DI > Ekonomi

Monday, 17 June, 03:26

DI - 10 jun 19 kl. 07:59

Initiator Pharma slutför fas 1-studieInitiator Pharma, som utvecklar en ny behandling av erektil dysfunktion (ED), har slutfört doseringen av friska frivilliga i sin kliniska Fas 1 studie med IPED2015..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Pharma, Fas, IPED2015

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Initiator, Pharma, slutför, fas, 1-studie
DI - 22 feb 19 kl. 09:21

Initiator Pharma: Fas 1-studien går enligt plan

Bioteknikbolaget Initiator Pharma meddelar i sin bokslutskommuniké att fas 1-studien med IPED2015 fortlöper väl och inga kliniskt signifikanta negativa företeelser har observerats sedan studiens omstart. .

DI - 07 jan 19 kl. 08:17

Saniona har slutfört fas 2a-studie för Prader-Willis

Bioteknikbolaget Saniona har slutfört tre månader långa behandlingsperioden av tonåriga patienter i den andra delen av bolagets Fas 2a-studie med Tesomet för Prader-Willis syndrom (PWS). .

Cornucopia - 18 maj 16 kl. 10:55

Redwood Pharma till AktieTorget med siktet inställt mot en 46-miljarders ögonmarknad

Redwood Pharma, är ett bolag som utvecklar ögonläkemedel, har erfarna och framgångsrika entreprenörer och två viktiga tillgångar som ska säkerställa den framtida intjäningsförmågan, FAS II-data och IntelliGel®, en drug delivery-plattform. Med hjälp av positiva FAS II-data från kvinnor som lider av kroniskt torra ögon kan bolagets ögondroppar utvecklas snabbare och med mindre risk än om man fått göra prövningarna från början. Teckning pågår till och med den 27 maj.

DI - 31 jan 18 kl. 14:35

IRLAB uppdaterar om pipeline i klinisk fas - mycket goda förutsättningar för fortsatt utveckling av båda läkemedelskandidaterna, IRL752 och IRL790

IRLAB:s två ledande läkemedelskandidater, IRL752 och IRL790, som båda är inriktade på behandling av symtom från Parkinsons sjukdom, fortskrider enligt plan och utvärderas nu i Fas II efter framgångsrikt slutförda Fas I-studier. Resultaten har gett mycket goda förutsättningar för den fortsatta utvecklingen av de båda läkemedelskandidaterna..

DI - 08 nov 17 kl. 12:53

Moberg Pharma faller efter fas 3-besked

Stockholmsbörsen handlades vid lunchtid på onsdagen i en vikande börstendens. Verkstadsbolag som Alfa Laval och Autoliv var drivande i nedgången liksom indextunga H&M och Nordea..

Cornucopia - 16 jun 17 kl. 08:51

Redwood Pharma – Aktuell emission säkrar finansiering inför fas II-studier

Detta inlägg är publicerat av Redwood Pharma och Analyst Group.

Redwood Pharma är ett läkemedelsbolag med fokus på att utveckla läkemedelskandidaten RP101 för kronisk ögontorrhet, ett problem som idag saknar en bra behandling, samt ett drug-delivery system. Bolaget planerar att inleda fas II-studier under hösten 2017 och de första intäkterna kan potentiellt komma redan 2018.

DI - 09 feb 18 kl. 09:58

Pledpharmas fas I-studie slutförd

Pledpharma och partnern Solasia Pharma har slutfört den kliniska fas I-studien med Pledox, som utvärderats på 24 japanska och 24 kaukasiska friska försökspersoner. .

PrivataAffärer - 02 maj 19 kl. 06:41

Karo Pharma en bra chansaktie i hälsovårdssektorn

2015 hade Karo Pharma knappt några intäkter alls och gick med förlust. Då handlade verksamheten om forskning, men läkemedelsföretagaren Anders Lönner bytte verksamheten mot färdiga produkter för sjukvård och apotek. Från 2015 till 2018 genomförde hälsovårdsbolaget fem nyemissioner och en rad förvärv har gjort Karo Pharma till ett av Nordens ledande specialty pharmaföretag.

