Dagens PS > Ekonomi

Monday, 24 June, 11:16

Dagens PS - 23 maj 19 kl. 07:50

Statliga räder avslöjar fusk för 650 miljonerSamarbetet mellan Skatteverket och försäkringskassan uppdagar bedrägerier för långt över en halv miljard kronor. ”Vår socialförsäkring ska gå till dem som behöver den, inte till dem som medvetet försöker få mer pengar än vad de har rätt till”, säger Britt-Marie Hultström, verksamhetsområdeschef vid försäkringskassan, till TT. Kommentaren kommer i samband med att försäkringskassan på torsdagsmorgonen presenterar siffror för det samarbete man haft med Skatteverket de senaste tio åren. Britt-Marie Hultström berättar för nyhetsbyrån att de två myndigheterna gjort gemensamma insatser för att granska om en person har rätt till bidrag eller inte.
Läs mer på Dagens PS
Läs mer om:
Skatteverket, Försäkringskassan, Britt-Marie Hultström, TT, Marie Hultström, Statliga, Dagens PS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Statliga, räder, avslöjar, fuskför , 650miljoner
YLE - 14 mar 17 kl. 14:10

Finnwatch avslöjar: Finländska biståndspengar har placerats i skatteparadis

Finländska biståndspengar har placerats i ett bolag som idkar aggressiv skatteplanering i Luxemburg, avslöjar Finnwatch i en ny rapport. Statliga Finnfund försäkrar att man undviker att bli indragen i all form av olaglig skattesmitning, men UM ska utreda. Under den här regeringsperioden har Finlands biståndspolitik allt mer börjat handla om att investera pengar i privata företag i utvecklingsländer.

Dagens PS - 12 dec 17 kl. 08:37

Banker avslöjar: Så många drabbas av amorteringskrav

Så kommer bankerna faktiskt agera från och med första mars nästa år, visar nya siffror. När Svenska Dagbladet intervjuade Per Bolund (MP) i samband med att det nya, skärpta amorteringskravet presenterades var finansmarknadsministern föga oroad över att de nya bolånereglerna skulle innebära ett eventuellt boprisras. Dessutom, underströk han, har bankerna laglig rätt att göra undantag i amorteringskravet för vissa kunder, framför allt för de som köper nyproduktion.

Dagens PS - 23 maj 19 kl. 15:08

Sajt med personuppgifter utreds och börsen på rött

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Ramaskri mot ny sajt – avslöjar dina fyra sista
Den kontroversiella sajten Mrkoll låter dig kolla upp vem som helst – och få ut personlig information med bara några klick. Nu ska bolaget bakom sajten utredas.

GöteborgsPosten - 09 feb 18 kl. 14:41

AI avslöjar fuskare effektivare än ny myndighet

Artificiell intelligens kan lösa statliga utbetalningar både billigare och mer effektivt än en ny myndighet som regeringen planerar att inrätta för att stävja fusk och ekonomisk brottslighet, skriver Per Walentin, Knowit..

Expressen - 17 nov 14 kl. 06:37

Hitler-mejlen avslöjar SD:s försvars-expert

När Sverigedemokraterna kom in i riksdagen var det Mikael Valtersson som blev chef för partiets riksdagskansli. I dag är han tung försvarspolitisk SD-företrädare med plats i den statliga Luftförsvarskommittén. Men Expressen kan nu avslöja att Valtersson i lönndom har skickat nazistpropaganda, kallat sig för Adolf Hitlers smeknamn och gång på gång flörtat med nazistreferenser.

SvD - 11 mar 14 kl. 19:32

Nya mejl avslöjar byggbolagens lobbykampanj

Sveriges största bygg- och revisionsföretag har nu gått samman för att försöka påverka statliga Bokföringsnämndens beslut om avskrivningar i bostadsrättsföreningar. Det framgår av nya mejl från JM:s financhef, direkt till ministrarna Stefan Attefall och Beatrice Ask..

SvD - 11 mar 14 kl. 19:32

Nya mejl avslöjar byggbolagens lobbykampanj

Sveriges största bygg- och revisionsföretag har nu gått samman för att försöka påverka statliga Bokföringsnämndens beslut om avskrivningar i bostadsrättsföreningar. Det framgår av nya mejl från JM:s financhef, direkt till ministrarna Stefan Attefall och Beatrice Ask..

Realtid - 15 apr 15 kl. 11:20

Oljefonden avslöjar röster innan årsstämmor

Statliga fonden inleder sin nya strategi genom att informera om stöd till aktieägarnas krav på BP och Shell..

Länstidningen i Jämtland - 29 mar 17 kl. 11:43

Hemliga dokument avslöjar: Hård kritik mot planerna på att fjärrstyra flygplatser

Snart kan flygtrafiken från Frösön och fyra andra statliga flygplatser fjärrstyras från Arlanda.
Förhandlingarna mellan Swedavia och Luftfartsverket är långt gångna.
Men nu visar en granskning på omfattande kritik mot projektet, inte minst när det gäller säkerheten.

