Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 18 February, 08:19

Cornucopia - 2019-05-23 10:01:00

Horaceindex - hur mycket imponerar du på andra män?TRIGGERVARNING: Inlägget kan väcka anstöt, så om du tar illa vid dig av bland annat träning, iq, sex, satir, Horaceindex, män, kvinnor, Gyldene Freden eller enkäter på Internet, sluta omedelbart att läsa nu. I övrigt, ursäkt på förhand.
En ledamot i det finaste som finns i Sverige, Svenska Akademien, har i dagarna släppt en bok, som fått medial uppmärksamhet och inte helt insmickrande recensioner. Bland annat tar boken upp vad som imponerar på andra män, eller åtminstone på författaren. Detta inspirerar förstås till skapandet av ett imponan
Läs mer på Cornucopia Bilden delad av Cornucopia via deras RSS-flöde och visas på deras server.
Läs mer om:
Triggervarning, Freden, Internet, Sverige, Akademien, Horaceindex, Gyldene Freden, Akademiens, Efter, Grönland, Wechslerskalan, Mensa, WAIS, NPF, Mensas, SOG, Mensa Norges, Mensa Sveriges, Catell, Wechsler, IQ, Horacetest, Horace

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Horaceindexhur mycket , imponerardu på andra , män
SmålandsPosten - 02 jan 14 kl. 08:22

Imponerar stort

Förra året lockade man publiken med rikskändisarna Anna-Lena Brundin och Jan Sigurd. Dessa vakanta platser fylls i år med den äran i?stället av Talis Vasko och Mikael­ Wahlberg, vilka bägge varit med i revyn förr om åren.

SmålandsPosten - 12 aug 13 kl. 06:28

Pudlarnas proffsighet och energi imponerar

Att The Poodles är en väloljad maskin står klart redan i första låten Misery loves company. Christian Kicken Lundqvist gör allt vad han kan för att slå sina trummor sönder och samman, Pontus Egberg lägger tunga och feta basmattor, Samuel Jacob är en sångare som klarar av de riktigt höga tonerna medan gitarristen Henrik Bergqvist trots allt kanske kunde fått lite större utrymme i ljudbilden. Att The Poodles är en väloljad maskin står klart redan i första låten Misery loves company.

Sydsvenskan - 20 jan 15 kl. 14:26

Tomas Nilsson: Ett okänt namn som imponerar

Nog lyfte ni på ögonbrynen två gånger när ni fick läsa om HIF:s nye klubbdirektör. Först för namnet. Vem tusan är David Brodetsky?

Helsingborgs Dagblad - 20 jan 15 kl. 14:26

Tomas Nilsson: Ett okänt namn som imponerar

Nog lyfte ni på ögonbrynen två gånger när ni fick läsa om HIF:s nye klubbdirektör. Först för namnet. Vem tusan är David Brodetsky?

YLE - 16 sep 15 kl. 13:32

Kvarkenfärjan imponerar i EU

Vasa har fått besök av en riktig höjdare inom EU, Brian Simpson, koordinator för "Motorways of the sea". Projektet med ny Kvarkenfärja imponerar honom. Planerna på en ny Kvarkenfärja går vidare sedan Wärtsilä nu har gjort det inledande skisserna.

SvD - 03 jan 11 kl. 00:05

Teaterns energi imponerar

TEATERÅRET 2010. Trots en diffus kulturpolitik lever den svenska teatern med en energi som imponerar. Särskilt på västkusten är klimatet hett.

Nyhetskanalen - 20 jan 11 kl. 20:46

Spotify imponerar utomlands

Efter Stieg Larsson, Robyn och den starka svenska ekonomin ? lägg till Spotify på listan över vad som imponerar utomlands..

Expressen - 24 mar 11 kl. 08:07

Adele imponerar

Adeles röstresurser är fantastiska, men hennes känsloregister imponerar ännu mer. Den engelska soulsensationen är just det - sensationell..

Sydsvenskan - 28 maj 11 kl. 11:25

"Rakims starka framträdande imponerar"


Senaste numret av Sonic konstaterar att country är den enda genre där unga artister fortsätter att jaga aktiva äldre kollegors framgångar. I de flesta andra sammanhang är det de äldre som desperat klamrar sig kvar genom att injicera trender som om det vore musikaliskt Botox. Popmusiken är brutal på det sättet, i synnerhet hiphopen.

