SR > Nyheter

Monday, 24 June, 23:23

SR - 23 maj 19 kl. 23:30

Nya åtalspunkter mot Julian AssangeWikileaksgrundaren Julian Assange åtalas på 17 punkter för spioneri, för sin roll i att hemligstämplade militära och diplomatiska amerikanska handlingar publicerats, meddelar USA:s justitiedepartement..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Julian Assange, USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nya åtalspunktermot , Julian, Assange
SVT - 23 maj 19 kl. 22:38

17 nya åtalspunkter mot Julian Assange i USA

USA har gått ut med 17 nya åtalspunkter mot Wikileaks-grundaren Julian Assange. Bland annat anklagas han för att ha brutit mot lagen om spionage och för att ha hjälpt visselblåsaren Chelsea Manning att få tillgång till sekretessbelagd information, rapporterar Washington Post..

Nyheter 24 - 03 jul 12 kl. 07:24

Vill du gratta Julian Assange?


I dag fyller Wikileaks-grundaren Julian Assange 41 år. Medan han själv sitter på Ecuadors ambassad i London i väntan på asylbesked, kan supporters twittra sina födelsedagshälsningar till honom. LONDON.

Nyheter 24 - 20 feb 12 kl. 13:50

Julian Assange gästade Simpsons


Medan Wikileaksgrundaren kämpar för att inte utlämnas till Sverige passar han på att medverka i den tecknade amerikanska komediserien the Simpsons. I det 500:e avsnittet av den berömda serien spelar Julian Assange en granne till familjen Simpsons som kastas ut från staden Springfield och tvingas leva ute i det fria. Bart, sonen i familjen frågar sin nya granne Julian Assange hur han mår, varpå svaret blir: "That?

Nyheter 24 - 02 mar 11 kl. 11:22

Julian Assange rasar mot judisk mediekonspiration


Wikileaks chefredaktör, Julian Assange, anklagar flera brittiska journalister för att ingå i en judisk konspiration. LONDON. Julian Assange far i ett telefonsamtal ut i ett rasande angrepp mot judiska journalister som han menar ingår i en konspiration mot Wikileaks.

Nyheter 24 - 30 maj 12 kl. 10:22

Julian Assange utlämnas till Sverige


Efter fyra månaders väntan kom beskedet från Högsta domstolen. LONDON. Strax efter klockan tio kom beskedet från Storbritanniens Högsta domstol.

Cornucopia - 18 okt 16 kl. 07:49

Julian Assange försvann när han skulle förhöras av svensk åklagare igår

Den 17:e oktober skulle Kremlinstitutionen Wikileaks uppmärksamhetsplåster Julian Assange på plats i Ecuadors ambassade i London förhöras av svensk åklagare om våldtäktsanklagelserna mot honom. Passande nog verkar han istället ha försvunnit och saknar rent av Internettillgång vilket påstås genererat släppande av krypteringsnycklar.Från Åklagarmyndigheten:"14 september 2016Riksåklagarämbetet i Ecuador meddelar att Julian Assange kommer att förhöras måndag den 17 oktober på Ecuadors ambassad i London.

Dagens PS - 13 maj 19 kl. 15:14

Julian Assange, höjda skatter och flygvarsel

BUSINESSBRIEFEN – För dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe.  Förbifarten sladdar: Kostat 280 miljoner extra
Det omtvistade projektet Förbifart Stockholm har fakturerats för mycket av det tidigare kontrakterade byggbolaget. I mars hävdes kontraktet med byggbolaget Lovön Samverkan, LSAB, efter att arbetet med den nya förbifarten blivit kraftigt försenat.

Nyheter 24 - 01 mar 11 kl. 09:42

Julian Assange kan bli varumärkesskyddad


Julian Assange ? - om Wikileaksgrundaren får som han vill. LONDON.

BT - 16 jul 14 kl. 19:15

Julian Assange fortsatt häktad

Wikileaksgrundaren Julian Assange ska vara fortsatt häktad i sin frånvaro. Det beslutade Stockholms tingsrätt sent på onsdagen efter en lång dag av förhandlingar. Tingsrättens beslut kan överklagas till Svea Hovrätt - något som Assanges advokater tänker göra.

Nyheter 24 - 24 jan 11 kl. 10:05

Julian Assange framröstad till 2011 års "oaustralier"


En australisk herrtidning har - efter en läsaromröstning - utsett Wikileaks grundare Julian Assange till "Årets oastralier". CANBERRA. Julian Assange är en simpel förrädare i förklädnad.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Säpo: Utred förbud mot terrorpropaganda

Säkerhetspolisen vill att regeringen ska utreda om det bör vara straffbart att inneha eller se på terrorpropaganda, skriver Säpochefen på DN Debatt..

SR - 1 timme sedan

Trenden har vänt – utsläppen ökar från nya bilar

För andra året i rad ökar koldioxidutsläppen från nya bilar i EU enligt Europeiska miljöbyrån..

SR - 3 timmar sedan

USA inför nya sanktioner mot Iran

USA riktar nu nya sanktioner mot Iran. Den här gången riktar sig sanktionerna bland annat mot Irans högste religiöse ledare..

SR - 5 timmar sedan

Furtenbach om Sabuni: Många vill ha något nytt

Liberalernas valberedning föreslår att Nyamko Sabuni efterträder Jan Björklund som partiledare. – Allt pekar nu på att det blir hon, säger Fredrik Furtenbach, inrikespolitisk kommentator på Ekot..

SR - 6 timmar sedan

Brist på synliga poliser till 2024

Det kommer att råda brist på poliser i yttre tjänst till år 2024, det skriver polisens Nationella Operativa Avdelning, NOA, i en intern promemoria som Ekot tagit del av..

SR - 5 timmar sedan

Tuff dag för AKP-anhängare i Istanbul

I Turkiet bearbetar AKP-anhängare gårdagens förlust i det viktiga omvalet till borgmästare i Istanbul..

SR - 5 timmar sedan

Sverige eller Italien – snart kommer OS-beskedet

Blir det Stockholm/Åre eller Milano/Cortina får OS 2026?.

SR - 6 timmar sedan

Liberalernas valberedning vill ha Nyamko Sabuni

Valberedningen i Liberalerna har beslutat att lägga fram Nyamko Sabuni som sitt förslag till ny partiledare. Det här beslutades på ett möte i dag..

SR - 7 timmar sedan

Långa köer på E4 från Stockholm mot Uppsala

Olycka på E4 Uppsalavägen, enbart ett körfält öppet..

SR - 8 timmar sedan

EU-domstolen: Polska rättsreformer strider mot EU-rätten

De förändringar som den polska regeringen infört på rättssystemet de senaste åren strider mot EU-rätten, det säger EU-domstolen i den dom som kom under måndagseftermiddagen. Ekots Brysselkorrespondent Andreas Liljeheden berättar om domen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.