Helsingborgs Dagblad - 18 okt 15 kl. 01:13

Danska nazilägervakter avslöjade

Flera danskar som fortfarande är i livet tjänstgjorde vid ett vitryskt arbetsläger för judar under andra världskriget, visar nyupptäckta dokument.Det avslöjar tidningen Berlingske, bara tre månader efter det att en 90-årig dansk polisanmäldes, misstänkt för krigsförbrytelser begångna i Babrujsk-lägret i centrala Vitryssland. En stor del av fångarna där arbetade sig döds, sköts eller dog under vedervärdiga förhållanden.

Fler nyheter från Dagens PS

Dagens PS - 15 minuter sedan

DI: Mikrobolagen drar Sveriges exportlok

Svensk export slår nytt rekord, och det är mycket tack vare de nya mikroföretagen som enligt Dagens Industri nästan har fördubblat sin försäljning till utlandet de senaste fem åren.  Trenden är tydlig – svensk export går som tåget, skriver Dagens Industri i den senaste pappersupplagan. De senaste åren har Sveriges försäljning till utlandet ökat med 32 procent, enligt statistik från Statistiska Centralbyrån (SCB) och Exportkreditnämnden (EKN).

Dagens PS - 45 minuter sedan

Rekordår för Elgiganten – oron för kronan kvarstår

Elgiganten fortsätter att utvecklas bra och intäkterna under förra räkenskapsåret ökade med 7,2 procent till 12,7 miljarder kronor. Resultatet på 210 miljoner kronor var fem procent över fjolåret. Därmed förkunnar bolaget att 2018-2019 blev ett nytt rekordår, enligt ett pressmeddelande.

Dagens PS - 1 timme sedan

Bill Gates investerar i ny klimatlösning

I dagens techbrief kan du läsa om USA:s cyberattack mot Iran, Ikeas nya ”soffplannerare” samt Bill Gates spännande klimatinvestering. TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe. Rykte: USA gjorde en cyberattack mot Iran över helgen Enligt nya uppgifter ska USA ha genomfört en cyberattack mot Iran, med guerilla- och spiongruppen Iranian Revolutionary Guard som mål.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Storbank sparkar toppchef – svensk tar över

Styrelsen i Danske Bank avskedar Jesper Nielsen som är ansvarig för de danska bankaktiviteterna och tidigare varit tillförordnad vd. Orsaken är att han var en av flera ansvariga styrelseledamöter som inte i tillräcklig utsträckning försäkrat sig om att produkten Flexinvest Fri var lämplig för bankens kunder. ”Därför finner vi att Jesper inte kan fortsätta i sin position”, säger styrelseordförande Karsten Dybvad i ett pressmeddelande.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Dagens PS läsare rasar mot riksdagsledamoten

PS-BAROMETERN – här sammanställer vi svaren från Dagens Fråga. Vad tycker läsarna egentligen om nyhetsveckan som gått? I skrivande stund har 1993 av Dagens PS läsare valt att avlägga en röst i våra dagliga frågor.

Dagens PS - 2 timmar sedan

Vågar du investera i Bitcoin?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Kryptovalutan Bitcoin rusade i helgen och nådde enligt medierapporter som högst 11.

Dagens PS - 2 timmar sedan

I dag avgörs Sveriges OS-öde

86 IOK-delegater röstar om Sverige eller Italien ska få arrangera vinter-OS 2026. IOK-delegaterna är egentligen 95 till antalet. Men då några representerar Sverige och Italien – och några är avstängda – är det 86 kvar som fäller avgörandet, konstaterar Ekot i Sveriges Radio.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Bitcoin-revansch – passerade 11.000 dollar

Kryptovalutan rusade i helgen och nådde enligt medierapporter som högst 11.247 dollar. Det här skriver Di.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Tyska bilbjässen vinstvarnar – igen

Tyska fordonsjätten Daimler sänkte på söndagen sin prognos för 2019. Det är en effekt av att bolaget ökar sina avsättningar för sina dieselbilar med ett högt tresiffrigt belopp i miljoner euro vilket påverkar resultatet i det andra kvartalet. Daimler skriver i ett pressmeddelande att rörelseresultatet för 2019 nu förväntas bli i linje med förra årets resultat.

Dagens PS - 3 timmar sedan

Di spår skakig vecka på börsen

Fem börsförlorare släpper kvartalsrapporter och mest fokus ligger på H&M. Här är bolagen som Di:s Ulf Petersson beskriver som ”en kvintett börsförlorare” och som denna vecka redovisar siffrorna i sina kvartalsrapporter: VRG, RNB, Kapp-Ahl, Nobina och H&M. Dessa bolag har efter de senaste rapporterna i mars eller april samtliga backat betydligt mer än Stockholmsbörsen gjort under perioden, framgår det, liksom att Kapp-Ahl är det bolag vars aktie tappat mest.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.