DI > Ekonomi

Tuesday, 25 June, 00:27

DI - 24 maj 19 kl. 07:26

Grönt ljust för Elektas Unity i JapanStrålterapibolaget Elektas Unity-maskin har godkänts för klinisk behandling i Japan. Det framgår av ett pressmeddelande. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Elektas Unity, Japan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Grönt, ljustför , Elektas, Unityi , Japan
DI - 05 dec 18 kl. 08:47

Elektas Unity får FDA-godkännande i USA

Elektas nya strålterapisystem Unity kommer nu att kunna introduceras i behandlingar i USA efter att bolaget fått FDA-godkännande..

DI - 27 sep 18 kl. 15:58

Elektas vd ser ingen anledning till att sänka priset på Unity

Elektas vd Richard Hausmann upprepar budskapet om att bolaget inte ser någon anledning till att sänka priset på strålterapibolagets nya linjäraccelerator Unity på mellan 8-10 miljoner dollar per system. Det sade han under bolagets kapitalmarknadsdag..

DI - 10 nov 17 kl. 09:14

Godkännande för Elektas strålbehandling försenas

Strålterapibolaget Elekta meddelade under fredagsmorgonen att Europagodkännandet för det MR-styrda strålbehandlingssystemet Unity kommer att försenas till det första halvåret 2018 gentemot tidigare bedömning under senare delen av kalenderåret 2017. Elekta ser som en följd av detta en motsvarande försening även för USA-godkännandet för Unity..

Affärsvärlden - 28 nov 17 kl. 13:24

Så tror analytikerna om Elektas rapport

Elektas stora tillväxthopp, det MR-styrda strålbehandlingssystemet Unity, stötte mycket oväntat på patrull nyligen då Europagodkännandet försenades med ungefär ett halvår. Medicinteknikbolaget talade även om en motsvarande försening för USA-marknaden. Det fick aktien på fall och analytiker och investerare att bli mer skeptiska till Unitys potential..

Affärsvärlden - 26 sep 17 kl. 12:31

Elektas vd: "Ersättningar är viktigare i ett senare skede"

Ersättningar i form av så kallad reimbursement för det MR-styrda strålbehandlingssystemet Unity uppges inte vara något överhängande fråga för Elekta i ett första skede då bolaget ska sälja systemet till akademiska högprofilskliniker. Denna kundgrupp fokuserar mer på att kunna ge sina kunder den bästa kliniska lösningen för sina kunder..

DI - 29 nov 18 kl. 07:31

Elektas resultat något sämre än väntat – men upprepar utsikter

Medicinteknikbolaget Elekta redovisar ett något sämre resultat än väntat i bolagets andra kvartal. Bolaget bokade inga Unity-orders under kvartalet men har undertecknat två avtal i november och befinner sig i slutförhandlingar om två andra system..

DI - 29 jun 11 kl. 15:24

Två nya i Elektas styrelse

Strålterapibolaget Elektas valberedningen föreslår Siaou-Sze Lien och Wolfgang Reim som nya medlemmar i Elektas styrelse. Tommy H Karlsson, som har suttit i styrelsen sedan 2001, har avböjt omval..

DI - 26 apr 12 kl. 17:53

Elektas vd tonar ned hot från konkurrenten

Medicinteknikföretaget Elektas aktie föll kraftigt på torsdagen efter att konkurrenten Varian inlett ett samarbete med Siemens. Men Elektas vd Tomas Puusepp tonar ned effekterna av avtalet.?Inte så dramatiskt?

Affärsvärlden - 13 maj 15 kl. 09:58

Elektas förlorade heder

Ingen trodde på Elektas prognoser. Ändå är det självklart att vd nu tvingas bort. Den nygamle ersättaren är bolagets bästa val.

Affärsvärlden - 27 sep 16 kl. 08:59

SEB: Elektas optimistiska utsikter överdrivna

Elektas utsiktsutlåtanden, bland annat en rörelsemarginal före nedskrivningar på 20 procent under 2017/18, verkar överdrivet optimistiska. Det skriver SEB enligt Bloomberg News efter Elektas kapitalmarknadsdag, som hölls i Boston på måndagseftermiddagen svensk tid, i en kommentar där bankens säljrekommendation upprepas..

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Fed-chef varnar för räntesänkning: Kan skapa obalans i ekonomin

Fed-chefen i Dallas, Robert Kaplan, höjde på måndagen ett varningens finger beträffande en kommande räntesänkning..

DI - 2 timmar sedan

Doktorandens stresslarm: Nio av tio chefer jobbar på semestern

En nyligen genomförd studie visar att chefer tycks ha synnerligen svårt att koppla bort arbetet på sin lediga tid. 92 procent av cheferna uppger att de arbetar på semestern och åtta av tio kan inte låta bli att vara uppkopplade på sin lediga tid..

DI - 2 timmar sedan

Matvarujätten ska puffa kunderna till klimatsmarta val

Kycklingfärs i stället för nötfärs. Vegetabilisk grädde i stället för vispgrädde. Genom att i köpögonblicket puffa för klimatsmarta val hoppas Axfood kunna bidra till att ökad medvetenhet och sänkta utsläpp hos kunderna.

DI - 2 timmar sedan

Lågt förtroende för företagens hållbarhetsarbete

Endast var femte svensk har förtroende för företag när det kommer till utvecklingen mot ett mer hållbart samhälle. Det visar en färsk undersökning från analysföretaget Insight Intelligence. ”Jag är inte förvånad, hållbarhet är en komplex fråga”, säger Lukas Berg, vd för Insight Intelligence..

DI - 2 timmar sedan

Wall Street mot svag stängning

S&P 500 går mot en stängning under nollan efter att storbolagsindexet tillfälligt repat sig tidigare under måndagen. New York-börserna bjuder på blandad utveckling inför stängning..

DI - 3 timmar sedan

Ekonomen: Rutjobb integrerar inte utrikes födda kvinnor

Rutavdraget har skapat en marknad för enklare jobb och sägs vara ett medel för integration. Men det är inte de som behöver arbete mest – utrikesfödda kvinnor med flyktingbakgrund – som får jobben, visar en ny analys..

DI - 3 timmar sedan

Mäklarna: Trenden vänder – nu tar bosäljarna revansch

I flera års tid har köparna varit kungar på bostadsmarknaden. Men nu håller pendeln på att svänga och säljarna flyttar fram positionerna igen. ”Nu har man bockat av amorteringskravet och ränteoron har på sikt försvunnit”, säger Fastighetsbyråns vd Johan Engström.

DI - 3 timmar sedan

Årjes efter OS-nobben: Statliga garantier betyder mer för vissa delegater

Om Sverige ska kunna få arrangera OS krävs att modellen utan statliga garantier accepteras fullt ut enligt Mats Årjes, ordförande för Sveriges olympiska kommitté (SOK). Den avgående Skistar-vd:n uppger dock att han inte hade några indikationer på utfallet innan omröstningen..

DI - 4 timmar sedan

Nextcell Pharmas ordförande har köpt aktier för över 2 miljoner i bolaget

Nextcell Pharmas ordförande Anders Essen-Möller har den 21 juni köpt 737.278 aktier i bolaget för 3:25 kronor styck. .

DI - 4 timmar sedan

Mångmiljardbygget “minst två år” efter tidsplanen

Flera delar i Förbifart Stockholm ligger efter tidplan, enligt uppgifter till Di. ”Minst två år” säger en bedömare med mycket god insyn att mångmiljardprojektet kommer att försenas..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.