Västerbottens Folkblad > Nyheter

Friday, 06 December, 22:25

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:05

”Norrlandskandidater” ska in på heltid”Aldrig förr har så många svenskar röstat i EU-valet. Och trots farhågan att valdeltagandet skulle backa i länet, blev resultatet det motsatta. I riket landade det preliminära resultatet på 53,3 procent, i länet låg vi strax under snittet på 52,6 mot fjolårets deltagande på 51,6 procent. Visst, att hurra över att knappt mer än hälften [. ].
Läs mer på Västerbottens Folkblad
Läs mer om:
EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Norrlandskandidaterska in på , heltid
Alliansfritt Sverige - 27 jun 12 kl. 06:00

M-topparna stoppade rätt till heltid i sina kommuner

GALLERISPEL. Moderaterna försöker lyfta rätten till heltid som en ny profilfråga. Men det går inte så bra.

BT - 27 nov 11 kl. 08:40

Rätt till heltid ovanligt i Sjuhärad

Bara i Borås och Ulricehamn har tillsvidareanställda rätt att jobba heltid. Men - det gäller endast inom omsorgen. I Borås finns nu en politisk ambition att heltidsrätten ska kunna omfatta fler verksamheter.

Alliansfritt Sverige - 19 jun 12 kl. 08:32

Rätt till heltid: Bra, dåligt och redan infört, enligt M

MÅNGA BUD. Arbetsmarknadsminister Hillevi Engström (M) och partisekreterare Kent Persson (M) skriver idag en debattartikel om att anställda i kommuner och landsting ska ha rätt till heltid. De menar:
Så sent som i oktober sade Håkan Juholt att den första proposition en nyvald S-regering lägger år 2014 är en lagstadgad rätt till heltid.

Alliansfritt Sverige - 10 maj 14 kl. 17:01

Moderaterna: Rätt till heltid är bra, dåligt och redan genomfört

Nu när rätten till heltid diskuteras vore det ju intressant att veta vad Moderaterna tycker. Så vi frågade helt enkelt runt lite bland de M-toppar som brukar uttala sig i frågan. Kent Persson Tycker: Vi ska ha rätt till heltid Ska det ske i lag: Nej Ska det ske i avtal: Nej Har tidigare röstat i frågan: Mot   Elisabeth Svantesson Tycker: Fler ska få heltid Ska det ske i avtal: Nej   Catarina Elmsäter Svärd Tycker: Vi ska inte ha rätt till heltid Motivering: Det är för dyrt Har tidigare röstat i frågan: Mot   Hillevi Engström Tycker: Vi ska ha rätt till heltid Ska det ske i lag: Nej Kuriosa: Har fått för sig att rätt till heltid redan finns inskrivet i lagen Har tidigare röstat i frågan: Mot   Anders Borg Tycker: Vi ska inte ha rätt till heltid Motivering: ”De

Skånskan - 05 jun 18 kl. 14:00

Heltid blir normen men inte för alla

STAFFANSTORP Staffanstorps kommun inför heltid som norm.
Senast den 31 december 2020 ska alla medarbetare med tillsvidareanställning ha fått erbjudande om heltid.Men det gäller enbart kommunens egen personal vilket den socialdemokratiska oppositionen reagerat mot.

Alliansfritt Sverige - 10 maj 14 kl. 16:01

Kent Persson vill ha rätt till heltid – men inte i lag, och inte i avtal

Kent Persson, mannen som röstade mot rätt till heltid när han själv ansvarade för kommunpolitiken i Örebro, älskar rätten till heltid. Antingen sker det genom lag, eller genom att parterna – arbetsgivarna och facken – bestämmer det i sina kollektivavtal. När Håkan Juholt föreslog att rätt till heltid skulle bli lag svarade Persson så här: Så sent som i oktober sade Håkan Juholt att den första proposition en nyvald S-regering lägger år 2014 är en lagstadgad rätt till heltid.