BT - 01 maj 14 kl. 11:23

Löfven lovar avveckla Fas 3

Socialdemokraterna ska avskaffa Fas 3 om de vinner valet i höst, sade partiledaren Stefan Löfven i sitt 1 maj-tal i Sundbyberg. Löfven vill "befria" alla som befinner sig i Fas 3 och kallar den en själlös slutförvaring. - Det här är ett val mellan värderingar och idéer om Sveriges framtid, sade Löfven i Tomparken i Sundbyberg, där han höll sitt första tal för dagen.

DI - 09 dec 16 kl. 08:49

Synact Pharma ansöker om fas 1-studie

Bioteknikbolaget Synact Pharma, som utvecklar nya behandlingar för inflammatoriska sjukdomar, har lämnat in en ansökan till den franska läkemedelsmyndigheten, ANSM, om att få starta en klinisk fas 1-studie med AP1189. Det framgår av ett pressmeddelande..

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

Förteget om Hongkong på fastlandet

Protesterna i Hongkong omnämns knappt i Fastlandskinas statliga och regeringstrogna medier. I kinesiska sociala medier har bilder och omnämnanden av händelserna tagits bort..

DI - 4 timmar sedan

Rapport: Klimatmål kräver dubblat bensinpris

Riksdagspartierna har låtit sig vilseledas. Beslutet att minska utsläppen av koldioxid från transportsektorn (exklusive flyg) med 70 procent mellan 2010 och 2030 bygger på bristfälliga underlag, anser miljödebattören och forskaren Per Kågeson..

DI - 5 timmar sedan

Bildspecial: Här är världens dyrbaraste veteranbilar

Concorso d’Eleganza vid Comosjön är världens främsta show för historiska bilar. På Gatsby-inspirerade partyn pågår heta diskussioner om hur framtiden ser ut för dessa rullande konstverk. Men här visas också världens dyraste nya bil upp.

DI - 5 timmar sedan

Dan Olofsson ger miljoner till judisk säkerhet i Malmö

Judiska församlingen i Malmö får 40 miljoner kronor av företagsledarna Lennart Blecher och Dan Olofsson för att kunna öka säkerheten, rapporterar Dagens Nyheter..

DI - 5 timmar sedan

Strömavbrott i Sydamerika – miljoner utan el

Nästan hela Argentina och Uruguay blev utan el efter ett massivt strömavbrott på söndagen. Argentinas president säger att han aldrig sett något liknande och utlovar en grundlig utredning..

DI - 6 timmar sedan

Nordic Capital gör nytt miljardförvärv i USA

Nordic Capital köper sitt tredje amerikanska företag i hälsosektorn på tre år. Thomas Vetander, ansvarig för förvärvet, flyttar till New York till hösten och blir chef för riskkapitalbolagets nya USA-kontor. .

DI - 7 timmar sedan

M deltar i migrationsutredning — trots kritik

Moderaterna kommer att vara med i den parlamentariska migrationsutredningen, men är fortfarande kritiska. ”Jag är ohyggligt kritisk till att det här är ett beställningsverk för mer omfattande invandring till Sverige”, säger M-ledaren Ulf Kristersson..

DI - 7 timmar sedan

Vårdkostnaderna skenar – illröda siffror för USA

Hade USA varit ett bolag i S&P 500 hade aktien sannolikt gått uselt. De senaste 50 åren har USA Inc nämligen gått med plus ynka fem år..

DI - 7 timmar sedan

Bards droghyllning skapade ramaskri – skrek ”Sätt mig i land!”

Trots att Bibi Rödöö har varit chef för Sommar i P1 i 23 år kan hon inte tänka sig ett roligare jobb. ”När vi hittar de där magiska ögonblicken i etern är det värt all möda”, säger hon..

DI - 8 timmar sedan

Vinskörd i fara efter fransk hagelstorm

Ett oväder med hagel stora som pingisbollar har ödelagt frukt- och vinodlingar i sydöstra Frankrike. ”Katastrofalt”, säger jordbruksminister Didier Guillaume..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.