Dagens Medicin > Nyheter

Friday, 21 June, 01:10

Dagens Medicin - 23 maj 19 kl. 07:00

Det juridiska läget är inte oklartDet skriver Peter Alvinsson och Mona Heurgren. .
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Peter Alvinsson, Mona Heurgren

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det juridiska, lägetär inte , oklart
SmålandsPosten - 09 jun 19 kl. 20:33

Klart med ny skola – men juridiska problem kan försena

Den nya skolan byggs av företaget Bonovum AB och ska vara färdig om två år. Det juridiska läget är dock oklart och kan ge förseningar. .

Sydsvenskan - 18 nov 11 kl. 00:03

Oklart besked

Gårdagens utlåtande från EU:s generaladvokat om Ipredlagens räckvidd är svårtolkat. Juridiken har svårt att lösa fildelningsproblematiken.
Det har gått två och ett halvt år sedan Ipredlagen trädde i kraft.

Kristianstadsbladet - 04 okt 12 kl. 00:16

Ännu oklart hur Sigrid dog


I utredningen kring den norska 16-åringen Sigrid Schjetne har stort hopp satts till obduktionsrapporten, men den ger inget klart besked om hur eller när hon dog, uppger norska TV2.Rapporten lämnades till polisen i tisdags. Familjens juridiska ombud Harald Stabell är mycket kritisk till att rapporten läckt ut till medierna innan de anhöriga i informerats.

BT - 04 okt 12 kl. 07:43

Fortfarande oklart hur Sigrid dog

I utredningen kring den norska 16-åringen Sigrid Schjetne har stort hopp satts till obduktionsrapporten, men den ger inget klart besked om hur eller när hon dog, uppger norska TV2. Rapporten lämnades till polisen i tisdags. Familjens juridiska ombud Harald Stabell är mycket kritisk till att rapporten läckt ut till medierna innan de anhöriga i informerats.

Barometern - 13 aug 14 kl. 07:01

Större risker med oklart ansvar

Det dröjde inte många minuter efter regeringens presskonferens med löften om bidrag på 300 miljoner kronor till de brandskadade områdena i Västmanland förrän kritiker inom oppositionspartierna krävde mer pengar till de utsatta kommunerna. På måndagskvällen krävde Miljöpartiets språkrör Gustaf Fridolin att försvarsberedningen får i uppdrag att utreda statens ansvar vid naturkatastrofer.
Uppfattningen var i vart fall inte att staten i samband med tidigare katastrofer betalat ut för lite ersättning, utan ”den som är drabbad måste känna trygghet i att den ska få ersättning”.

Barometern - 13 aug 14 kl. 07:01

Större risker med oklart ansvar

Det dröjde inte många minuter efter regeringens presskonferens med löften om bidrag på 300 miljoner kronor till de brandskadade områdena i Västmanland förrän kritiker inom oppositionspartierna krävde mer pengar till de utsatta kommunerna. På måndagskvällen krävde Miljöpartiets språkrör Gustaf Fridolin att försvarsberedningen får i uppdrag att utreda statens ansvar vid naturkatastrofer.
Uppfattningen var i vart fall inte att staten i samband med tidigare katastrofer betalat ut för lite ersättning, utan ”den som är drabbad måste känna trygghet i att den ska få ersättning”.

YLE - 15 maj 15 kl. 16:22

Oklart om Heimberg får avsked

Det är fullmäktige som bestämmer om Ulf Heimberg (SDP) får sluta i revisionsnämnden eller inte. Han har bett om avsked från revisionsnämnden i Raseborg på grund av förtroendebrist, men arbetar vidare med problemen inom byggnadstillsynen i en annan konstellation. Problemen inom byggnadstillsynen i Raseborg har lett till att SDP:s Ulf Heimberg i tisdags lämnade in en anhållan till staden där han avsäger sig sitt uppdrag som viceordförande i revisionsnämnden på grund av förtroendebrist.

