Expressen > Nyheter

Sunday, 16 June, 10:34

Expressen - 23 maj 19 kl. 07:36

Kvinnors röster avgörande i världens mest omfattande valPremiärminister Narendra Modi ser ut att vara på väg att bli återvald då Indien räknar röster från valet som pågått de senaste sex veckorna. Det handlar om världens största demokrati med 900 miljoner registrerade väljare. Kvinnor har spelat stor roll – för första gången tros kvinnor gå om män i valdeltagande..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Narendra Modi, Indien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kvinnors, röster, avgörandei världens , mest, omfattande, val
BT - 06 sep 13 kl. 13:05

Bra budgetsatsning som verkligen spelar avgörande roll

I dag samlas över 100 jourkvinnor och jourtjejer från hela landet i Stockholm för att rådgöra med varandra om framtiden. Det är Roks (Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige) som arrangerar, och bakgrunden är en oro för verksamheten och vilken roll jourerna ska spela i framtiden. En stor roll, borde vara det korta svaret.

SvD - 26 aug 16 kl. 11:49

Omstritt burkiniförbud i Frankrike nära avgörande

Ett rimligt förbud mot kvinnodiskriminering, och skydd för den allmänna ordningen, eller en islamofobisk kränkning av kvinnors rätt att välja kläder? I eftermiddag väntas en fransk domstol avgöra om ett omdiskuterat burkiniförbud ska gälla..

YLE - 15 maj 14 kl. 04:46

Kvinnors meriter ska bana väg i karriären

Trots målsättningar att öka andelen kvinnor i näringslivstoppen, dominerar männen rejält både bolagsstyrelser och ledningsgrupper. Andelen styrelsekvinnor kan höjas på frivillig väg, men först måste de in på chefsposter, säger kvinnorna som ivrar för saken. En färsk kartläggning över kvinnornas andel av förtroende- och chefsposterna i de finländska bolagen visar att läget utvecklas långsamt.

Cornucopia - 16 jul 14 kl. 14:06

Romsons manshat kostar (mp) röster

Baserat på det relativa utfallet av senaste läsarenkäten kan man dra några slutsatser. Bland annat att (mp) tappat röster bland bloggens mer än 90% manliga läsare sedan Eva Romsons hets mot folkgruppen vita heterosexuella medelålders män och det kollektiva skuldbeläggandet och hetsen mot män i allmänhet. Vänstersocialisterna får dock ändå egen mandatmajoritet i riksdagsvalet, trots att (fi) inte kommer in i riksdagen och (sd) blir alltså helt irrelevant och förlorar all möjlighet till makt, trots fler mandat än 2010.

SmålandsPosten - 08 dec 15 kl. 06:44

Rätten till barnomsorg avgör kvinnors frihet

Få politiska frågor har en så avgörande betydelse för kvinnors frihet som rätten till barnomsorg..

SvD - 08 mar 16 kl. 17:26

Tuff kamp för kvinnors rättigheter i Sydsudan

Världens yngsta land, Sydsudan, firar fem år i juni. Men det är män som sköter firandet. Lagar finns på plats för att stärka kvinnors rättigheter – men de ignoreras, hela vägen upp till landets regering.

Kristianstadsbladet - 08 mar 14 kl. 14:44

Nya röster behöver höras

Foto: Leif R Jansson / TT
Det finns gott om litterära skildringar som lyfter fram kvinnornas situation. Läs dem, menar skribent Maria Ehrenberg och väljer ut några feministiska favoriter. Men hoppas också att än fler röster kommer att höjas framöver.

Nyheter 24 - 06 nov 13 kl. 17:35

"Kvinnors kroppar som en handelsvara"Vill du göra din röst hörd?

Fars dag närmar sig och med den blomstrar marknadsföringen av pappa-presenter. Sturegallerian i Stockholm är inget undantag. I år marknadsför de sin gåvoförsäljning genom en bild av ett par spetstrosor och örhängen med den tillhörande texten ”Please, please him”.

