DI > Ekonomi

Tuesday, 25 June, 17:45

DI - 10 jun 19 kl. 08:56

Uppgift: Ericsson och Nokia förbereder eventuell KinaflyttEricsson och Nokia har vidtagit åtgärder för att ta fram beredskapsplaner för eventuell flytt ut från Kina, enligt uppgifter till den brittiska tidningen Sunday Telegraph. Åtgärderna beskrivs som "drastiska"..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Nokia, Kinaflytt, Kina, Sunday Telegraph

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Uppgift, Ericssonoch , Nokia, förbereder, eventuell, Kinaflytt
HBL - 29 jan 15 kl. 16:07

Nokia förbereder sig på stora företagsköp

Marknaden har redan länge väntat på att Nokia satsar på företagsköp och nu verkar de komma allt närmare. Flera tecken på det kom då Nokia publicerade sitt fjolårsresultat på torsdagen.– Vi är hungriga och beredda att möta framtida utmaningar, sade bolagets vd Rajeev Suri på en telefonkonferens.

DI - 20 apr 15 kl. 13:50

Nokia förbereder en återkomst på mobilmarknaden

Nokia kan återvända till mobilmarknaden redan nästa år, efter att tidigare ha sålt av sin mobilverksamhet till Microsoft. Det uppger två källor med insyn i planen till Recode..

YLE - 17 jan 13 kl. 04:44

Nokia skär ner arbetstillfällen

Nokia förbereder nya nedskärningar av arbetstillfällen både i Finland och utomlands, skriver Helsingin Sanomat. Alla anställda vid Nokias IT-förvaltning har kallats till ett internationellt möte i dag klockan 10 finsk tid. Det gäller totalt omkring 2000 personer.

HBL - 16 okt 13 kl. 13:24

Nokia samarbetsförhandlar - ingen sägs upp

Nokia förbereder sig för affären med Microsoft genom att inleda samarbetsförhandlingar i Finland. Förhandlingarna gäller en organisationsförändring och ingen kommer att sägas upp.
Bolaget vill försäkra sig om att affärsverksamheten fortsätter smärtfritt om mobiltelefontillverkningen säljs till Microsoft som planerat.

DI - 19 apr 17 kl. 16:54

Uppgifter: Nokia vill sälja ubåtsenhet

Nokia förbereder en försäljning av sin ubåtsnätverksenhet, rapporterar Challenges utan att tala om varifrån informationen kommer enligt Bloomberg News..

DI - 03 maj 17 kl. 19:36

Nya uppgifter om Nokia-försäljning

Nya källor uppger att Nokia förbereder en försäljning av sin ubåtsnätverksenhet. Det rapporterar Reuters, som hänvisar till två fackförbund och en källa i den franska regeringen..

Mobil - 12 aug 15 kl. 11:32

Nokia förbereder sig för nya mobiler

Den före detta mobiljätten letar personal inför återkomsten som mobilmärke..

Dagens PS - 30 nov 17 kl. 07:11

Nokia förnekar köprykte: Inget bud på Juniper

Finska telekombolaget Nokia förnekar att man ska vara ute efter att köpa upp den amerikanska branschkollegan Juniper. Uppgifter om ett förberedande bud kom från affärskanalen CNBC:s källor men enligt Nokia är företaget inte i några samtal med Juniper om uppköp. Inte heller förbereder man ett bud för Juniper, uppger Nokia i ett pressmeddelande.

YLE - 27 aug 17 kl. 09:04

Nygrén: Vårdkonsult på Kimitoön står inför omöjlig uppgift

Förberedelsearbetet för att eventuellt skapa ett åboländskt vårdbolag eller annan vårdorganisation fortsätter. Det här trots att det just nu finns fler frågetecken kring social- och hälsovårdsreformen än på länge. Pargas stadsdirektör Patrik Nygrén berättar att grundlagsutskottets beslut i somras om att lagförslaget till vårdreform måste ses över kan få större och mer långtgående konsekvenser än man kanske först skulle ha trott.

YLE - 11 apr 16 kl. 15:55

Finland ansöker om EU-pengar för uppsagda vid Nokia

Finland ansöker om EU-finansiering för stödåtgärder för dem som sägs upp från Nokia. Arbets- och näringsministeriet förbereder som bäst ansökan till den europeiska globaliseringsfonden EGR. Justitie- och arbetsminister Jari Lindström (Sannf) säger att EU-kommissionen redan tidigare har beviljat stöd för de uppsagda från Nokia och Microsoft.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Banker fortsatt sänke inför stängning på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen går mot en svag stängning på tisdagen trots att Billerud Korsnäs storaffär ryckt upp skogssektorn. Bankerna tillhör förlorarna..

DI - 15 minuter sedan

Kinnevik-ägda Global Fashion Group förlänger IPO-teckningstid

Kinnevik-delägda nätmodehandlaren Global Fashion Group har i samråd med sina finansiella rådgivare beslutat att förlänga teckningstiden inför den stundande noteringen på Frankfurtbörsen. Diskussioner pågår även om noteringsvillkoren..

DI - 15 minuter sedan

Tar ditt bolag strid för hållbarhet? Ta då chansen till topprankning

Vill du ta chansen att visa på ditt bolags hållbarhetsarbete? Och därtill få en knuff i rätt riktning på de områden där det behövs.  Se då till att svara på den enkät som skickats ut inför rankningen Hållbara bolag 2019..

DI - 30 minuter sedan

ChromoGenics offentliggör prospekt avseende företrädesemission

EJ FÖR OFFENTLIGGÖRANDE, PUBLICERING ELLER DISTRIBUTION, DIREKT ELLER INDIREKT, I ELLER TILL USA, AUSTRALIEN, HONGKONG, JAPAN, KANADA, NYA ZEELAND, SYDKOREA, SCHWEIZ, SINGAPORE ELLER SYDAFRIKA ELLER I NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR DISTRIBUTION AV DETTA PRESSMEDDELANDE SKULLE VARA OLAGLIG..

DI - 30 minuter sedan

Uppgifter: Ericsson och Nokia i samtal om att ta över Huawei-avtal i USA

Omkring ett dussin amerikanska teleoperatörer, som använder sig av teknik från Huawei, för samtal med Ericsson och Nokia om att ersätta det kinesiska företaget. Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters..

DI - 30 minuter sedan

Trump till attack mot Iran: Regimen förstår bara styrka och makt

USA kommer att möta iransk aggression med ”överväldigande styrka”. Det skriver landets president Donald Trump i en serie uttalanden på Twitter på tisdagseftermiddagen..

DI - 30 minuter sedan

Botoxrally efter jätteaffären – krisaktien rusar

NEW YORK. Abbvie köper den krisande Botox-tillverkaren Allergan i ännu en storaffär inom läkemedelssektorn. Uppköpet, som beskrivs som win-win för båda parterna, gör Abbvie till ett av världens största läkemedelsbolag.

DI - 45 minuter sedan

Små nedgångar i New York – Fedex ned inför rapport

De ledande New York-börserna inledde tisdagen med blygsamma nedgångar då marknaden inväntade ett tal från Fed-chefen Jerome Powell. .

DI - 45 minuter sedan

Combigene förlänger budtid på Panion Animal Health

First North-listade Combigene förlänger budtiden på Spotlight-bolaget Panion Animal Health till den 10 juli. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 45 minuter sedan

Utsläppen från bilar fortsätter öka

Utsläppen av koldioxid från nya bilar i EU har ökat för andra året i rad. Det framgår av en rapport där Europeiska miljöbyrån publicerat sina preliminära data över koldioxidutsläppen för nya bilar och skåpbilar i EU samt Island. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.