SvD - 04 nov 16 kl. 15:04

Oklart kring amerikanska gränskontroller i Sverige

Snart kan det bli möjligt att resa in i USA redan på Arlanda. Förhoppningen är att det ska underlätta och öka resandet till USA. Men alla flygbolag är inte övertygade om fördelarna och det finns juridiska problem att reda ut när amerikansk personal med tillgång till skjutvapen ska arbeta på svensk mark..

BT - 27 apr 17 kl. 06:35

Efter 18 månader: Fortfarande oklart om vägar efter R27-bygget

Trots att det har gått två år sedan riksväg 27 stod klar finns det fortfarande juridiska delar som inte är utredda. Vägavsnitt utmed vägen hänger i luften och ingen vet säkert vem som ska ta över. "Detta borde varit klart innan vägen började byggas", säger Borås stads Jan-Åke Claesson..

YLE - 01 sep 17 kl. 17:23

Oklart vilken hjälp till papperslösa som regeringen vill stoppa

Regeringen har ännu inte kommit med någon närmare definition om i vilka fall det kunde vara illegalt att hjälpa så kallade papperslösa utlänningar som vistas i landet utan tillstånd. I budgetförhandlingarna slog regeringen fast att frågan ska utredas och att en lag eventuellt ska stiftas. - Det vi talar om är främjande av illegal vistelse i landet.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 12 timmar sedan

1777-läckan: Första granskningen klar

Efter en extern granskning av 1177-skandalen ska flera åtgärder för att öka säkerheten vidtas av Region Stockholm..

Dagens Medicin - 14 timmar sedan

Misstankar om äldremord stärks efter obduktion

Misstankarna om ett mord och två mordförsök på ett äldreboende i Storgöteborg stärks efter att obduktionsresultatet färdigställts. Polisen utesluter nu att det kan handla om att medicin förväxlats..

Dagens Medicin - 16 timmar sedan

Karolinska ändrar i verksamhetsmodell

Sjukhusdirektör Björn Zoëga meddelade på torsdagen att Karolinska universitetssjukhuset nu justerar den verksamhetsmodell som tidigare benämndes värdebaserad vård..

Dagens Medicin - 16 timmar sedan

Politikerna vill återöppna förlossning i Karlskoga

Verksamhetschefen för kvinnokliniken har beslutat stänga förlossningen vid Karlskoga lasarett på grund av bristande patientsäkerhet. Men politikerna vill öppna den igen..

Dagens Medicin - 17 jun 19 kl. 14:44

SKL: AT-platser kan inte lösas centralt

Situationen med för få AT-platser och bristande arbetsmiljö måste lösas lokalt, menar Fredrik Lennartsson, chef för vård och omsorg på SKL, som nu svarar på underläkarkritiken i Dagens Medicin. .

Dagens Medicin - 18 timmar sedan

Vi vill fortsätta problematisera smartphones i tvångsvården

I de lägen där tvångsåtgärder bedöms som nödvändiga är det viktigt att det finns en tydlighet i hur lagstiftningen ska tillämpas, skriver fem debattörer i en replik till bland andra Kerstin Evelius och Anders Printz..

Dagens Medicin - Igår: 18:01

Oproffsiga kirurger kan utgöra patienthot

Patienter tycks få fler komplikationer efter operationer om kirurgen beter sig illa på arbetsplatsen, enligt ny data som publiceras i tidskriften Jama Surgery..

Dagens Medicin - Igår: 13:07

Immunkombo i första linjen vid svår njurcancer

NT-rådet rekommenderar immuncheckpointhämmarna nivolumab och ipilimumab som primär behandling till vissa vuxna med avancerad njurcellscancer. Nu förändras svensk praxis..

Dagens Medicin - Igår: 11:46

1,6 miljarder för kortare vårdköer

I dag presenterar socialminister Lena Hallengren (S) utformningen av den så kallade uppdaterade kömiljarden, som innebär satsningar för mer tillgänglig vård och kortare köer..

Dagens Medicin - Igår: 11:32

TLV nobbar subvention efter omtalad prostatastudie

Det blir ingen utökad subvention för prostatacancerläkemedlet Xtandi (enzalutamid) vid icke metastaserad sjukdom där tumören slutat svara på konventionell hormonbehandling.   .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.