PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 27 June, 08:22

PrivataAffärer - 10 jun 19 kl. 09:07

Starbreeze rusar efter spelförsäljning till MicrosoftStarbreeze påminner i pressmeddelandet om att bolaget 2017 köpte förlagsrättigheterna för ”Psychonauts 2” med ett åtagande att investera 8 miljoner dollar för utvecklingen och lanseringen av titeln. Bolaget, vars rekonstruktion förlängdes i förra veckan, betonar att det fokuserar på kärnverksamheten, spelutveckling och förlagsverksamhet. ”Vi vill absolut fortsätta att vara en av de bästa förlagspartnerna för externa studios i framtiden, men just nu är vårt huvudsakliga fokus att säkerhetsställa utvecklingen och förläggandet av våra egna spel”, säger Mikael Nermark, bolagets tillförordnade vd.
Följ Starbreeze
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Microsoft, Psychonauts, Mikael Nermark, Starbreeze

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Starbreeze, rusarefter , spelförsäljningtill , Microsoft
Affärsvärlden - 22 mar 18 kl. 11:02

Så mycket är Starbreeze spelförsäljning värd

Starbreeze affär med Behaviour innebär en ren vinst på 16 miljoner dollar, en summa som enligt Starbreeze bedöms vara högre än den vinst som Dead by Daylight väntas generera under spelets återstående livslängd. Om spelet lanseras i Kina inom en viss tid kan ytterligare upp till 5 miljoner dollar komma Starbreeze till godo..

Nyan - 29 nov 17 kl. 15:27

Veikkaus slutar med spelförsäljning på Åland

Försäljningen av Veikkaus-spel upphör på Åland vid årsskiftet. Det skriver Veikkaus i ett pressmeddelande. Landskapets medgivande till Veikkaus försäljning av penningspel löper nämligen ut och att ansöka om ett nytt är inte möjligt i dagsläget, skriver Veikkaus.

PrivataAffärer - 10 jun 19 kl. 13:28

Redeye: Konkursrisken i Starbreeze nästan undanröjd

Läs också: Starbreeze rusar efter spelförsäljning till Microsoft Enligt estimaten i Redeyes senaste analysuppdateringar väntades Psychonauts 2 inbringa cirka 143 miljoner kronor. ”Att Starbreeze nu istället får 124 miljoner kronor kontant är ett mycket bättre utfall, då fortsatta utvecklingskostnader, royaltykostnader, marknadsföringskostnader, plattformskostnader etcetera skulle skapat betydlig

IDG - 17 apr 14 kl. 12:48

Digital försäljning bakom nytt spelrekord


Nu kan Dataspelsbranschen för första gången redovisa både fysisk och digital spelförsäljning. Det får dramatiska konsekvenser..

SvD - 04 jun 13 kl. 09:25

Fingerprint rusar efter avtal med Microsoft

Uppgång med 24 procent sedan måndagens stängning..

IT24 - 17 apr 14 kl. 12:48

Rekordår för svensk spelförsäljning


Spelbranschen omsatte 3,2 miljarder kronor 2013, visar färsk statistik..

PrivataAffärer - 05 dec 18 kl. 07:54

DI: Starbreeze höll inne med information

  Starbreeze har vid ett antal tillfällen senaste veckorna valt att utnyttja möjligheten att avvakta med att offentliggöra insiderinformation. Den 15 november beslutade bolaget att avvakta offentliggörande av information som senare framkom i samband med vinstvarningen den 23 november. Samma dag sålde både dåvarande vd Bo Andersson Klint och avgående finanschefen Sebastian Ahlskog aktier.

Sydsvenskan - 09 jun 19 kl. 23:32

Starbreeze säljer ”Psyochonauts 2”

Det krisande svenska spelbolaget Starbreeze säljer rättigheterna till kommande "Psychonauts 2" till Microsoft, uppger Starbreeze i ett pressmeddelande. Köpeskillingen är 13,2 miljoner dollar (motsvarande 124 miljoner kronor). Starbreeze köpte rättighete.

Helsingborgs Dagblad - 09 jun 19 kl. 23:32

Starbreeze säljer ”Psyochonauts 2”

Det krisande svenska spelbolaget Starbreeze säljer rättigheterna till kommande "Psychonauts 2" till Microsoft, uppger Starbreeze i ett pressmeddelande. Köpeskillingen är 13,2 miljoner dollar (motsvarande 124 miljoner kronor). Starbreeze köpte rättighete.

