Expressen > Nyheter

Monday, 17 June, 21:16

Expressen - 23 maj 19 kl. 06:44

Fler unga män reflekterar över alkoholens roll efter metooMetoo har fått fler unga män att reflektera över hur de beter sig när de är alkoholpåverkade.– Vi vill sätta fokus på att alkohol är en parameter i den här debatten, säger Karin Hagman på IQ..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Karin Hagman, IQ

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fler, unga, män, reflekteraröver , alkoholens, rollefter , metoo
SR - 23 maj 19 kl. 18:36

Efter metoo – förändrad attityd hos unga män

Unga män reflekterar allt mer kring sitt beteende under alkoholpåverkan efter metoo-rörelsen 2017. Det visar en ny rapport..

SVT Debatt - 12 aug 13 kl. 12:00

Utegångsförbud för unga är en antidemokratisk idé

VÄRLDSUNGDOMSDAGEN Utegångsförbud för unga håller på att bli en fråga i Sverige. Det diskuteras redan bland annat inom ungdomsomsorgen och kommer att komma upp på Moderaternas kongress i oktober. På Island och i flera kommuner i Finland har man redan satt reglerna i system.

YLE - 23 sep 15 kl. 03:54

Antidepressivt läkemedel ineffektivt och farligt för unga

Unga personer som använder det vanliga antidepressiva läkemedlet Seroxat utsätter sig för en klart ökad självmordsrisk. Det visar en ny vetenskaplig analys av tidigare hemlighållna data. Forskare efterlyser nu större öppenhet från läkemedelsbolagens sida.

Världen Idag - 04 nov 13 kl. 11:21

Olof Edsinger: "Unga frågar efter vad som fungerar"

Olof Edsinger, som möter många unga och unga vuxna i en kyrklig kontext, känner igen beskrivningen i Caroline Gustavssons avhandling av en ökad individualisering, också bland kristna.– Vi präglas av vår tid, det handlar både om attityder och värderingar och är kanske inte något vi alltid reflekterar över. Till exempel var det någon som sa att unga i dag ser gudstjänst som en individuell upplevelse i grupp, förr var det kanske mer en gemensam upplevelse, säger han och tycker sig.

YLE - 05 aug 14 kl. 15:52

Solpanelerna ökar i skärgården, fler vill ha egen el

Fler och fler vill utnyttja den gassande energi som vi får gratis från solen. På världsmarknaden ökar försäljningen av solpaneler enormt och speciellt i Mellaneuropa satsar man på solenergi. Det har lett till att produktionen har flyttat till Asien, exempelvis till Kina och Indien, och i och med det har priserna på systemen rasat, berättar Jonne Holmberg, försäljningschef på SW Energia Oy.

YLE - 08 jul 16 kl. 14:42

Fredagssnackarna: Vi vill ha fler kvinnor på festivalscenerna

Dan Idman och Melinda Lönnberg ryter till ordentligt och menar att det är en stor skam att så få kvinnor får plats på festivalscener. Det är artisten Ronya som i tidningen Hufvudstadsbladet lyfter fram problemet med jämställdhet på festivalerna. När bara 15 procent av artisterna på de största festivalerna är kvinnor är problemen så stora att de inte går att lösa över en natt, säger Ronya i Hufvudstadsbladet.

Kristianstadsbladet - 15 apr 11 kl. 04:20

Brännskador i unga år ökar risken för cancer

Foto: Tommy Svensson
400 personer i landet dör varje år av malignt melanom. Ytterligare 100 dör i andra former av hudcancer. Ändå är prognosen för femårsöverlevnad oerhört mycket bättre i?

IDG - 07 nov 14 kl. 10:28

Att hesta på sociala medier ger inte fler röstande

Valdeltagande verkar knappast påverkas av uppmaningar i sociala medier om att rösta. Internetworlds Julia Skott reflekterar över det amerikanska valet..

