åtal av den förtalsanmälan som EU-parlamentarikern Peter Lundgren (SD) gjort mot tidigare partikollegan Kristina Winberg, rapporterar  SVT Nyheter..

DI - 1 timme sedan

Aktiespararna sågar Perssons dubbelsits: ”Jättekonstigt”

Swedbanks nya ordförande Göran Persson tänker sitta kvar i styrelsen för Ålandsbankens största ägare, vilket väcker kritik från småspararorganisationen Aktiespararna. ”Det låter jättekonstigt”, säger vd:n Joacim Olsson..

DI - 1 timme sedan

Redwood Pharma ska verka för att konvertibellån försvinner

Forskningsbolaget Redwood Pharma kommer undersöka möjligheterna och verka för att den resterande delen av konvertibelfaciliteten elimineras eller reduceras..

DI - 1 timme sedan

Kommunfullmäktige i Botkyrka antar Stendörrens detaljplan

Kommunfullmäktige har antagit fastighetsbolaget Stendörrens detaljplan i Botkyrka utanför Stockholm för byggnation av cirka 800 lägenheter..

DI - 1 timme sedan

Sarkozy ska ställs inför rätta

Frankrikes expresident Nicolas Sarkozy har förlorat sitt sista möjliga överklagande och ska därför ställas inför rätta för misstankar om maktmissbruk och korruption. Hans advokat avfärdar det hela..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.