TA - 27 aug 14 kl. 05:55

Rätt till heltid en trög fråga

Färre än varannan kommun erbjuder kommunalanställda rätt till heltid. Och andelen har inte ändrats de senaste tre åren, visar en genomgång som Kommunalarbetaren har gjort.Bedrövligt, anser facket.

Kristianstadsbladet - 27 aug 14 kl. 05:55

Rätt till heltid en trög fråga

Färre än varannan kommun erbjuder kommunalanställda rätt till heltid. Och andelen har inte ändrats de senaste tre åren, visar en genomgång som Kommunalarbetaren har gjort.Bedrövligt, anser facket.

BT - 27 aug 14 kl. 05:55

Rätt till heltid en trög fråga

Färre än varannan kommun erbjuder kommunalanställda rätt till heltid. Och andelen har inte ändrats de senaste tre åren, visar en genomgång som Kommunalarbetaren har gjort. Bedrövligt, anser facket.

BT - 11 okt 11 kl. 14:51

Rätt till heltid en björntjänst

Det är inte säkert att alternativet till tidsbegränsade anställningar och deltidsanställningar är fasta heltidsanställningar. Det kan också vara ingen anställning alls, skriver Kenneth Krantz. Många tror att visstidsanställningarna blir fler på bekostnad av tillsvidareanställningar på heltid.

BT - 08 okt 12 kl. 14:18

Rätt till heltid inte alltid möjligt

Kommunals ordförande menar att man ska lagstifta om att alla ska ha rätt till heltid. Det är lika verkningsfullt som att lagstifta om att alla ska ha ett jobb, skriver Isabella Jernbeck. Tron på att man kan lösa problem genom att politiker kvoterar eller lagstiftar om vilka jobb som ska finns är stor.

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:18

Två kvinnor omhändertagna i centrum

Två kvinnor har omhändertagits i centrala Umeå. Strax efter 18-tiden blev två kvinnor, som är i 25- respektive 35-årsåldern, omhändertagna i centrala Umeå misstänkta för narkotikabrott. Kvinnorna misstänktes vara påverkade av narkotika och fick följa med polisen för provtagning.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:23

[PLUS] Tillbaka efter ett års skadefrånvaro när UIK storsegrade

A-lagsspelaren gjorde comeback efter ett års skadefrånvaro när Umeå IK:s F19 krossade och gick upp....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 21:18

Hon förlänger med Löven

Forwarden blir kvar i Björklöven. Lina Hedlund och Björklöven har kommit överens om en förlängning. Hedlund har spelat SDHL-hockey för SDE men har spenderat de senaste två säsongerna i Björklöven.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:33

[PLUS] Föremålet i Yttersjö var ofarligt

Bomskyddet har nu undersökt det föremål som påträffades på en tomt i Yttersjö. Föremålet var....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:44

Kvinna misshandlad på Nydalahöjd

En kvinna har blivit slagen av en man utomhus. Vid 15-tiden inträffade en misshandel utomhus på Nydalahöjd i Umeå. En kvinna ska ha blivit slagen av en man och enligt uppgifter från polisen har de inte haft någon relation till varandra.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:38

Man misstänks för narkotikabrott

En man misstänks för innehav av narkotika. Vid 18-tiden kontrollerade polisen en man i Skelleftehamn. Mannen är i 25-årsåldern och misstänks nu för narkotikabrott, innehav.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:00

”Utan kärnkraft inga klimatmål”

Den svenska välfärden är beroende av tillförlitliga elleveranser. Att då avskriva kärnkraften är oansvarigt, menar Sverigedemokraternas energipolitiske talesperson, Mattias Bäckström Johansson. Ett mål om helt fossilfri svensk elproduktion är inom räckhåll, detta då produktionen i dag främst kommer från kärnkraft, vattenkraft och väderberoende energislag som vindkraft.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:30

[PLUS] Alpina stjärnor flyttar utomlands

I höst går flyttlasset, då flyttar två av länets alpina stjärnor till Österrike..

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:00

[PLUS] Tonåringarna drömmer om en framtid på hemmaplan

Pendla flera mil varje dag eller första egna lägenheten långt hemifrån. Så ser verkligheten ut för....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.