Dagensanalys.se > Ekonomi

Tuesday, 25 June, 03:40

Dagensanalys.se - 23 maj 19 kl. 13:52

3 styrkor med att använda analys i marknadsföringenMarknadsföring har länge varit ett område där intuition och kreativitet har setts som förutsättningar för att bli framgångsrik. Vi träffade Mark Stouse på Proof Analytics för att höra hur dataanalys kan göra marknadsförare ännu mer effektiva. Det är lätt att få intrycket att marknadsförare är emot analys, vad beror det på? Blir min första fråga till Mark. En vanlig uppfattning är att analys utgör ett hot mot kreativitet, då det ses som en domare över vad som är bra och [. ] Inlägget 3 styrkor med att använda analys i marknadsföringen dök först upp på Dagensanalys.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Mark Stouse, Proof Analytics, Mark, Dagensanalys

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 3 styrkormed att , använda, analysi , marknadsföringen
DI - 09 jun 16 kl. 13:56

Sparproffset: Så ska du använda skatteåterbäringen

Många använder skatteåterbäringen till att amortera ned sina lån. Men Nordnets sparekonom förespråkar att lägga pengarna på aktier..

SmålandsPosten - 31 maj 13 kl. 06:16

Låt oss använda Tobakskonventionen

Det finns ett verktyg som kan användas i arbetet för ett minskat tobaksbruk och för att stoppa marknadsföringen av tobak, nämligen Tobakskonventionen, skriver Anna Ståhl, länssamordnare i alkohol- och drogfrågor, Länsstyrelsen i Kronobergs län, Ingrid Aurin Edvardsson, folkhälsoutvecklare, Landstinget Kronoberg, Jan Borgehed, alkohol- och tobakshandläggare, Länsstyrelsen Kronoberg och Eva Åkesson, folkhälsoutvecklare, Landstinget Kronoberg. I dag är det Världshälsoorganisationens (WHO:s) tobaksfria dag. Årets tema är ?

Dagensanalys.se - 25 aug 17 kl. 11:31

Spotifys nya VD vill tillbaka till grunderna i marknadsföringen

I en paneldebatt under ADMA Global Forum i Sydney deltog Spotifys nye VD Jane Huxley. Hon menade att vi gör marknadsföring och kundkommunikation alldeles för komplicerat, när kunden egentligen bara efterfrågar tre saker. Huxley menade att kunder idag överväger samma saker som de övervägt i flera hundra år och det är tre enkla saker.

YLE - 26 sep 13 kl. 04:48

Företag tänjer gränser i marknadsföringen

Företag testar allt oftare gränserna i sin marknadsföring. Typiska är gränsfall där man använder statistik selektivt eller låter bli att ge ut viktig information om produkten, säger Åke Finne, lektor i marknadsföring vid Hanken i Helsingfors. - Om man testat sin produkt, till exempel kosmetika, så kanske man inte redogör för samtliga resultat eller också tolkar man siffrorna till sin fördel.

YLE - 26 sep 13 kl. 06:53

Företag fuskar med marknadsföringen

Företag testar allt oftare gränserna i sin marknadsföring. Det är typiskt med gränsfall där man använder statistik selektivt eller låter bli att ge ut viktig information om produkten, säger Åke Finne, lektor i marknadsföring vid Hanken i Helsingfors. - Om man testat sin produkt, till exempel kosmetika, så kanske man inte redogör för samtliga resultat eller också tolkar man siffrorna till sin fördel.

BT - 23 jan 14 kl. 16:23

Groominglag "omöjlig" att använda

En 43-årig man från Klippan åtalas misstänkt för grooming, att ha förberett barn för sexövergrepp. Men lagen som tillkom ganska nyligen har visat sig vara svår att använda, enligt polisens expert. Trots att 43-åringen inte begått en aktiv handling för att mötet med en av flickorna skulle bli av, som att köpa en tågbiljett eller boka ett hotellrum, väljer åklagaren Malin Granström att åtala mannen för grooming.

Realtid - 18 jan 18 kl. 06:30

GDPR kommer vässa marknadsföringen

DEBATT: Snart träder EU:s nya regler för dataskydd, GDPR, i kraft. Företagen kan vinna mycket på de nya reglerna. Men de måste förbereda sig om de på rätt sätt ska kunna använda de möjligheter som nu öppnas för att skräddarsy sina kundrelationer, skriver Magnus Lagerqvist, Pegasystems..

BT - 25 jan 16 kl. 11:28

Mordåtalet: Misstänkta överens om att använda våld

I dag åtalades tre unga män för mordet på Kilsundsgatan och enligt åklagaren var de överens om att använda våld mot 26-åringen som dödades med ett 20-tal knivhugg..

Västerbottens Folkblad - 14 jun 16 kl. 13:34

Nekades använda mobil – landsting kritiseras

En patient från Skellefteå kommun nekades använda mobil och dator när han vårdades inom psykiatrin. Nu får landstinget i Norrbotten kritik från Inspektionen för vård och omsorg. 27-åringen var tidvis placerad på en avdelning med generellt förbud mot datorer och mobiler.

