DI > Ekonomi

Monday, 24 June, 10:57

DI - 26 maj 19 kl. 08:56

Miljontals européer är i gång och röstarMiljontals medborgare i EU:s medlemsländer röstar i dag fram sina representanter till EU-parlamentet. Valet har beskrivits som en kamp mellan högernationalistiska partier å ena sidan och partier positivt inställa till EU å den andra..
Läs mer på DI
Läs mer om:
EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Miljontals européerär i , gångoch , röstar
YLE - 12 sep 18 kl. 06:08

Morgonkollen: Finlands fotbollslandslag i medvind, européerna blir allt friskare, varför röstar finländare mindre flitigt än de nordiska grannarna?

Européerna är allt friskare trots stora regionala skillnader, finländarna är mindre flitiga valdeltagare än de nordiska grannarna och de finländska fotbollsherrarna klarar sig bättre än på länge..

Helsingborgs Dagblad - 07 sep 11 kl. 12:16

Det dröjer innan européer får betatesta Star Wars: The Old Republic

Bioware har bestämt sig för att skjuta på den europeiska betatesten av MMO:t Star Wars: The Old Republic. Anledningen: de vill inte att det första nya spelare ska mötas av är en evighetslång nedladdning av den 27 GB (!) stora klienten.

TA - 08 okt 13 kl. 11:45

EU-parlament röstar om tobaksregler

Arkivfoto: Robert Henriksson/SvD/Scanpix
E-cigaretternas framtid är en huvudfråga när EU-parlamentet i dag röstar om förslaget till nya tobaksregler. För svensk del har mycket handlat om snuset.
Till skillnad från medlemsstaterna, vars ministrar i somras enades om att fortsatt läkemedelsklassificera e-cigaretterna, tycks en majoritet i parlamentet luta mot att låta dem omfattas av vanliga konsumentregler.

EU-Parlamentet - 22 nov 16 kl. 18:38

Artikel - Renare luft: Ledamöter röstar om tuffare utsläppsgränser för viktiga förorenare

Plenarsammanträde : Varje år dör nästan en halv miljon européer från sjukdomar kopplade till de miljoner ton gaser och partiklar som mänsklig aktivitet utsöndrar i atmosfären. Dessa sträcker sig från svaveldioxid som bidrar till det sura regn som förstör byggnader och dödar växter, till små partiklar som kan orsaka andningsbesvär och hjärt-kärlsjukdomar. På onsdag röstar ledamöter om tuffare utsläppskrav för viktiga luftförorenare.

UNT - 26 maj 19 kl. 08:48

Miljontals européer är i gång och röstar

Miljontals medborgare i EU:s medlemsländer röstar i dag fram sina representanter till EU-parlamentet..

Sydsvenskan - 26 maj 19 kl. 08:48

Miljontals européer är i gång och röstar

Miljontals medborgare i EU:s medlemsländer röstar i dag fram sina representanter till EU-parlamentet. Valet har beskrivits som en kamp mellan högernationalistiska partier å ena sidan och partier positivt inställa till EU å den andra. Först ut under sönd.

Helsingborgs Dagblad - 26 maj 19 kl. 08:48

Miljontals européer är i gång och röstar

Miljontals medborgare i EU:s medlemsländer röstar i dag fram sina representanter till EU-parlamentet. Valet har beskrivits som en kamp mellan högernationalistiska partier å ena sidan och partier positivt inställa till EU å den andra. Först ut under sönd.

FriaTider - 20 nov 18 kl. 17:19

Var fjärde europé röstar "populistiskt"

DI - 18 feb 19 kl. 21:58

Mer än var fjärde europé röstar populistiskt

Mer än var fjärde väljare i Europa, 26,8 procent, valde ett populistiskt parti senast de röstade i ett nationellt val. Effekterna kan bli stora efter EU-valet i frågor som handel, migration - och följsamheten gentemot Vladimir Putin..

YLE - 16 maj 19 kl. 09:17

En av fyra européer röstar populistiskt - den politiska kartan har ritats om under de senaste 20 åren

Det är dags att välja nya EU-parlamentariker. Under de senaste tjugo åren har stora förändringar skett på den europeiska kontinenten. Vi har tagit en titt på vad de nationalistiska krafterna står för i de olika länderna i Europa..

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Kina kräver svar om stoppad leverans av Huawei-telefoner

Kinesiska handelsministeriet krävde på måndagsmorgonen svar från det amerikanska fraktbolaget Fedex, som enligt rapporter i datortidningen PC Magazine vägrat leverera Huaweis telefoner till adresser i USA..

DI - 30 minuter sedan

Enersize tar order från Hankook efter pilotprojekt

First North-listade Enersize har fått en order på ett fullskaligt projekt med Hankook Tire Jiaxing efter genomfört pilotprojekt..

DI - 30 minuter sedan

Enersize Oyj erhåller order från kinesiska Hankook för fullskaligt projekt efter framgångsrikt genomförd pilot

Enersize Oyj (”Enersize”) meddelar idag att bolaget avtalat om ett fullskaligt projekt med Hankook Tire Jiaxing Co., Ltd. (”Hankook”) som ett resultat av framgångsrikt genomfört pilotprojekt.

DI - 30 minuter sedan

H&M-aktien drar uppåt på nedåtpressad börs

Stockholmsbörsen vände till minus efter omkring en timmes handel på måndagen, efter att ha stigit med som mest 0,5 procent i öppningen. Defensiva Astra Zeneca parkerade i den röda änden av index och fick sällskap av ett antal verkstadsbolag i botten av storbolagsindexet. H&M, som rapporterar senare i veckan, gick mot strömmen.

DI - 30 minuter sedan

WSJ: San Francisco väntas förbjuda e-cigaretter

San Francisco väntas denna vecka bli första amerikanska stad att förbjuda e-cigaretter, skriver Wall Street Journal..

DI - 30 minuter sedan

PG&E har tagit fram rekonstruktionsplan på över 30 miljarder dollar

Energibolaget PG&E har tagit fram en rekonstruktionsplan under vilken två fonder etableras för betalning av gamla och framtida skogsbränder. Det rapporterar Bloomberg News som tagit del av ett dokument..

DI - 45 minuter sedan

Mentice inleder samarbete med Siemens Healthineers

Medicinteknikbolaget Mentice kommer att samarbeta med Siemens Healthineers. Syftet är att integrera Mentice virtuella patientlösningar i Siemens Healthineers angiografilösningar (avbildningar av insidan av blodkärl och organ, framför allt artärer) för endovaskulära behandlingslösningar..

DI - 45 minuter sedan

Sensys Gatso tar tilläggsorder värd 19 miljoner

Sensys Gatso, aktivt inom trafiksäkerhetslösningar, får fortsätta tillhandahålla trafiksäkerhetstjänster till staden Des Moines i Iowa efter en kontraktsförlängning. Kontraktet sträcker sig över tre år med ett förväntat intäktsvärde på cirka 19 miljoner kronor. .

DI - 45 minuter sedan

Något dystrare humör i det tyska näringslivet i juni

Tyska IFO-index, som indikerar landets näringslivsklimat, sjönk till 97,4 i juni från oreviderade 97,9 i maj. Analytikerna hade i snitt väntat sig att siffran skulle landa på 97,2 enligt Reuters prognosenkät. Det rapporterar Nyhetsbyrån Direkt.

DI - 45 minuter sedan

Exane skruvar upp riktkursen för Essity

Exane BNP Paribas höjer riktkursen för Essity till 320 kronor från 300 kronor. Rekommendationen outperform upprepas..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.