DI > Ekonomi

Tuesday, 25 June, 00:08

DI - 25 maj 19 kl. 09:00

Stefan Löfven: SD:s ledamöter röstar protektionistiskt i EUDEBATT. SD sätter en protektionistisk dagordning före svenska ekonomiska intressen på EU-nivå. Partiets ledamöter har bland annat röstat nej till förslag som skulle göra det lättare för svenska företag att handla med länder i EU:s närområde, skriver Statsminister Stefan Löfven..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Löfven, EU, Debatt, Statsminister Stefan Löfven

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stefan, Löfven, SD:s, ledamöter, röstar, protektionistiskti EU
BT - 02 okt 14 kl. 14:12

Ja till Stefan Löfven som ny statsminister

Riksdagen röstar ja till Stefan Löfven som ny statsminister. Löfven valdes med röstsiffrorna 132 ja, 49 nej och 154 nedlagda röster. 14 ledamöter var frånvarande.

BT - 02 okt 14 kl. 14:12

Riksdagen röstar ja till Stefan Löfven som ny statsminister.

Riksdagen röstar ja till Stefan Löfven som ny statsminister. Löfven valdes med röstsiffrorna 132 ja, 49 nej och 154 nedlagda röster. 14 ledamöter var frånvarande.

Dagens PS - 25 sep 18 kl. 09:48

JUST NU: Stefan Löfven bortröstad

En majoritet av Sveriges riksdag röstade precis bort Stefan Löfven som statsminister. Inför omröstningen hade både allianspartierna och SD deklarerat att de skulle fälla Stefan Löfven, så resultatet av omröstningen var väntat. ”Partierna fullföljer det de sagt”, konstaterar SVT:s politiska reporter.

Nerikes Allehanda - 16 mar 14 kl. 05:00

Räkna med gnissel, Stefan Löfven!

Om Stefan Löfven blir statsminister får han leda en regering som måste organisera sig på att annat sätt än vad socialdemokrater är vana vid. Det blir åtminstone en tvåpartiregering. Förmodligen krävs dessutom ett samarbete med ett tredje parti, antingen som del av regeringen eller ett organiserat samarbete till exempel migrationsfrågorna.

Västerbottens Folkblad - 02 okt 14 kl. 14:20

Riksdagen sa j till Stefan Löfven

Riksdagen röstar ja till Stefan Löfven som ny statsminister. TT skriver att han valdes med röstsiffrorna 132 ja, 49 nej och 154 nedlagda röster. 14 ledamöter var frånvarande.

Skånskan - 18 jan 19 kl. 09:58

Stefan Löfven vald till statsminister

Politik 131 dagar efter riksdagsvalet i höstas står det nu klart. Stefan Löfven (S) blir statsminister i en S- och MP-regering med stöd från C och L.Klockan 09 på fredagsmorgonen röstade riksdagen om Stefan Löfven (S) som statsminister.

SmålandsPosten - 18 jan 19 kl. 09:59

Klart: Stefan Löfven åter Sveriges statsminister

Socialdemokraternas Stefan Löfven har av riksdagen röstats fram som Sveriges statsminister. Färre än 175 ledamöter röstade emot honom..

BT - 27 dec 14 kl. 12:31

Sjuhärads riksdags-ledamöter positiva

Tummen upp – från både höger och vänster. Sjuhärads riksdagsledamöter uppskattade beskedet från statsministern. – Jag hade personligen inte trott att det skulle bli något extra val.

DN - 15 sep 17 kl. 08:06

SD förlorade misstroendeomröstningen mot Stefan Löfven

Med röstsiffrorna 136 mot 43 förlorade Sverigedemokraterna på fredagsmorgonen misstroendeomröstningen mot statsminister Stefan Löfven. 155 ledamöter från de fyra borgerliga partierna och Vänsterpartiet avstod. .

GöteborgsPosten - 14 dec 18 kl. 09:38

Riksdagen röstar nej till Stefan Löfven

Riksdagen röstar som väntat nej till Stefan Löfven (S) som statsminister. Riksdagen röstade med 200 röster mot och 116 för, nej till S-ledaren som statsminister. 28 ledamöter lade ned sina röster..

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Fed-chef varnar för räntesänkning: Kan skapa obalans i ekonomin

Fed-chefen i Dallas, Robert Kaplan, höjde på måndagen ett varningens finger beträffande en kommande räntesänkning..

DI - 1 timme sedan

Doktorandens stresslarm: Nio av tio chefer jobbar på semestern

En nyligen genomförd studie visar att chefer tycks ha synnerligen svårt att koppla bort arbetet på sin lediga tid. 92 procent av cheferna uppger att de arbetar på semestern och åtta av tio kan inte låta bli att vara uppkopplade på sin lediga tid..

DI - 1 timme sedan

Matvarujätten ska puffa kunderna till klimatsmarta val

Kycklingfärs i stället för nötfärs. Vegetabilisk grädde i stället för vispgrädde. Genom att i köpögonblicket puffa för klimatsmarta val hoppas Axfood kunna bidra till att ökad medvetenhet och sänkta utsläpp hos kunderna.

DI - 1 timme sedan

Lågt förtroende för företagens hållbarhetsarbete

Endast var femte svensk har förtroende för företag när det kommer till utvecklingen mot ett mer hållbart samhälle. Det visar en färsk undersökning från analysföretaget Insight Intelligence. ”Jag är inte förvånad, hållbarhet är en komplex fråga”, säger Lukas Berg, vd för Insight Intelligence..

DI - 2 timmar sedan

Wall Street mot svag stängning

S&P 500 går mot en stängning under nollan efter att storbolagsindexet tillfälligt repat sig tidigare under måndagen. New York-börserna bjuder på blandad utveckling inför stängning..

DI - 2 timmar sedan

Ekonomen: Rutjobb integrerar inte utrikes födda kvinnor

Rutavdraget har skapat en marknad för enklare jobb och sägs vara ett medel för integration. Men det är inte de som behöver arbete mest – utrikesfödda kvinnor med flyktingbakgrund – som får jobben, visar en ny analys..

DI - 3 timmar sedan

Mäklarna: Trenden vänder – nu tar bosäljarna revansch

I flera års tid har köparna varit kungar på bostadsmarknaden. Men nu håller pendeln på att svänga och säljarna flyttar fram positionerna igen. ”Nu har man bockat av amorteringskravet och ränteoron har på sikt försvunnit”, säger Fastighetsbyråns vd Johan Engström.

DI - 3 timmar sedan

Årjes efter OS-nobben: Statliga garantier betyder mer för vissa delegater

Om Sverige ska kunna få arrangera OS krävs att modellen utan statliga garantier accepteras fullt ut enligt Mats Årjes, ordförande för Sveriges olympiska kommitté (SOK). Den avgående Skistar-vd:n uppger dock att han inte hade några indikationer på utfallet innan omröstningen..

DI - 3 timmar sedan

Nextcell Pharmas ordförande har köpt aktier för över 2 miljoner i bolaget

Nextcell Pharmas ordförande Anders Essen-Möller har den 21 juni köpt 737.278 aktier i bolaget för 3:25 kronor styck. .

DI - 4 timmar sedan

Mångmiljardbygget “minst två år” efter tidsplanen

Flera delar i Förbifart Stockholm ligger efter tidplan, enligt uppgifter till Di. ”Minst två år” säger en bedömare med mycket god insyn att mångmiljardprojektet kommer att försenas..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.