DI > Ekonomi

Friday, 21 June, 01:10

DI - 26 maj 19 kl. 23:58

Åkesson: SD kan få en avgörande rollJimmie Åkesson hyllade partiet för att ha lyckats mobilisera sina väljare att rösta i EU-valet. Nu tror han att SD kan få en avgörande roll i den konservativa partigruppen i parlamentet. ”Vi har haft en god position inom ECR, och min bedömning är att vi växer och kan få en avgörande roll på många sätt”, säger han till Di..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Åkesson, EU, SD, ECR, Di

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ÅkessonSD kan , en , avgörande, roll
Expressen - 21 mar 15 kl. 22:07

"Ett avgörande besked förestående"

Jimmie Åkesson kommer att lämna ett besked som skapar "kalabalik" inom Sverigedemokraterna, enligt sajten Dagens Opinion. En källa inom partiet uppger för Expressen att "ett avgörande besked tycks vara förestående". På fredag har Sverigedemokraterna samtidigt bokat riksdagens presscenter - men det är oklart vad pressträffen kommer handla om..

Aftonbladet - 01 apr 14 kl. 23:48

LF tvingade fram femte avgörande

Johan Åkesson klev fram i sekunddramat.

SR - 09 maj 15 kl. 16:42

Analys: Bra för SD men inte avgörande

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson meddelade idag att han kommer att ställa upp för omval som partiledare. Det är ett besked som kanske inte var nödvändigt för SD, men som ändå innebär fördelar enligt Ekots inrikeskommentator Fredrik Furtenbach..

BT - 06 dec 14 kl. 13:10

Åkesson hyllad på SD:s möte

Omkring 850 av Sverigedemokraternas landstings- och kommunpolitiker samlas i Västerås i helgen för det största möte partiet genomfört hittills. Partisekreterare Björn Söder inledde mötet med att hylla sjukskrivne Jimmie Åkesson. - Jimme kommer att komma tillbaka, starkare och mer taggad än någonsin, sade han.

Sydsvenskan - 23 mar 15 kl. 17:02

Jimmie Åkesson lämnar besked om sin framtid

En annons på Sverigedemokraternas hemsida fick ryktet att surra: Jimmie Åkesson gör comeback!Eller ska han avgå?Eller möjligen återinträda som partiledare tillfälligt – för att avgå vid SD:s landsdagar i november?

Helsingborgs Dagblad - 23 mar 15 kl. 17:02

Jimmie Åkesson lämnar besked om sin framtid

En annons på Sverigedemokraternas hemsida fick ryktet att surra: Jimmie Åkesson gör comeback!Eller ska han avgå?Eller möjligen återinträda som partiledare tillfälligt – för att avgå vid SD:s landsdagar i november?

Sydsvenskan - 23 mar 15 kl. 21:25

Jimmie Åkesson gör comeback

Jimmie Åkesson gör comeback som partiledare för Sverigedemokraterna. Det bekräftade han sent på måndagskvällen i SVT:s Aktuellt."Min ambition är att komma tillbaka och börja jobba igen efter den 31 mars", sade han i ett bandat klipp från intervjuprogrammet "Skavlan" som sänds på fredag.

Helsingborgs Dagblad - 23 mar 15 kl. 21:25

Jimmie Åkesson gör comeback i april

Jimmie Åkesson gör comeback som partiledare för Sverigedemokraterna. Det bekräftade han sent på måndagskvällen i SVT:s Aktuellt. "Min ambition är att komma tillbaka och börja jobba igen efter den 31 mars", sade han i ett bandat klipp från intervjuprogrammet "Skavlan" som sänds på fredag.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Jimmie Åkesson: "Sju partier i en maktkartell"

Det har varit lite tyst från Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson även efter det att han återvände från sin sjukskrivning men nu har han i alla fall ställt upp i en lång intervju med Expressen. LÄS MER: Så blir domen mot Skavlan efter intervjun med ÅkessonDär berättar han bland annat om sin syn på Decemberöverenskommelsen – och varför han fortfarande tror på taktiken att "fälla varje regering som väljer att föra en ökad invandring och ge Miljöpartiet ett avgörande inflytande över svensk migrationspolitik”.– Ja, i någon mening så är det ju så.

BT - 15 sep 14 kl. 00:40

Reinfeldt avgår - Löfven tar över

De rödgröna blir större än Alliansen och Fredrik Reinfeldt lämnar makten. - Jag är beredd att bilda en handlingskraftig regering, säger S-ledaren Stefan Löfven.SD gör succé, blir tredje största parti och vågmästare.

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Utdragen jobbjakt i EU – nya möten kan krävas

Kampen om toppjobben i EU blir både lång och svår. "I går var jag försiktigt optimistisk. I dag är jag mer försiktig än optimistisk", skrev EU:s permanente rådsordförande Donald Tusk på Twitter..

DI - 2 timmar sedan

Konsthausse – här är säsongens 10 dyraste verk

Uppsala Auktionskammare har gjort sin näst största auktion någonsin. Auktionens höjdpunkt blev en stor oljemålning av Helmer Osslund som såldes för 6,2 miljoner kronor. Bukowskis sålde samtidigt säsongens dyraste verk.

DI - 2 timmar sedan

Största klimatkravet i EU blev en fotnot – ”en skam”

EU:s stats- och regeringschefer har efter utdragna förhandlingar enats om att lägga i en högre växel i klimatarbetet. Det mål som Sverige och merparten av länderna velat sätta upp, ett klimatneutralt EU år 2050, har dock förpassats till en fotnot..

DI - 3 timmar sedan

Kraftig ökning av antalet inkassoärenden

Antalet nya inkassoärenden ökade kraftigt i landet förra året. ”Kan vara tecken på en konjunkturförändring”, säger Fredrik Engström på branschorganisationen Svensk Inkasso..

DI - 3 timmar sedan

Breda uppgångar på Wall Street – Slack rusade på börspremiären

New York-börserna höll sig stadigt i positivt territorium under torsdagens handel. Breda index S&P 500 nådde all time high och börsens nykomling Slack slog förväntningarna på sin första handelsdag..

DI - 3 timmar sedan

Tusentals försöker storma Georgiens parlament

Demonstranter har försökt storma parlamentet i Tbilisi, i anslutning till antiryska protester i den georgiska huvudstaden. Efter att först ha brutit igenom polisavspärrningar ska de flesta ha tryckts tillbaka av ordningsmakten..

DI - 3 timmar sedan

Östländer stoppar mål om koldioxidneutralt EU till 2050

Polen, Ungern, Tjeckien och Estland stoppade på torsdagskvällen EU-toppmötets försök att sätta 2050 som mål för när EU ska vara koldioxidneutralt..

DI - 3 timmar sedan

Oljepriset lyfter ytterligare efter Trump-utspel mot Iran

Donald Trumps inlägg på Twitter om att Iran har begått ett ”stort misstag” med hänvisning till nedskjutningen av en amerikansk drönare fick oljepriset att lyfta ytterligare under torsdagen..

DI - 3 timmar sedan

EU förlänger ekonomiska sanktioner mot Ryssland

EU-toppmötet beslöt på torsdagen att förlänga de ekonomiska sanktionerna mot Ryssland på grund av aggressionen mot Ukraina..

DI - 4 timmar sedan

Musikundret i all ära – låt oss prata om hockeymiljardärerna

Då och då talas det om det svenska musikundret och vad det ger för exportintäkter till Sverige. Vi kanske ska börja prata om det svenska hockeyundret också? Som tar hem stora pengar där en hel del investeras..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.