BT > Nyheter

Monday, 17 June, 20:47

BT - 23 maj 19 kl. 07:02

Bensinupproret i riksdagen: ”Klimatmålet går före sänkt bensinskatt”Idag, torsdag, möter Bensinskatteupprorets företrädare politiker i riksdagen, på inbjudan av moderaten Niklas Wyklund. Vid sidan om M är det SD och KD som går rörelsen något till mötes – men KD:s riksdagsledamot Ingemar Kihlström, Herrljunga, betonar att klimatmålet ändå går före lägre bensinpris..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Bensinskatteupprorets, Niklas Wyklund, SD, KD, Ingemar Kihlström

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bensinupproreti , riksdagen, Klimatmålet, går, före, sänkt, bensinskatt
YLE - 27 apr 19 kl. 09:43

Antti Rinne om sonderingen: Regeringen måste binda sig till klimatmålet på högst 1,5 graders uppvärmning

De partier som ingår i den nya regeringen måste binda sig till klimatmålet som de flesta redan har godkänt, det vill säga att uppvärmningen blir högst 1,5 grader. Det säger SDP-ledaren Antti Rinne som har inlett regeringssonderingarna. Han svarar inte rakt på frågan om klimatmålet utesluter Sannfinländarna..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

KI: Klimatmålet nås

Det krävs stora förändringar om regeringens vision om kraftigt minskade utsläpp till 2050 ska nås, skriver Konjunkturinstitutet (KI) i en ny miljöanalys. KI bedömer att utsläppen utanför EU:s utsläppshandelssystem måste minska med 25 procent mellan 2020 och 2030. Efter 2020 krävs skattehöjningar och projekt för utsläppsminskningar i andra länder.

TA - 06 dec 12 kl. 12:31

KI: Klimatmålet nås


Det krävs stora förändringar om regeringens vision om kraftigt minskade utsläpp till 2050 ska nås, skriver Konjunkturinstitutet (KI) i en ny miljöanalys.KI bedömer att utsläppen utanför EU:s utsläppshandelssystem måste minska med 25 procent mellan 2020 och 2030. Efter 2020 krävs skattehöjningar och projekt för utsläppsminskningar i andra länder.

SR - 24 maj 18 kl. 06:00

Så mycket kan vi spara på att nå klimatmålet

Om vi lyckas nå klimatmålet kan den ekonomiska vinsten bli enorm, enligt en grupp amerikanska miljöekonomer..

Expressen - 04 feb 19 kl. 13:26

Glaciärer smälter – även om vi klarar klimatmålet

Även om klimatmålet uppnås kommer en tredjedel av Himalayas glaciärer att smälta bort. Resultatet blir en humanitär katastrof – 240 miljoner människor är direkt beroende av glaciärerna för sin vattenförsörjning. På fälten nedanför lever ytterligare 1,65 miljarder som också kommer att påverkas..

SVT - 26 feb 18 kl. 06:26

Larmet: Sverige kommer inte nå klimatmålet

I Sverige rullar allt fler energieffektiva personbilar och användning av biobränsle ökar. Koldioxidutsläppen från vägtrafiken minskar, men ändå kommer Sverige inte nå de klimatmål som riksdagen satt upp. Detta enligt beräkningar från Trafikverket..

SR - 11 dec 15 kl. 12:26

Infrastrukturministern missade klimatmålet i beställningen

Trafikverket har i dag fått kritik för att det inte anses ta sikte på målet att skapa en fossiloberoende fordonsflotta till 2030, samt för att ha stoppat en klimatrapport som tog upp vad som måste göras för att nå det målet. Infrastrukturminister Anna Johansson säger nu att det var ett misstag att inte skriva in målet om en fossiloberoende fordonsflotta i direktivet till Trafikverkets infrastrukturplanering..

GöteborgsPosten - 06 jun 15 kl. 05:00

Klimatmålet kan nås med passivhus i Göteborg

Klimatfrågan avgörs varken inom industrin eller i trafiksektorn, utan i förmågan att bygga, renovera och värma upp bostäder så effektivt som möjligt. Med nya passivhus i Göteborg tas ett stort steg närmare att nå Sveriges klimatmål, skriver bland andra Kristina Jonäng (C)..

SvD - 01 dec 15 kl. 23:30

Här går klimatmålet gick upp i rök

På fem månader har Indonesiens skogsbränder släppt ut lika mycket koldioxid som Japan gör på ett år. Nu har de falnat. Men kampen för att hålla lågorna borta på lång sikt är långt ifrån vunnen och Indonesiens klimatmål har gått upp i rök..

SR - 14 mar 18 kl. 07:00

Impopulär bensinskatt kan klara klimatmålet

Sverige har ett klimatmål att minska koldioxidutsläppen från vägtrafiken med 70 procent till 2030. Men det behövs en betydligt högre bränsleskatt på bensin och diesel för att det ska nås, enligt Francis Sprei som forskar om hållbar mobilitet vid Chalmers tekniska högskola..

Fler nyheter från BT

BT - 5 minuter sedan

Enigt beslut om taxa för tobaksförsäljning

Försäljning av cigaretter och annan tobak kommer att kräva tillstånd från den första juli. Den nya lagen kan kosta 10 000 kronor om året för handlare i Svenljunga..

BT - 15 minuter sedan

Risk för skogsbrand på flera håll

Risken för skogsbränder är extremt stor på sina håll, bland annat i Sörmlands län och delar av Stockholms län..

BT - 45 minuter sedan

Droger kan spåras med ny salivmetod

En ny metod för drogtester, som bygger på enklare och mindre kränkande provtagning, ger säkrare resultat och dessutom är billigare, har utvecklats vid Sahlgrenska universitetssjukhuset..

BT - 45 minuter sedan

Kina höll emot – vidare till åttondelsfinal

Spanien hade ett massivt tryckt mot Kina i grupp B:s avslutande omgång. Men matchen slutade 0–0 och båda lagen är vidare till åttondelsfinal. Spanien som grupptvåa och Kina som en av turneringens bästa grupptreor på fyra poäng.

BT - 30 minuter sedan

Billgrens liv blir dokusåpa i SVT

BT - 30 minuter sedan

Borås: Stora skyltarna tas ner – så här ser de nya ut

De stora skyltarna som välkomnar besökare till Borås ska nu bytas ut. För 1,7 miljoner kronor ska infarterna förses med nya modernare skärmar. .

BT - 30 minuter sedan

Sjuhärad: Dramatik vid demonstration mot kycklinguppfödare

Trots att Jordbruksverket inte har godkänt Gimranäs AB:s bursystem används det fortfarande. På måndagen höll Djurrättsalliansen en aktion vid företagets djurstall för värphöns i Lutebo nära Grude i Herrljunga kommun för att få myndigheterna att agera..

BT - 1 timme sedan

Stora störningar hos Tele2Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.