Skånskan > Opinion

Tuesday, 25 June, 00:30

Skånskan - 23 maj 19 kl. 07:30

Efterlyser säkrare skolvägSJÖBO Det finns inget övergångsställe norr om Emanuelskolan. Det borde det vara.
Det tycker eleverna i klass 1A på skolan.
De har gått runt sin skola och konstaterar att norr om skolan är det många barn som hämtas och lämnas.
”Men där finns inget övergångsställe.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
SJÖBO Det, Emanuelskolan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Efterlyser, säkrare, skolväg
Skånskan - 20 aug 13 kl. 14:30

Efterlyser säkrare skolvägar

Det saknas säkra vägar och övergångsställen till nya Baldersskolan..

Corren - 08 jan 14 kl. 17:20

VTI efterlyser säkrare cykling

Linköpingsforskare efterlyser krafttag för säkrare cykling i ny rapport..

SVT - 11 jul 15 kl. 05:49

Polisen efterlyser säkrare id-kort

Bedrägerier och id-kapningar ökar rejält, nu vill polisen se säkrare id-kort för att få bukt på problemet..

YA - 16 maj 17 kl. 00:01

Familj efterlyser säkrare överfart

En familj som ofta cyklar efterlyser ett bättre sätt att korsa väg 9..

UNT - 11 jul 15 kl. 03:53

Polisen efterlyser säkrare id-kort

Antalet bedrägerier med hjälp av personuppgifter ökar..

DI - 11 jul 15 kl. 08:32

Polisen efterlyser säkrare id-kort

Antalet bedrägerier med hjälp av personuppgifter ökar. I fjol anmäldes 67 000 id-intrång, en ökning med 20 procent jämfört med föregående år. Men nu vill polisen göra det svårare för brottslingarna..

NT - 01 jun 16 kl. 10:27

Efterlyser säkrare ridvägar

Medlemmar i Norf:s ridskola vill ha bättre ridvägar i anslutning till ridskolan och framför sina önskemål i ett medborgarförslag till kommunen..

YLE - 19 jan 14 kl. 15:51

Farlig trafik på Skolvägen i Oravais

Det körs i farligt höga hastigheter på Skolvägen, en parallellväg till Riksåttan i Oravais centrum. Hastigheten är begränsad till 30 km/h men Jari von Wendt, som bor invid vägen, säger att han dagligen ser bilister som kör uppemot 90 km/h på vägen. Skyltning i södra änden av SkolvägenPåbudsskyltar vid Skolvägen i Oravais Yle/Roger KällmanSkolvägen är en gammal sträckning av Riksväg 8.

YLE - 14 maj 14 kl. 12:38

Vörå behöver tryggare skolvägar

I Vörå efterlyser 20 fullmäktigeledamöter tryggare skolvägar. I en motion skriver de att skolorna besöks även utanför skoltid, och att kommunen bör göra skolvägen så trygg som möjligt. Motionsställarna vill att skolvägarna kartläggs och att man identifierar vägar där säkerheten bör och kan förbättras.

YLE - 09 maj 16 kl. 18:32

Tryggare skolväg efterlyses i Jakobstad

Det är fullmäktigeledamot Bjarne Kull (SDP) som med en rad andra ledamöter lämnat in en motion där de efterlyser nya trafikarrangemang. Till den södra delen av centrum har koncentrerats en rad skolor samt daghem. Det senaste tillskottet är stadens största skola, Språkbadet, som flyttar in i det tidigare handelsläroverket.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 3 timmar sedan

Polis letar efter försvunnen man

Malmö En 78-årig man har försvunnit från sitt vårdboende vid Sticklingvägen på måndagseftermiddagen.Den 78-årige mannen har en demenssjukdom men går obehindrat. Polisen önskar hjälp med att hitta mannen.

Skånskan - 4 timmar sedan

Han tänker inte sluta lära ut musik

BEREST. Nils-Erik Persson – också känd som Nisse Bas – har sett det mesta av Sverige när han turnerat med Hasse Anderssons Kvinnaböske Band. Däremellan har han bland annat undervisat i musik.

Skånskan - 6 timmar sedan

Flera fordon i olycka på E22 vid Åkarp

Malmö Det är stora trafikstörningar på E22 från trafikplats Kronetorp till trafikplats Lund S i norrgående riktning.Räddningstjänsten har åkt till platsen för närmare undersökning. Enligt larmet ska det vara fyra personbilar inblandade i trafikolyckan.

Skånskan - 6 timmar sedan

Dömd till psykiatrisk vård efter vannsinnefärd

lund Den man i 20-årsåldern som stal en bil och sedan genomförde en vansinnesfärd i Lund, enligt egen utsago styrd av en inre röst, har dömts till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning och utvisning.Det var vid halv fyra på eftermiddagen den 1 januari i år som den dömde mannen tillgrep en personbil på Knivgatan nära Johanneslust i Malmö.
Bara några timmar senare kom det in flera larm till polisen i Lund om en bil som körts på gångbanor och längs trottoarer på Kävlingevägen.

Skånskan - 6 timmar sedan

Begler ska utreda fallet med de isolerade barnen

Ystad Den tidigare generaldirektören för Försäkringskassan, Ann-Marie Begler, ska utreda Ystad kommuns hantering av de isolerade barnen.
– När barn far illa måste samhället agera resolut och snabbt, säger Ann-Marie Begler.Skolinspektionen har inlett en granskning men på måndagen tog kommunstyrelsens ordförande Kristina Bendz (M) beslutet att de även ska göras en extern utredning om både socialnämnden och barn- och utbildningsnämndens agerande i ärendet.

Skånskan - 7 timmar sedan

Valberedningen nominerar Sabuni

Inrikes Liberalernas valberedning meddelade på måndagen att de nominerar Nyamko Sabuni till posten som ny partiledare efter Jan Björklund.Enligt valberedningen så är Nyamko Sabuni, före-detta integrations-, jämställdhet- och biträdande utbildningsminister, bäst lämpad att leda partiet genom dess framtida utmaningar. Med valberedningens nominering tar nu Nyamko Sabuni ett stort kliv närmare partiledarposten.

Skånskan - 7 timmar sedan

Sämre resultat för niorna

Sjöbo Andelen av kommunens niondeklassare med godkänt i alla ämnen landar på 68 procent och 73 procent är behöriga till yrkesprogram visar preliminära resultat.
En tydlig minskning jämfört med i fjor.Från 75 procent förra året till 68 procent som når kunskapskraven i alla ämnen i år.

Skånskan - 7 timmar sedan

Strömlöst på Malmö C

Malmö Det är just nu stopp igen i tågtrafiken vid Centralen. Orsaken är en nedriven kontaktledning.Trafikverket inväntar en prognos och återkommer då med hur trafiken ska dirigeras.

Skånskan - 7 timmar sedan

Nytt ärende om ljudnivåer

MALMÖ Klagomålen på höga ljudnivåer från krogen Carib Kréol i Folkets park fortsätter. Krogen har överklagat miljöförvaltningens beslut och motsätter sig bland annat att ha dörrarna stängda efter klockan 22.– Dörrarna vetter ut mot Folkets park och ej i riktning mot x lägenhet.

Skånskan - 8 timmar sedan

Bestulen på MC-hjälm

Höör En kvinna parkerade sin motorcykel utanför en vägkrog i Tjörnap i fredags eftermiddag.
När hon kom ut igen hade någon norpat hennes hjälm och MC-kläder till ett okänt värde ur väskan på motorcykeln..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.