DI > Ekonomi

Thursday, 20 June, 11:28

DI - 10 jun 19 kl. 08:42

Endomines ger kostnadsprognos för gruvprojektEndomines räknar med att Life of Mine (LOM) cash cost för alla gruvprojekt i Idaho landar i intervallet 550-800 dollar per uns. Cash cost för Friday-gruvan förväntas som tidigare publicerats vara i intervallet 650-900 dollar per uns..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Life, Mine, LOM, Idaho, Friday

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Endominesger , kostnadsprognosför , gruvprojekt
DI - 10 okt 18 kl. 08:45

Endomines gruvprojekt i USA före plan, produktionsstart väntas i december

Endomines gruvprojekt Friday i Idaho, USA, framskrider före tidsplan med en förväntad produktionsstart i december 2018. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 06 feb 19 kl. 11:13

Endomines leasar amerikansk gruva nära befintligt projekt

Gruvbolaget Endomines, med guldtillgångar i Finland och USA, har ingått en avsiktsförklaring med Unity Gold Silver Mines för att leasa Unity-gruvan, som är belägen intill Endomines gruvprojekt Rescue i Warren-distriktet i Idaho..

DI - 02 jul 18 kl. 12:46

Glada gruvbesked från Endomines

Endomines uppger att det har skett goda framsteg för byggnads- och tillståndsaktiviteter vid bolagets gruvprojekt Friday i Idaho, USA..

Kristianstadsbladet - 08 jan 14 kl. 09:00

Endomines förhandlar om uppsägningar


Endomines har inlett förhandlingar med företrädare för anställda om möjligheten att påbörja permitteringar eller uppsägningar, skriver gruvbolaget i ett pressmeddelande.Beskedet kommer sedan Endomines i tisdags meddelat att bolaget avbryter all fältprospektering samt borrningarna i Korvilansuo och utvecklingsarbetena i Hosko, med hänvisning till det låga guldpriset.Endomines redovisar samtidigt en guldproduktion på totalt 213 kilo under fjärde kvartalet 2013, ned från 277,4 kilo ett år tidigare.

Opinionen.se - 08 jan 14 kl. 09:04

Endomines förhandlar om uppsägningar


Endomines har inlett förhandlingar med företrädare för anställda om möjligheten att påbörja permitteringar eller uppsägningar, skriver gruvbolaget i ett pressmeddelande. Beskedet kommer sedan Endomines i tisdags meddelat att bolaget avbryter all fältprospektering samt borrningarna i Korvilansuo och utvecklingsarbetena i Hosko, med hänvisning till det låga guldpriset. Endomines redovisar samtidigt en guldproduktion på totalt 213 kilo under fjärde kvartalet 2013, ned från 277,4 kilo ett år tidigare.

TA - 08 jan 14 kl. 09:00

Endomines förhandlar om uppsägningar


Endomines har inlett förhandlingar med företrädare för anställda om möjligheten att påbörja permitteringar eller uppsägningar, skriver gruvbolaget i ett pressmeddelande.Beskedet kommer sedan Endomines i tisdags meddelat att bolaget avbryter all fältprospektering samt borrningarna i Korvilansuo och utvecklingsarbetena i Hosko, med hänvisning till det låga guldpriset.Endomines redovisar samtidigt en guldproduktion på totalt 213 kilo under fjärde kvartalet 2013, ned från 277,4 kilo ett år tidigare.

BT - 08 jan 14 kl. 09:09

Endomines förhandlar om uppsägningar

Endomines har inlett förhandlingar med företrädare för anställda om möjligheten att påbörja permitteringar eller uppsägningar, skriver gruvbolaget i ett pressmeddelande. Beskedet kommer sedan Endomines i tisdags meddelat att bolaget avbryter all fältprospektering samt borrningarna i Korvilansuo och utvecklingsarbetena i Hosko, med hänvisning till det låga guldpriset.Endomines redovisar samtidigt en guldproduktion på totalt 213 kilo under fjärde kvartalet 2013, ned från 277,4 kilo ett år tidigare.