Affärsvärlden - 10 jun 19 kl. 08:04

Starbreeze säljer spelrättigheter till Microsoft

Gamingbolaget Starbreeze, som befinner sig i en rekonstruktionsprocess, säljer förlagsrättigheterna till spelet Psychonauts 2 till Microsoft för 13,2 miljoner dollar, motsvarande cirka 124 miljoner kronor..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

H&M prickade förväntningarna

H&M redovisar ett rörelseresultat på 5.935 miljoner kronor för det andra kvartalet (mars-maj) i det brutna räkenskapsåret 2018/2019. Analytikerna hade väntat sig ett rörelseresultat på i genomsnitt 5.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Eco Wave Power mot First North

Teckningsperioden kommer att pågå från och med den 27 juni till och med den 10 juli. Teckningskursen är på 19 kr per aktie och totalt uppgår emissionen till 150 miljoner kronor före transaktionskostnader. Intäkterna från emissionen ska huvudsakligen användas för installationsprojekten i Storbritannien och Gibraltar, men också för investeringar i supportfunktioner såsom försäljning och marknadsföring, skriver bolaget.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Uppgifter: USA och Kina överens om vapenvila

Det rapporterar Reuters med hänvisning till South China Morning Post som citerar källor. Detaljer i avtalet kommer att presenteras i koordinerade pressmeddelanden, inte ett gemensamt uttalande. Trump sade på onsdagen att ett avtal mellan länderna är möjligt, men att han är beredd att införa tullar på i princip alla kvarvarande kinesiska importer om länderna inte är överens.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Två köpvärda aktier

Tidningen bedömer att Björn Borg-aktien är värd en chans då varumärkesbolaget kombinerar kortsiktig medvind med en låg värdering. ”Lyckas bolaget öka vinsten i hygglig takt så hägrar förmodligen en aktiekurs på uppåt 40 kronor på ett par års sikt”, skriver Affärsvärlden om Björn Borg, vars aktie stod i 25:40 kronor vid onsdagens stängning. Norska teknikkonsultbolaget Multiconsult får också en köprekommendation.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Hexagon: Rollén friad för andra gången i insidermål

”Jag är än en gång lättad av domstolens beslut att bekräfta vad jag och mina advokater har sagt från allra första början, att jag inte gjorde något fel”, säger Ola Rollén. ”Jag vill återigen visa min stora tacksamhet och uppskattning för det överväldigande stöd som jag fått från aktieägare och medarbetare under denna svåra tid. Det gör mig stolt och motiverad mig att vara Hexagons vd och koncernchef”.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

DI: Sälj Getinge innan rapporten

Getinge som länge har varit ett framgångsrikt företag på börsen har de senaste tio åren varit bättre på goodwill än att generera kassaflöde, skriver Richard Bråse. Motiveringen till sälj är, bland annat, förvärv som inte gått som tänkt och en ”minst sagt uppskruvad värdering”. Aktien backade 0,7 procent på onsdagseftermiddagen.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Redeye: Fler kommer förlora spellicenserna

”Det finns, högst troligt, några mindre operatörer som har problem med att följa reglerna, vilket märks på det antal böter som Spelinspektionen redan delat ut”, skriver Redeye som menar att den extra kostnaden som kommer med att hålla sig till licensreglerna i form av anpassning av plattformar och juridisk expertis, är en utmaning för mindre aktörer med mindre marginaler. Utvecklingen gynnar de större operatörerna, såsom Kindred, Betsson och Leo Vegas, med erfarenhet från andra reglerade marknader och som kan sprida ut de extra kostnaderna på en större intäktsbas, menar Redeye. Samtidig uppger analystjänsten att de har fått information om att Spelinspektionen även driver granskningar mot de större operatörerna, men baserat på den information Redeye har fått fr

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Här är Spiltans nya fond

Fördelningen ligger på 70 procent aktiefonder och 30 procent räntefonder och avgiften ligger på 0,77 procent.  Enligt Spiltan ger det spararen en mix av aktivt förvaltade Sverigefonder och Företagsobligationsfonder samt smarta passivt förvaltade Investmentbolagsfonder. Förvaltarna sköter om fördelningen mellan fonderna och ser till att sparande håller de tänkta målvikterna.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Traton prissätts i nedre delen av intervallet

Det skriver Reuters med hänvisning till källor. Tratons aktie kommer att noteras i Frankfurt och Stockholm.  .

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Mnuchin: Vi är nära att träffa handelsavtal med Kina

”Vi har kommit ungefär 90 procent av vägen (mot ett avtal) och jag tror att det finns en väg att avsluta detta”, sade han i en intervju med CNBC. Steven Mnuchin sade också att han är övertygad om att president Donald Trump och president Xi Jinping kommer att göra framsteg i de stagnerade handelssamtalen i samband med det kommande G20-mötet i Osaka i helgen. ”Det budskap vi vill höra är att de vill komma tillbaka till bordet och fortsätta eftersom jag tror att det är ett bra resultat för deras ekonomi och USA:s ekonomi att få balanserad handel och att fortsätta att bygga på denna relation”, sade han.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.