DI > Ekonomi

Tuesday, 18 June, 01:20

DI - 23 maj 19 kl. 22:26

Assange åtalas i USA för spioneriWikileaksgrundaren Julian Assange åtalas på 17 punkter för spioneri, för hans roll i att hemligstämplade militära och diplomatiska amerikanska handlingar publicerats, meddelar USA:s justitiedepartement..
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, Julian Assange

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Assangeåtalas i , USAför , spioneri
Kristianstadsbladet - 30 jun 13 kl. 10:10

EU vill ha klarhet om USA-spioneri


EU-parlamentets talman Martin Schulz begär "full klarhet" från USA när det gäller uppgifterna om att EU varit ett av målen för landets omfattande övervakningsprogram, skriver BBC. Om uppgifterna är sanna kommer de att ha en "avsevärd påverkan" på relationen mellan EU och USA, enligt Schultz.Tyska Der Spiegel skrev i går att USA:s säkerhetsmyndighet NSA bland annat spionerat på EU:s högkvarter i Bryssel samt på unionens FN-representation i New York..

DI - 30 jun 13 kl. 17:23

Europa rasar över USA-spioneri

Uppgifter om att USA övervakat EU-kontor men också enskilda EU-staters interna kommunikation, har fått relationerna mellan Europa och USA att svalna. Tysklands justitieminister talar om "handlingar som påminner om kalla krigets"..

DI - 30 jun 13 kl. 17:23

EU kräver klarhet om USA-spioneri

EU-parlamentets talman Martin Schulz begär "full klarhet" från USA när det gäller uppgifterna om att EU varit ett av målen för landets omfattande övervakningsprogram, skriver BBC..

DI - 23 okt 13 kl. 12:41

Danskt näringsliv varnar för USA-spioneri

Danska branschorganet Dansk Industri (DI) slår larm om en av USA:s underrättelsetjänst NSA:s uppgifter: industrispionage..

Sydsvenskan - 12 jan 11 kl. 06:30

Assange i husarrest minst en månad till

Wikileaks grundare Julian Assange får tillbringa minst en månad till i husarrest. En domstol i London bestämde i går att först i februari pröva om han ska utlämnas till Sverige - misstänkt för våldtäkt.
I USA undersöker åklagare om han kan dömas för spionage.

SvD - 28 jun 13 kl. 06:55

Hemliga dokument belägger USA-spioneri

Nya besvärande uppgifter för Obama..

SVT - 21 okt 13 kl. 22:08

Fransk vrede över USA-spioneri

Frankrike kräver förklaring - Vita huset avfärdar ilskan.

SvD - 19 aug 12 kl. 13:09

Assange: USA måste stoppa sin häxjakt

Bröt tystnaden i dag från ambassadens balkong..

Skånskan - 07 sep 16 kl. 08:43

Sverige kan lämna ut Assange till USA

Om anklagelserna inte gäller spioneri kan Wikileaks-grundaren Julian Assange utlämnas till USA.Kan Sverige lämna ut våldtäktsmisstänkte Julian Assange till USA? Den frågan har diskuterats ända sedan misstankarna blev kända för sex år sedan.

BT - 31 jul 13 kl. 06:21

"Ökad åtalsrisk" för Assange

Risken har ökat för Julian Assange att bli åtalad i USA efter den fällande spioneridomen mot Bradley Manning, hävdar Wikileaks-grundarens advokat Michael Ratner i Washington Post. Assange skulle kunna ställas inför rätta som medskyldig, säger Ratner till tidningen.Åklagarna i militärrättegången kallade Assange för en "informationsanarkist", som uppmuntrade Manning till att läcka hundratusentals hemligstämplade militära dokument och diplomatpapper.

TA - 31 jul 13 kl. 06:19

"Ökad åtalsrisk" för Assange

Foto: Sang Tan/Scanpix
Risken har ökat för Julian Assange att bli åtalad i USA efter den fällande spioneridomen mot Bradley Manning, hävdar Wikileaks-grundarens advokat Michael Ratner i Washington Post.
Assange skulle kunna ställas inför rätta som medskyldig, säger Ratner till tidningen.Åklagarna i militärrättegången kallade Assange för en "informationsanarkist", som uppmuntrade Manning till att läcka hundratusentals hemligstämplade militära dokument och diplomatpapper.

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Kvarteren som kryllar av Sveriges finanselit

I Stockholm flockas den svenska finanseliten och många av dem väljer att bo på Östermalm. Det som lockar är närheten till både näringslivet och naturen.  ”Det är helheten, och lite status, det är lite utav ett prestigeområde”, säger mäklaren Suzanne Ahlzén-Markai till Expressen..

DI - 2 timmar sedan

Danska Ambu nedjusterar sina prognoser

Det danska medicinteknikbolaget Ambu nedjusterar sina prognoser för både räkenskapsåret 2018/2019 och 2019/2020..

DI - 2 timmar sedan

Två personer har skjutits vid basketfirande i Toronto

Två personer har blivit skjutna i samband med att hundratusentals människor samlats i centrala Toronto för att fira att basketlaget Toronto Raptors blivit NBA-mästare. Skotten orsakade panik i den stora folkmassan..

DI - 2 timmar sedan

Risken ökar att Trump sänker Hongkong som finanscentrum för gott

Investerare i Hongkong drog en lättnadens suck på måndagen efter att hot om kapitalflykt minskat. Men bedömare varnar nu för att ett ännu värre hot står vid dörren..

DI - 2 timmar sedan

Viral frisbee såldes för 18.500 kronor

Ett stycke svensk internethistoria har fått en ny ägare. Den för många klassiska frisbeen som ledde till den klassiska kommentaren ”Vem var det som kastade?” har sålts på auktionssajten Tradera..

DI - 3 timmar sedan

Facebook lyfte USA-börsen

USA-börserna stängde måndagen svagt upp. Det breda indexet S&P 500 var upp 0,1 procent. Bland vinnarna märks Facebook som klättrade drygt 4 procent efter sina kryptovalutaplaner..

DI - 3 timmar sedan

Håll koll – på tisdagen kan det bli fyndläge i Volvo-aktien

Volvos akties har stora chanser att lyfta på kapitalmarknadsdagen på tisdagen om vd Martin Lundstedt lyckas övertyga investerarkollektivet på en viktig punkt..

DI - 4 timmar sedan

Urstarkt Scania mot börsen: “Position vi aldrig haft tidigare”

Lastbilskoncernen Traton med märkena Scania och MAN går mot en börsnotering med en rekordstark marknadsposition på den tunga lastbilsmarknaden i Europa. ”En sådan position som vi har nu har vi aldrig haft tidigare”, säger Scanias vd Henrik Henriksson..

DI - 4 timmar sedan

Swedbank sparkar vd i Estland

Swedbank stänger av och byter ut vd:n och finanschefen i Estland.  Det skriver banken i ett pressmeddelande..

DI - 5 timmar sedan

L i Örebro nominerar Sabuni till ny partiledare

Liberalerna i Örebro nominerar Nyamko Sabuni till ny partiledare, och ratar därmed örebroaren Johan Pehrson som är en av kandidaterna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.