Dagens PS > Ekonomi

Saturday, 30 May, 03:43

Dagens PS - 30 maj 19 kl. 09:25

Krönika: Framgång är inte en slumpAutonomi, kompetens och tillhörighet börjar bli ett mantra i allt fler organisationer. Att skapa förutsättningar för att medarbetarnas inre motivation förstärks skapar ”vågor på vattnet”. Vågor av energi som förbättrar effektivitet, produktivitet, kreativitet och problemlösningsförmåga. I föregående artiklar och krönikor har jag berört ledarskap med fokus på att skapa förutsättningar för ökad motivation, självgående medarbetare, högpresterande miljöer och bygga en framgångskultur.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
IT, Bengan Johansson, Bengan, Sandlin, Ett, Tommy Sandlin, Stefan Tengblad, Sandlins, Tengblads, Under, Coach2Lead, Kanada, Karolinska, Canada, Jag, Anthony Grant, Sokratiska, Dagens PS, PO Lindvall, Sokrates, Är, Krönika

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Krönika, Framgångär inte en , slump
Dagens PS - 24 jul 19 kl. 10:21

Sommarens framgångsrecept – vila dig i form

En liten sommarkrönika om att ta hand om sig själv och bygga upp välbehövliga reserver inför nya utmaningar. En viktig nyckel till framgång är återhämtning. Sedan kan återhämtning på bästa sätt se olika ut för olika personer.

Dagens PS - 13 jun 19 kl. 10:38

Krönika: Coachingkultur – en framgångskultur?

I boken Coachologi från 2005 använder jag begreppet coachingkultur, något jag upptäckt att jag var tidig med att göra, men begreppet kom till som ett resultat av min forskning främst inom organisationen som jag i boken kallar ModulTech. Helt enkelt för att det var det begrepp analysen av organisationen bäst sammanfattades med. Grundantaganden som identifierades i mina undersökningar redan på tidigt 2000-tal kan ses som en förutsättning för att en coachingkultur skall växa fram, eller som växer fram då ledare som tränas i coaching upptäcker effekten av att coacha mer.

Entreprenör24 - 12 dec 13 kl. 10:45

Krönika: Så får du tur i livet

”Jag vet ingenting om tur, bara att ju mer jag tränar desto mer tur har jag” – Ingemar Stenmark. Har du ofta undrat över vilken tur andra har? Visst har du sagt dig själv saker som: Vilken tur hon / han hade som fick jobbet!

Dagensanalys.se - 20 nov 18 kl. 17:30

”Framgång kräver att tänka annorlunda”

Krönika av Jamie Siminoff, VD och grundare på Ring, om hur man klarar motgångar och bygger ett succéföretag. År 2013 deltog jag i det amerikanska TV-programmet Shark Tank, där entreprenörer presenterar idéer för ”hajar”, riskkapitalister, för att övertyga dem om att investera i sina idéer. Min idé var en Wi-Fi-ansluten dörrklocka där man genom video i sin smartphone kan se och prata med den som ringer på.

Dagens PS - 08 feb 17 kl. 10:49

Krönika: ”Det här kan bli Europas nästa krig”

1990-talets inbördeskrig på Balkan har lämnat öppna sår och gamla konflikter ouppklarade. Nu har ögonen riktats mot Kosovo, ett land som kan bli startskottet för Europas nästa krig. Ett tåg med texten ”Kosovo är Serbien” på 21 olika språk rullade nyligen in i Kosovo från Belgrad.

Dagens PS - 05 jun 19 kl. 10:56

Krönika: Chef och ledarskap inte samma sak

Vad är ledarskap, egentligen? Den frågan finns det anledning att utforska, speciellt som många talar om ledarskap och chefskap eller management i samma andetag. Både praktiker och forskare.

Kristianstadsbladet - 06 maj 14 kl. 07:00

Krönika: Sanna Nielsen är en vinnare

Arkivfoto: Johanna Wallin
Ungefär samtidigt som jag kliver upp för de svagt upplysta stentrapporna, slås först av den salta väggen av havsluft innan vattnet och Shanghais gnistrande kvällsskyline, så tävlar Sanna Nielsen i semifinal 1 i Eurovision Song Contest.
Det är förstås tjänstefel att vara här. Men vid tiden som Sanna, som tur var, lät sig övertalas att ställa upp i Melodifestivalen trots sitt bestämda nej, nej, nej, hade min stipendieansökan redan beviljats och biljetterna bokats.

Trelleborgs Allehanda - 06 maj 14 kl. 07:00

Krönika: Sanna Nielsen är en vinnare

Arkivfoto: Johanna Wallin
Ungefär samtidigt som jag kliver upp för de svagt upplysta stentrapporna, slås först av den salta väggen av havsluft innan vattnet och Shanghais gnistrande kvällsskyline, så tävlar Sanna Nielsen i semifinal 1 i Eurovision Song Contest.
Det är förstås tjänstefel att vara här. Men vid tiden som Sanna, som tur var, lät sig övertalas att ställa upp i Melodifestivalen trots sitt bestämda nej, nej, nej, hade min stipendieansökan redan beviljats och biljetterna bokats.

Dagens PS - 23 mar 17 kl. 07:37

Krönika: Se upp, Le Pen! Här är ditt största hot

Det franska presidentvalet närmar sig med stormsteg och det kommer att forma kontinentens framtid. Men till skillnad från många av hennes likar i Europa och USA, har Marine Le Pen en stark motståndare att besegra. I måndagens hölls den första direktsända debatten inför det franska presidentvalet, som till stor del kommer att påverka Europas och inte minst EU:s framtid.

BT - 10 sep 13 kl. 14:33

Ingen slump att Obama valde att landa i Sverige

Många journalister och kommentatorer har tävlat om hur lite det amerikanska presidentbesöket betydde för Obama och för USA, att det mest hade inrikespolitisk betydelse eller kanske inte alls och hur lite som kom ut ur det och att det nog mest var en slump att det blev av. De har fel. Besöket var ett uttryck för att vår del av Europa har blivit viktigare för USA samtidigt som de amerikanska relationerna med Ryssland har försämrats kraftigt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.