DI > Ekonomi

Monday, 17 June, 02:37

DI - 24 maj 19 kl. 20:47

Hon styr Ikea mot nya inriktningen: ”Vi måste samverka”Genom ett dotterbolag som kan investera i sociala entreprenörer ska Ikea bidra till att utrota fattigdom i världen. Chefen för Ikea Social Entrepreneurship BV, Åsa Skogström Feldt, rapporterar direkt till möbeljättens koncernchef..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Ikea, Ikea Social Entrepreneurship BV, Skogström Feldt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hon styr, Ikeamot nya , inriktningenVi måste , samverka
SvD - 25 jan 11 kl. 22:48

Ingvar Kamprad styr Ikea via dold stiftelse

Kontrollerar maktbolaget Inter Ikea ? en stiftelse god för 100 miljarder, enligt SVT:s Uppdrag Granskning..

DI - 26 jan 11 kl. 06:07

Kamprad styr Ikea - från skatteparadis

Ingvar Kamprads påstående om att han gett bort Ikea, och inte längre kontrollerar möbeljätten är grovt missvisande. Enligt SVT:s Uppdrag granskning kontrollerar han imperiet genom en hittills okänd stiftelse i skatteparadiset Liechtenstein..

Affärsvärlden - 03 okt 17 kl. 14:21

Trotjänare lämnar Ikea-stiftelse

Ordföranden för den stiftelse som styr Ikea hoppar av sitt uppdrag, skriver Expressen..

TA - 26 jan 11 kl. 07:08

Kamprad styr via dold stiftelse

Ingvar Kamprad kontrollerar maktbolaget Inter Ikea via en dold stiftelse i Liechtenstein. I stiftelsen finns 100 miljarder kronor, enligt SVT:s Uppdrag Granskning. Kamprad uppges också ha fortsatt stor makt i Ikea.

Dagens PS - 24 maj 17 kl. 10:38

Kamprads vapendragare blir ny vd för Ikea

Fem år som koncernchef var tillräckligt. Nu kliver Peter Agnefjäll ned från vd-stolen i Ikea och lämnar över den till Jesper Brodin. Den i dag 49-årige Ikea-medarbetaren har arbetat i den svenska möbeljätten i två decennier.

Nyan - 11 okt 16 kl. 06:33

”Vi måste börja samverka”

Våld i nära relationer är ett samhällsproblem med långtgående effekter. Nya Åland ville ta reda på hur Ålandspolisen arbetar med denna typ av brott, där kvinnor och barn hör till dem som är mest utsatta.
Av offren för familjevåld och våld i nära relationer år 2014 var 69 procent kvinnor, enligt uppgift från Statistikcentralen.

Kristianstadsbladet - 26 sep 14 kl. 06:30

Sexpack styr Kristianstad

Foto: Peter Åklundh
Det blir Femklövern och Kristdemokraterna som i minoritet ska styra Kristianstad den kommande mandatperioden, säger Moderaternas nyvalde gruppledare Peter Johansson.
– Det blir en minoritets- regering, men det är ett samarbete som har fungerat bra under fyra år. Nu kommer Kristdemokraterna in, och i de inledande förhandlingarna tycker jag att de har svarat bra, säger Johansson.

SVT - 26 jan 11 kl. 16:50

Ikea styrs från hemlig stiftelse

Ingvar Kamprad styr möbelkoncernen Ikea från en hemlig stiftelse i skatteparadiset Lichtenstein, dit 100 miljarder kronor har slussats. Det avslöjar SvT;s Uppdrag granskning ikväll..

VA - 21 dec 18 kl. 12:26

Ikea efter Ingvar – missnöje, maktkamper och panikåtgärder

Med Ingvar Kamprads bortgång för snart ett år sedan blottas nu missnöjen och strategiska panikåtgärder i Ikeas snåriga organisation. "Bara ett bolag som är så rikt som Ikea kan ha råd med detta", säger en avhoppare om maktkampen som präglar möbeljätten. Vem är det egentligen som idag styr Sveriges största företagssuccé?

DN - 15 feb 12 kl. 13:51

Kamprad styr fortfarande ikea

Ikeas grundare Ingvar Kamprad har hunnit bli 85 år men hans konstruktion av ägandet innebär att han fortfarande styr företaget..

Fler nyheter från DI

DI - 3 timmar sedan

Förteget om Hongkong på fastlandet

Protesterna i Hongkong omnämns knappt i Fastlandskinas statliga och regeringstrogna medier. I kinesiska sociala medier har bilder och omnämnanden av händelserna tagits bort..

DI - 4 timmar sedan

Rapport: Klimatmål kräver dubblat bensinpris

Riksdagspartierna har låtit sig vilseledas. Beslutet att minska utsläppen av koldioxid från transportsektorn (exklusive flyg) med 70 procent mellan 2010 och 2030 bygger på bristfälliga underlag, anser miljödebattören och forskaren Per Kågeson..

DI - 4 timmar sedan

Bildspecial: Här är världens dyrbaraste veteranbilar

Concorso d’Eleganza vid Comosjön är världens främsta show för historiska bilar. På Gatsby-inspirerade partyn pågår heta diskussioner om hur framtiden ser ut för dessa rullande konstverk. Men här visas också världens dyraste nya bil upp.

DI - 4 timmar sedan

Dan Olofsson ger miljoner till judisk säkerhet i Malmö

Judiska församlingen i Malmö får 40 miljoner kronor av företagsledarna Lennart Blecher och Dan Olofsson för att kunna öka säkerheten, rapporterar Dagens Nyheter..

DI - 4 timmar sedan

Strömavbrott i Sydamerika – miljoner utan el

Nästan hela Argentina och Uruguay blev utan el efter ett massivt strömavbrott på söndagen. Argentinas president säger att han aldrig sett något liknande och utlovar en grundlig utredning..

DI - 5 timmar sedan

Nordic Capital gör nytt miljardförvärv i USA

Nordic Capital köper sitt tredje amerikanska företag i hälsosektorn på tre år. Thomas Vetander, ansvarig för förvärvet, flyttar till New York till hösten och blir chef för riskkapitalbolagets nya USA-kontor. .

DI - 6 timmar sedan

M deltar i migrationsutredning — trots kritik

Moderaterna kommer att vara med i den parlamentariska migrationsutredningen, men är fortfarande kritiska. ”Jag är ohyggligt kritisk till att det här är ett beställningsverk för mer omfattande invandring till Sverige”, säger M-ledaren Ulf Kristersson..

DI - 6 timmar sedan

Vårdkostnaderna skenar – illröda siffror för USA

Hade USA varit ett bolag i S&P 500 hade aktien sannolikt gått uselt. De senaste 50 åren har USA Inc nämligen gått med plus ynka fem år..

DI - 7 timmar sedan

Bards droghyllning skapade ramaskri – skrek ”Sätt mig i land!”

Trots att Bibi Rödöö har varit chef för Sommar i P1 i 23 år kan hon inte tänka sig ett roligare jobb. ”När vi hittar de där magiska ögonblicken i etern är det värt all möda”, säger hon..

DI - 7 timmar sedan

Vinskörd i fara efter fransk hagelstorm

Ett oväder med hagel stora som pingisbollar har ödelagt frukt- och vinodlingar i sydöstra Frankrike. ”Katastrofalt”, säger jordbruksminister Didier Guillaume..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.