Sydsvenskan - 06 jul 16 kl. 16:55

Vittne bekräftade att nazisten var beredd att använda kniv

Nazistens 26-årige vän visste att han bar kniv och var beredd att använda den. Under onsdagen vittnade 26-åringen om händelserna på Möllan den 8 mars 2014..

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 19 timmar sedan

Nu kan du smygkolla på jobbet

Nu blir det ännu enklare att smygkolla serier och filmer på jobbet. Streamingjätten Netflix håller just nu på att testa bild-i-bild i webbläsaren. Den nya funktionen gör det möjligt att titta på Netflix samtidigt som du gör andra saker på datorn.

Dagensanalys.se - Igår: 02:31

Äntligen satsar Schibsted på ett innovationscenter

Det är tufft för svenska medier när jättar som Google och Facebook dundrar på. Nu ska Schibsted tänka nytt och det med hjälp av ett innovationscenter. När jag jobbade på Schibsted (för länge sedan) tänkte jag alltid att det här bolaget verkligen borde satsa på ett eget innovationscenter.

Dagensanalys.se - Igår: 02:20

Youtube tänker inte låta Instagram dominera social shopping

Instagram vill vara världens största sociala shoppingplattform. Men Youtube tänker minsann haka på och försöka ta sina andelar. En av de mest populära kategorierna på Youtube är smink och här tänker Youtube låta tittaren testa sminket som influencern pratar om i klippet.

Dagensanalys.se - Igår: 02:10

LinkedIn tänker storsatsa på sin plattform – kommer aldrig att lyckas

När Microsoft köpte LinkedIn var det inte bara jag som höjde på ögonbrynen. Men nu ska det bevisas att köpet inte bara var fluff. Tyvärr kommer satsningen aldrig att flyga.

Dagensanalys.se - 20 jun 19 kl. 18:40

Nya spellagen förändrar undersökningsbranschen

Den nya spellagen innebär att du inte behöver ha tillstånd för att bedriva lotteri om det inte finns någon insats, något som ger undersökningsbranschen nya möjligheter vad gäller att ge deltagare belöningar. Nyligen bjöd branschorganisationen SMIF in till en föreläsning om vad den nya spellagen innebär. Talare var ingen mindre än Martin Johansson, omvärldsbevakare och tidigare undersökningsansvarig på Svenska Spel.

Dagensanalys.se - 20 jun 19 kl. 15:58

Hur jobbar två storföretag med marknadsföringen inför midsommar?

Företaget Unruly mäter den känslomässiga respons som människor har på olika reklaminslag som de ser, och vi har fått ta del av hur två storföretag jobbat med sin marknadsföring inför midsommar, och vilken effekt det fick. Genom sin emotionella mätning av reklamkampanjer och varumärken tar Unruly reda på inte bara om man kom ihåg reklamen, utan även vilka känslor som väcktes när man såg den. Tillsammans med information från sociala media och annan undersökningsdata får de en bred bild av […] Inlägget Hur jobbar två storföretag med marknadsföringen inför midsommar?

Dagensanalys.se - 20 jun 19 kl. 00:47

På vägen till Liberia kan du hyra bil från Adobe

Kan bli lite skoj när ens globala varumärke hamnar på villovägar. Den här skylten dyker upp på vägen till Liberia i Costa Rica. Om du frågar efter Adobe i den här staden nämner ingen Photoshop eller Illustrator utan istället biluthyraren fem kilometer utanför stan.

Dagensanalys.se - 19 jun 19 kl. 12:48

Nya smarta dörrklockan fungerar i lägenheter

Nya smarta dörrklockan från Ring går att sätta upp i ditt befintliga dörröga och själva ringklockan sätts upp utan att behöva borra i dörren. Tillhör du de som vill ha en smart dörrklocka med kamera i hemmet, men du bor i en lägenhet där du inte har möjlighet att sätta upp en egen klocka hur som helst? Nu lanserar företaget Ring sin nya video-dörrklocka som går att montera direkt på dörren utan att de behöver borra eller skruva.

Dagensanalys.se - 19 jun 19 kl. 12:01

Öppna kontorslandskap motverkar kommunikation och sänker produktiviteten

Forskning från Harvard Business School visar att ett öppet landskap minskar kommunikationen ”ansikte till ansikte” med hela 70%! Kontorslandskap är idag vanligt på många företag, och tanken är att ett öppet kontor ska främja kommunikation och interaktion mellan människor. Nyttan med öppna landskap har varit starkt ifrågasatt, och även här på Dagens Analys har vi frågat oss vem som egentligen trivs i den här miljön (Vem trivs bäst i öppna landskap?

Dagensanalys.se - 19 jun 19 kl. 10:31

Tips: 8 gratisverktyg för SEO som gör jobbet

Behöver man verkligen betala för att få de bästa verktygen för SEO? Här listar vi åtta verktyg som är helt gratis och som garanterat kommer att ge effekt. Det finns en mängd olika verktyg för SEO som lovar guld och gröna skogar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.