IDG - 07 nov 14 kl. 10:28

"Att hetsa på sociala medier ger inte fler röstande"


Internetworlds Julia Skott reflekterar över det amerikanska valet..

Sydsvenskan - 27 maj 13 kl. 06:30

Lusten måste få styra läsandet

Det finns fler böcker för barn och unga nu, än det gjorde när jag var i bokslukaråldern. Vår utgivning är större, mer litteratur översätts och ungarna har en helt annan vana av att läsa böcker på engelska än vad vi hade. Via nätet kan vi ju få tag i princip hur mycket böcker som helst.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Mördade kompisen med 119 knivhugg

23-årige Hans Petter Bitsch Eskesen döms till den danska lagens hårdaste straff – förvaring på obestämd tid – för ett oerhört våldsamt knivmord förra vintern.Han dödade en 41-årig man med 119 knivhugg, skriver Ekstrabladet.Eskesen överklagade omedelbart..

Expressen - 30 minuter sedan

Mammans uppfinning till döva dottern: ”Fantastiskt”

Fembarnsmamman Natalie Bell har fått tusentals förfrågningar på sociala medier. Anledningen? Ett bältesskydd som kan rädda liv vid en bilolycka.

Expressen - 30 minuter sedan

Swedbank byter ut vd i Estland

Swedbank stänger av och byter ut vd:n och finanschefen för verksamheten i Estland, skriver Dagens industri..

Expressen - 45 minuter sedan

Bil ska ha voltat på länsväg

En bil ska ha voltat på länsväg 1027.Enligt polisen satt en kvinna i bilen.– Hon ska i alla fall vara ute, säger Patric Fors, presstalesperson vid polisen i region syd..

Expressen - 1 timme sedan

Liberalerna ger besked – kör över medlemmarna

Liberalerna i Örebro län nominerar Nyamko Sabuni som sin partiledarkandidat, enligt en lokal liberal källa. Det lokala förbundet går därmed emot sina medlemmar som i en omröstning ger Erik Ullenhag majoritet..

Expressen - 1 timme sedan

Monica, 73, fick byta om på toalett inför operation

Inför en stor operation på Centrallasarettet i Växjö fick Monica Andersson, 73, byta om på toaletten.Efter operationen fick hon komplikationer i form av bakterier i blodet.– Jag kan inte säkert säga att det var på grund av att jag bytte om på toaletten, men tänk om, säger hon..

Expressen - 1 timme sedan

Xi Jinping till Nordkorea för första gången på 14 år

Kinas president, Xi Jinping, gör ett statsbesök i Nordkorea i slutet av denna vecka – 20 och 21 juni.Det bekräftas av både kinesiska och nordkoreanska statskontrollerade nyhetsbyråer, rapporterar NK News på måndagen.  .

Expressen - 1 timme sedan

Therese fick mördar- bakterie av skrapsåret

Det började som ett litet skrapsår på armen som knappt syntes, drygt en vecka senare svullnade Therese Albrechtsons arm upp med totalt 12 centimeter.Skrubbsåret blev helt plötsligt en livsfara.– Det fanns en risk att mista armen och livet, säger hon.

Expressen - 2 timmar sedan

Styckmördarens danshelger med de farligaste kvinnorna

Jonna Henningsson är dömd till livstid för styckmordet på sin kärleksrival.Nu ska hon ägna sig åt ny verksamhet i fängelset: Bollywood-dans.Målet är att sätta ihop en koreografi och hålla kurs med de andra fångarna – Sveriges farligaste kvinnor..

Expressen - 2 timmar sedan

Mamman betalar för instagramparets livsstil

Instagramparet Catalin Onc och Elena Engelhart lever ett liv i lyx och har rest världen över.Men efter att paret berättat att Oncs mamma betalar för parets resor rasar nu deras följare och uppmanar dem till att skaffa egna jobb – något som Onc och Engelhart menar att de inte kommer att göra.– Att skaffa ett jobb är inget alternativ, skriver paret på Instagram skriver Daily Mail..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.