DI > Ekonomi

Tuesday, 18 June, 13:10

DI - 10 jun 19 kl. 09:16

Pressade oljebolagets långivare kräver omedelbar betalningSnaran dras åt kring det finansiellt pressade First North-listade oljebolaget Matra Petroleum. Nu har bolagets kreditgivare sagt upp allalåntill Matras amerikanska dotterbolag vilket innebär att Matra tvingas betala nästan 700 miljoner kronor direkt..
Läs mer på DI
Läs mer om:
First North, Matra Petroleum, Matras, Matra

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Fler nyheter från DI

DI - 2 minuter sedan

Trots motvinden – Ullenhag ger inte upp kampen

Erik Ullenhag har inte gett upp kampen om att bli ny partiledare för Liberalerna, trots det starka stödet för Nyamko Sabuni. Han hoppas på ombuden och på stöd av det tunga Stockholmsdistriktet, som bestämmer sig i kväll..

DI - 10 minuter sedan

Altor investerare i däckdistributörer

Riskkapitalbolaget Altor har tecknat avtal om att förvärva en majoritet av aktierna i svenska Gummigrossen i Örnsköldsvik och finska Rengasduo. Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 15 minuter sedan

EU:s experter: Det är hållbara företagsverksamheter

På tisdagen publicerar EU:s expertgrupp för hållbara finanser, TEG, ett förslag på den omtalade taxonomi som ska styra investeringar i hållbar riktning. .

DI - 30 minuter sedan

Jackpott för storblankare – medicinteknikbolaget rasar efter vinstvarning

Det danska medicinteknikbolaget Ambu sänkte på måndagen sina prognoser för både räkenskapsåret 2018/2019 och 2019/2020 vilket fick aktien att rasa med drygt 16 procent på tisdagen. Det var goda nyheter för storblankarna som på kort tid byggt upp en stor kort position i aktien. .

DI - 30 minuter sedan

Gardell: Buffett har helt rätt – så går börsen

Börsen är omöjligt att förutse just nu och en orsak är Trumps nycker. Det säger Cevians grundare Christer Gardell.  Men på sikt är han säker på vilken riktningen är.

DI - 45 minuter sedan

Pressade mobilspelsbolagets vd: Har etablerat ny bas

Mobilspelsbolaget G5, vars aktie tryckts ner drygt 80 procent det senaste året, har under det andra kvartalet märkt positiva tecken på topplistorna för sitt storspel Hidden City. The Secret Society har stigit på topplistorna gradvis sedan januari, nästan helt utan marknadsföringssatsningar..

DI - 1 timme sedan

Facebook blockerar Huawei-annonser

Facebook slår ned på reklam från Huawei avsedd att propagera för att det svartlistade telekombolaget har utsatts för en politisk kupp av den amerikanska staten, rapporterar brittiska Telegraph. Annonserna har ansetts vara för politiska..

DI - 1 timme sedan

Gyllene läge att öppna plånboken – ribban är rekordlåg

Räntan på tioåriga statsobligationer är för första gången negativ och statsskulden ligger strax över 20 procent. Det är ett gyllene läge för offentliga investeringar..

DI - 1 timme sedan

Ny prognos: Riksbanken börjar höja räntan nästa år

Den svenska konjunkturen har passerat toppen, men trots låga löneökningar väntas Riksbanken höja styrräntan tre gånger till, med start tidigt nästa år. Den bedömningen gör Ekonomistyrningsverket, ESV, i en ny prognos..

DI - 1 timme sedan

Aktiespararna: Acceptera budet på Oriflame

Aktiespararna rekommenderar sina medlemmar att anta budet på 227 kronor på Oriflame från Walnut Bidco. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.