Realtid > Ekonomi

Wednesday, 26 June, 06:11

Realtid - 10 jun 19 kl. 08:43

Nordnet lanserar kapitalförsäkring för onoterade värdepapperIdag lanserar Nordnet möjligheten att äga onoterade aktier inom ramen för en kapitalförsäkring. Det gör det möjligt för entreprenörer och tidiga investerare i techbolag och andra start-ups att undvika traditionell reavinstbeskattning på såväl vinst som utdelning..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Nordnet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nordnet, lanserar, kapitalförsäkringför , onoterade, värdepapper
PrivataAffärer - 10 jun 19 kl. 12:41

Nordnet lanserar kapitalförsäkring för onoterade värdepapper

– Sverige är ett fantastiskt innovationsland som hela tiden producerar nya spännande bolag, som i många fall också blir succéer på börsen. Innovationsklimatet och det ökade antalet start-ups ställer nya krav på oss i branschen att erbjuda rätt struktur för hur aktier i dessa bolag ska ägas. Med onoterade aktier i kapitalförsäkring kan vi möta entreprenörers och tidiga investerares önskemål om en lättadministrerad och skatteeffektiv ägandeform, säger Martin Ringberg, Sverigechef på Nordnet.

Cornucopia - 13 aug 14 kl. 13:21

Välj kapitalförsäkring och inte ISK för utländska utdelningspapper

Privata Affärer uppmärksammar något jag själv kommit fram till och tillämpar, eventuellt skrivit om tidigare på bloggen. Men det är värt att uppmärksamma igen för nyare läsare. Man bör välja kapitalförsäkring (KF) om man har utländska utdelningsaktier, medan den skuldsatte skuldslaven bör välja investeringssparkonto (ISK).

PrivataAffärer - 26 apr 16 kl. 06:00

Så dyr kan en kapitalförsäkring vara

När du funderar på vad du ska satsa på i stället för det traditionella pensionssparandet bör du kontrollera kostnaderna. Valet står ofta mellan ett investeringssparkonto eller en kapitalförsäkring. Men att satsa på en kapitalförsäkring kan bli....

Affärsvärlden - 27 mar 15 kl. 13:40

Höjd beskattning på ISK och kapitalförsäkring

Regeringen föreslår höjd beskattning på investeringssparkonto och i kapitalförsäkring..

Regeringen - 14 sep 17 kl. 15:21

Remiss av promemorian Höjd beskattning av sparande på investeringssparkonto och i kapitalförsäkring

Här kan du ta del av till vilka instanser som Finansdepartementet har remitterat promemorian Höjd beskattning av sparande på investeringssparkonto och i kapitalförsäkring..

Realtid - 20 nov 18 kl. 12:07

Välj rätt kapitalförsäkring när du flyttar utomlands

– Med Sveriges instabila politiska läge är det bra att skaffa sig en internationell kapitalförsäkring, säger Madelene Gorbutt Hägg, på Lombard International Assurance i Luxemburg..

DI - 10 apr 19 kl. 12:03

Enström & Co skiftar Collector-innehav till kapitalförsäkring

Ernström & Co, tredje största ägare i Collector, flaggar ned positonen rejält i nischbanken. I själva verket handlar det dock om att merparten av Collector-innehavet flyttas till en kapitalförsäkring..

DI - 16 maj 19 kl. 17:03

Creades flyttar över Lindab-innehav till kapitalförsäkring

Creades sålde för två dagar sedan drygt hälften av sitt innehav i Lindab och minskade sin ägarpost från 10,07 till 4,67 procent. Nu flyttas resten av innehavet till en kapitalförsäkring hos Avanza. .

Realtid - 13 jun 19 kl. 06:20

Fler aktörer vill lansera kapitalförsäkring för onoterade värdepapper

Nordnet är inte ensamt om att se ett intresse för kapitalförsäkringar för onoterade värdepapper. “Att utdelningar, vinster och ränteintäkter är skattefria är något som våra kunder uppskattar” säger Mikael Näslund, vice vd för Aktieinvest..

Realtid - 19 jun 19 kl. 12:00

Politikerna förstår inte problemen med kapitalförsäkring för onoterade bolag

Det verkar som om både politikerna och myndigheterna struntar i risken för skatteundandragande i den onoterade miljön. Den slutsatsen drar Realtids krönikör Claes Folkmar..

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 15 minuter sedan

AMF ser inte skogen för alla valuta- och strukturproblem

Skog brukar säljas in som en tillgång som ger stabila och långsiktigt hållbara kassaflöden. AMF har uppenbart svalt detta bete. Verkligheten är mycket krassare, konstaterar Realtids krönikör Per Lindvall..

Realtid - 13 timmar sedan

Mastercard bygger infrastruktur för direktbetalningar över hela Norden

Ett antal nordiska storbanker ska bygga en gemensam infrastruktur för direktbetalningar i realtid oavsett valuta i Sverige, Danmark och Finland. Mastercard är leverantör av systemen..

Realtid - 13 timmar sedan

Fondveteran startar nytt konsultbolag

Fond- och pensionsexperten Mats Langensjö startar konsultbolaget Secoria AB tillsammans med Maria Strömqvist..

Realtid - 15 timmar sedan

Hedgefonden IPM får ny vd från Barclays Bank

Arne Hassel, som kommer närmast från Barclays bank som investeringschef (CIO), blir ny vd för hedgefonden IPM. Samtidigt lämnar Johan Nordenfalk sin styrelsepost och Catella AB:s vd och koncernchef Knut Pedersen tar över..

Realtid - 16 timmar sedan

Camilla Hedenfelt till Avanazas koncernledning

Camilla Hedenfelt blir ny HR-chef på Avanza. Hon tar även plats i koncernledningen..

Realtid - 18 timmar sedan

De tar plats i Northvolts nya styrelse

Goldman Sachs och Volkswagen får representation i Northvolts nya styrelse. Delar av Northvolts finansierinsgrunda på 10 miljarder har även registrerats hos Bolagsverket där nya aktörer träder fram..

Realtid - 18 timmar sedan

Bristande rutiner kring penningtvätt – DNB får böta

Den norska Finansinspektionen har gett böter till sex fastighetsmäklare för bristande rutiner rörande penningtvätt. DNB:s fastighetsmäklarbolag DNB Næringsmegling får den största boten, 300 000 norska kronor, motsvarande 327 000 kronor..

Realtid - 20 timmar sedan

SBAB om sänkta räntan: ”Det extrema ränteläget fortsätter”

SBAB sänker räntan med upp till 0,4 procent. "Det extrema ränteläget fortsätter. Omvärldstrycket från i höstas att bolåneräntorna skulle stiga är som bortblåst", säger vd Klas Danielsson..

Realtid - 21 timmar sedan

Billerud och AMF i mångmiljardaffär

AMF Pension köper skog för 12,2 miljarder kronor. Närmare bestämt 90 procent av Billerud Korsnäs innehav i Bergsvik Skog Öst..

Realtid - 21 timmar sedan

East Capital stärker fokus på Indien

East Capital har rekryterat Sumeet Bhalla, som kommer från Goldman Sachs Asset Management, till kontoret i Hongkong. "Sumeet har gedigen branschkompetens och specialistkunskaper om den indiska marknaden", säger Peter Elam Håkansson, ordförande på East Capital..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.