DI - 19 sep 18 kl. 14:17

Lundin Gold sänker sin kostnadsprognos

Gruvprospekteringsbolaget Lundin Gold sänker sin totala kostnadsprognos för Fruta del Norte-projektet i Ecuador till 583 dollar per uns guld, från tidigare 609 dollar per uns. Bolaget upprepar i ett pressmeddelande vidare att den första gruvproduktionen vid Fruta del Norte väntas under det andra kvartalet 2019 med det första guldet under det fjärde kvartalet samma år..

Helsingborgs Dagblad - 14 mar 11 kl. 13:14

Endomines siktar på stora börsen

Gruvbolaget Endomines tänker ansöka om notering på Stockholmsbörsen. Aktien är i dag noterad på börsens alternativa handelsplats First North. Endomines planerar inte att ge ut några nya aktier i samband med noteringen, enligt ett pressmeddelande.

VA - 14 mar 11 kl. 15:06

Endomines siktar på börsen

14 mars Gruvbolaget Endomines tänker ansöka om notering på Stockholmsbörsen. Aktien är i dag noterad på börsens alternativa handelsplats First North. Endomines planerar inte att ge ut några nya aktier i samband med noteringen, enligt ett pressmeddelande.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Skanska i nytt mångmiljonprojekt i London

Skanska har tecknat ett nytt avtal om att bygga en kommersiell fastighet i centrala London. Kontraktet är värt nästan 700 miljoner kronor. .

DI - 30 minuter sedan

Gunnebo har ingått avtal om att förvärva det Tjeckien-baserade tillträdeskontrollföretaget Cominfo och meddelar sin avsikt att genomföra en fullt garanterad företrädesemission om 360 Mkr

Gunnebo-koncernen har idag tecknat avtal om förvärvet av tjeckiska Cominfo a.s. Förvärvet är i linje med koncernens strategi om lönsam tillväxt och kommer att ytterligare stärka marknadspositionen för affärsområdet Entrance Control.

DI - 30 minuter sedan

KD tappar var tredje väljare

Kristdemokraternas uppgång i opinionen har brutits och partiet tappar nu i stället väljare..

DI - 15 minuter sedan

Gunnebo förvärvar tjeckiskt bolag – gör nyemission på 360 miljoner

Gunnebo förvärvar det Tjeckinebaserade bolaget Cominfo för 240 miljoner kronor. Samtidigt meddelar Gunnebo att bolaget gör en garanterad företrädesemission på 360 Mkr. Det framgår av ett pressmeddelande.

DI - 45 minuter sedan

Den brittiska detaljhandelns försäljning minskade i maj jämfört med april

Den brittiska detaljhandelns försäljningsvolym, inklusive bensin, sjönk 0,5 procent i maj, jämfört med föregående månad. Jämfört med samma månad föregående år ökade försäljningen 2,3 procent..

DI - 45 minuter sedan

Bred uppgång på Stockholmsbörsen med verkstad i topp

Stockholmsbörsen öppnade tydligt högre på torsdagen med verkstadsbolagen i topp. Onsdagskvällens signaler från amerikanska Federal Reserve tillsammans med fortsatt optimism om handelssamtal mellan USA och Kina bidrog till ett positivt sentiment..

DI - 45 minuter sedan

Bolagen flyr Kina: Made in China-eran över

HONGKONG. En våg av utländska företag flyttar sin produktion från Kina. Handelskriget är en viktig orsak till bolagsflykten, men även stigande lönekostnader..

DI - 1 timme sedan

Regeringen: Stora banker ska erbjuda kontantservice i hela Sverige

I en lagrådsremiss föreslår regeringen att banker verksamma i Sverige med en inlåning på över 70 miljarder kronor ska erbjuda kontantservice i ”betryggande utsträckning” i hela Sverige. Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 1 timme sedan

Norska centralbanken höjer räntan

Norges Bank höjde som väntat styrräntan med 25 punkter till 1,25 procent på torsdagen..

DI - 1 timme sedan

Höjd rekommendation för Trelleborg

Trelleborg har fått en rekommendationshöjning från Pareto Securities. Autoliv och Veoneer får däremot sänkta riktkurser..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.