Alliansfritt Sverige - 10 feb 14 kl. 20:23

Svenskt Näringslivs ordförande vilse i jämställdhetsfrågan

I Ekots lördagsintervju intervjuades Svenskt Näringslivs ordförande, Jens Spendrup. Han visade sig ha en väldigt udda och rentav okunniga syn på det där med jämställdhet. Till att börja med kom han fram till den väldigt bristfälliga analysen att kvinnors underrepresentation i företag beror på bristande kompetens.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Fortsatta protester i Hongkong – en död

Protesterna fortsätter i Hongkong.Trots att stadens ledare Carrie Lam har meddelat att man pausar det kritiserade lagförslaget om utlämning till Kina har tiotusentals personer tagit sig ut på gatorna.En person har dött i demonstrationerna..

Expressen - 30 minuter sedan

Djur hos Ystadfamiljen utreddes efter larm – ingen upptäckte barnen

Trots larmsignalerna om familjen i Ystad dröjde det flera år innan samhället ingrep.Men när larmet kom om att djur i familjen kunde fara illa reagerade man direkt, avslöjar Sydsvenskan-HD.Vanvårdade djur kan vara en varningssignal om att även barn far illa, enligt Socialstyrelsen och länsstyrelsen..

Expressen - 30 minuter sedan

Festlokal övertänd efter bröllop – explosionsrisk

En brand rasar i en ladugård som används som festlokal i Olofsbo, Falkenbergs kommun.Enligt SVT Nyheter Halland så firades ett bröllop i lokalen under lördagen.– I byggnaden ska finnas fordon och gasol, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg till SVT..

Expressen - 30 minuter sedan

Tre jägare idiotförklaras – efter klantiga misstaget

De sköt en fridlyst puma till döds med totalt åtta skott och struntade i att informera myndigheterna.Men ett klantigt misstag gjorde att jägarna senare kunde gripas av polisen..

Expressen - 45 minuter sedan

Detaljerna inifrån hemliga elitfesten Brilliant minds

Elitkonferensen Brilliant minds har pågått i stängda utrymmen på anrika Grand hôtel i Stockholm i tre dagar.Barack Obama, Naomi Campbell, Greta Thunberg, John Kerry och Gwyneth Paltrow är bara några av gästerna som lockats dit av amerikanska Natalia Brzezinski.Expressen kan nu berätta detaljer inifrån den slutna konferensen på lyxhotellet – och kändisarnas skyddade fest med Swedish house mafia och Tove Lo in på småtimmarna..

Expressen - 1 timme sedan

Storbråk på strippklubb: ”Fullt slagsmål”

Fyra personer råkade i slagsmål vid baren på en strippklubb i Göteborg.– Det blev fullt slagsmål därinne, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg, till Göteborgs-Posten..

Expressen - 1 timme sedan

Flera nattåg fast i timmar

Fyra nattåg har fastnat vid plattformen i Ånge i Västernorrland efter ett större elfel. Tågen har stått stilla sedan 3-tiden i natt och det finns ännu ingen prognos för när de kan tänkas börja rulla igen. – Det är rätt mycket som är skadat på den där elledningen så det kommer att ta tid, säger Denny Josefsson, presskommunikatör vid Trafikverket.

Expressen - 1 timme sedan

Christina Lindbergs make drabbad av hjärntumör

Sångerskan Christina Lindberg, 50, var på väg hem från ett uppträdande när hon fick beskedet: hennes man Tommy Wigardt, 59, hade drabbats av en hjärntumör. Snart ska Tommy opereras och nu berättar paret om det stora stöd de mötts av från nära och kära. – Människor är fantastiska, säger Christina Lindberg.

Expressen - 1 timme sedan

Man försökte avbryta misshandel – sparkades blodig

En man som försökte avbryta en misshandel i Göteborg på tidiga söndagsmorgonen blev svårt misshandlad.Mannen slogs till marken, sparkades i huvudet och fördes till sjukhuset kraftigt blödande.De två misstänkta gärningsmännen flydde platsen på elsparkcyklar..

Expressen - 1 timme sedan

Väktare angreps av stenkastande ungdomar

Två väktare tvingades på lördagskvällen backa undan när ett ungdomsgäng gick till attack med stenar.Vindrutan på väktarnas bil gick sönder när den träffades i stenregnet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.