Kristianstadsbladet - 27 aug 11 kl. 06:30

"Bredden och mångfalden imponerar"

Vi ställde tre frågor till tre bokentusiaster. 1. Vad tycker du om årets program?

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 15 minuter sedan

Apple vinstvarnar på grund av coronaviruset - når inte sina prognoser - tillgång till iPhone begränsad

Apple vinstvarnar enligt ett pressmeddelande. Man uppger nu att man inte kommer nå sin prognos från den 28:e januari på grund av coronaviruset, som innebär att man inte kan tillverka iPhone i normal takt, och på grund av att kineserna dragit ner på sin konsumtion.
En Apple-logga.

Cornucopia - 1 timme sedan

Valueguard: Näst sämsta januari någonsin för lägenhetspriserna

Lägenhetspriserna i Sverige steg med +1.78% i januari enligt Valueguard. Januari är normalt årets bästa månad, och siffran för januari 2020 är den näst sämsta någonsin, kraftigt under säsongsmedlet på +2.

Cornucopia - 15 timmar sedan

Enkät: Har du personligen fått det bättre sedan 2017?

Dags för en liten enkät. Har du personligen fått det bättre sedan 2017? Svara nedan.

Cornucopia - 17 timmar sedan

Icke-inflationen: Höjd sophämtningstaxa i Västervik med 55%

Den hyllade icke-inflationen firar en stor seger i Västerviks kommun, som  höjer priserna med 55% om man komposterar sitt eget avfall.Soptunnor.Någon officiell inflation att tala om finns förstås inte, så egentligen har inte Västervik kommun höjt soptaxorna för villor med mellan 55% om man har ett 140-liters kärl.

Cornucopia - 20 timmar sedan

Nya börsrekord under förmiddagen

Förmiddagen har än så länge bjudit på nya börsrekord, även om Stockholmsbörsen sedan fallit tillbaka lite igen.Bullen är stark.I sammanhanget kan man fråga sig om centralbankerna hittat den perfekta lösningen på allt - permanenta krisräntor och så kallad kvantitativa lättnader så fort marknaden kräver högre räntor.

Cornucopia - 23 timmar sedan

Försäljningen av digitala böcker ökade - själv var 64% av antalet digitalt

Förläggareföreningens rapport om bokförsäljningen 2019 visar på ökad försäljninng under 2019, både i antal och pengar. Det är framför allt de digitala abonnemangstjänsterna som ökade. Justerar man försäljnignen i pengar för inflationen och/eller BNP är dock inte tillväxten imponerande.

Cornucopia - Igår: 19:24

Att vara statsminister är att ta ansvar - inte skylla på andra

Att vara statsminister är att ta ansvar för landet, så som det är idag och oavsett vad som kommit innan. Det är därför beklämmande att se hur Sverige har en statsminister som efter snart sex år vid makten väljer att skylla på tidigare regeringar i väldigt långsökta resonemang. Politiker får gärna skylla på andra, men då ska man inte inneha en ministerpost, som innebär att ta ansvar för landet.

Cornucopia - Igår: 11:01

Lite långvarigare strömavbrott - batteribackup inkopplad

Det smällde till rätt rejält här för en stund sedan, elledningarna gungade till och strömmen bröts. Lågtrycket Dennis drog ner en fullvuxen trettiometers tall, som slet av ledningen upp hit. Så nu är batteribackup inkopplat.

Cornucopia - Igår: 09:50

Sjuksköterskelönerna - generellt högre i privat sektor - specialisering ger högre lön

Kanske föga överraskande är sjuksköterskelönerna högre i privat sektor. I övrigt innebär generellt specialisering högre lön än att vara grundutbildad sköterska, men det kan också finnas en koppling till antal år i arbetslivet, vilket också ökar sannolikheten för specialisering.
Sjuksköterskelöner 2018, offentlig respektive privat sektor när komplett data finns för privat sektor.

Cornucopia - I förrgår: 17:00

Reklam - alkohol kan skada din hälsa!

Lars Wilderängs Preparatus Supervivet #75406 i Systembolagets beställningssortiment..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.