Expressen > Kultur

Wednesday, 19 June, 06:53

Expressen - 23 maj 19 kl. 06:30

Hellre döden än kvävas långsamt i pk-samhälletI Martina Montelius romanuniversum bor skräcken alltid granne med en galghumor som gråter.Ulrika Milles läser en satir om en dödsklinik präglad av både managementfloskler och en gränslös övergivenhet..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Martina Montelius, Milles

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hellre, döden, än, kvävas, långsamti , pk-samhället
Sydsvenskan - 19 jul 11 kl. 06:30

"Den är väldigt fransk, men också universell"

Strejker och otrohet. Catherine Deneuve och Gérard Depardieu. Kan det bli mer franskt?

YLE - 08 mar 13 kl. 11:49

Den feministiska debatten lyser med sin frånvaro i Finland

I Sverige har man under den senaste tiden debatterat en hel del kring det som uppfattas som en växande antifeminsm i samhället. Ett uttryck för det är bland annat det näthat som riktar sig mot kvinnor som syns och hörs i samhället. I Finland har vi ingen motsvarande debatt, men professor Harriet Silius utesluter ändå inte att det också i det finländska samhället finns antifeminstiska trender.

Sydsvenskan - 28 apr 16 kl. 19:55

Haverikommissioner ska inte behövas. Inte ens för polisen. Men ansvar krävs.

Polisen har ett tufft jobb. I en tillvaro med våld och hot, misär och tragedier, ska polismän fatta snabba beslut i svåra situationer. Ofta är det så.

Skånskan - 02 jun 16 kl. 14:00

Vill hellre rusta upp än bygga superväg

HJÄRUP Staffanstorps kommun vill rusta upp nuvarande cykelväg först innan stora investeringar plöjs ner i en supercykelväg mellan Malmö och Lund.– Den befintliga cykelvägen är inte i bästa skick. Den behöver rätas på vissa sträckor, breddas, vissa korsningar är inte de mest trafiksäkra och så behöver den få en bättre entré till Lund, säger Staffanstorps kommunalråd Christian Sonesson (M).

Cornucopia - 23 maj 19 kl. 15:38

Ja, tack, hellre nya fängelset här än i Svedala

I Svedala har en folkkär kändis och SD gjort gemensam sak av att protestera mot uppförandet av ett av de nödvändiga nya fängelserna i Sverige. Jag tycker vi låter Svedalaborna slippa en trygg och säker stor statlig arbetsgivare, som höjer säkerheten på orten, och istället förlägger fängelset till min egen hemby.
Smälterydanstalten.

YLE - 28 apr 14 kl. 14:01

Kristinestads egen uppfinnarjocke vill hellre kallas konstruktör

Jag är bekväm av mig, det är det som driver mig säger Nils Lindberg i Kristinestad och skrattar. Han tycker om att komma på nya lösningar och att konstruera saker som gör vardagen lättare, en del kallar honom uppfinnare men själv kallar han sig konstruktör. Att konstruera saker har varit en del av Nils vardag de senaste 30-35 åren och han har många konstruktioner på sitt samvete.

Sydsvenskan - 30 sep 15 kl. 04:00

Ett dilemma till teet?

Ställd inför två trätande kvinnor som båda hävdar moderskap till samma barn föreslår kung Salomo att barnet ska klyvas och de båda kvinnorna få varsin del. Den första kvinnan säger: Kör i vind. Hellre att ingen av oss får barnet än att det tillfaller min fiende.

Cornucopia - 20 okt 18 kl. 17:59

Introduktion till elbilsladdning

Efter fem månader med elbil så är alla orosmoment kring elbilsladdning som bortblåst, och alla olika typer av laddare som existerar har visat sig vara ett icke-problem. Ska man summera så vill man ha en Mode-3, type-2 (aka type-2) kabel, samt snabbladdaruttag för CHAdeMO, CCS eller Tesla. Därtill kan det behövas en Shuko-adapter eller hellre trefas-adapter för laddning hemma om man inte har en egen laddbox av type-2.

HBL - 26 jun 14 kl. 09:11

Nya invånare motar segregering

Mamsellkvarnsgatan kröker sig nästan Bullerbyaktigt flankerad av trähus i olika färger. I Kvarnbäcken har man piffat upp och byggt nytt, och lyckats mota den utveckling som är tydlig i hela huvudstadsregionen – en allt större socioekonomisk segregering.Miia Björkqvist och hennes familj fick bokstavligen en lottovinst i och med tomten i Kvarnbäcken i Helsingfors.

Skånskan - 20 okt 18 kl. 15:00

Bästa knepen för rosenrabatten

bostad Vill du ha en vackert blommande rosenrabatt i din trädgård nästa år? Nu är en utmärkt tid att plantera – i hela landet. Alla rosor gillar att komma i jorden när temperaturen sjunker och marken är fuktig och välkomnande.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Fattigdom och ojämlikhet är en svensk historia

Det strävsamma arbetarparet är bekanta figurer i litteraturen. Annina Rabe gillar hur Ida Andersen gör något nödvändigt av dem. .

Expressen - 11 timmar sedan

Hongkong – en kultur nödvändig att försvara

Två miljoner människor marscherar på Hongkongs gator i protest mot Kinas ökade inflytande.Jojje Olsson berättar om ett land som behöver omvärldens stöd..

Expressen - 14 timmar sedan

Gardet livnär sig på att hata och att hatas

Feministiska Gardet outade en 16-åring på Instagram.Gunilla Brodrej påminner om elementära publicistiska regler och att hat föder hat..

Expressen - Igår: 06:30

Välkommen till Sverige, Sayragul Sauytbay!

Sayragul Sauytbay flydde från de kinesiska arbetslägren i Xinjiang-provinsen. Magnus Fiskesjö berättar om en modig kvinnas väg till Sverige.  .

Expressen - Igår: 20:49

Damfotbollen är inte ett feministiskt spektakel

Damernas fotbolls-VM ramas in med peppig feminism och influensers.Elin Grelsson Almestad varnar för den gullande välviljan. .

Expressen - Igår: 16:29

Vad gjorde du under Tjernobylkatastrofen?

I det nya avsnittet av podcasten Lunch med Montelius pratar Gunilla Brodrej om tv-serien ”Chernobyl”..

Expressen - Igår: 16:00

Friheten i Hongkong har fullbordat mitt liv

I söndags demonstrerade två miljoner människor mot Kinas planerade utlämningsavtal med Hongkong. Den kinesiska författaren Yan Lianke förklarar varför friheten i Hongkong betyder allt..

Expressen - Igår: 07:00

Nu lär Kamratposten våra döttrar att raka benen

Vissa uppslag av Kamratposten är mer vikta och lästa än andra. Daniel Sjölin har läst det senaste numret..

Expressen - I förrgår: 06:30

Jesuspojken vänder upp och ned på klassen

Almapristagaren 2018 Jaqueline Woodson är aktuell med en ny roman på svenska.Valerie Kyeyune Backström njuter av en komplex berättelse om tro..

Expressen - I förrgår: 18:44

Kyrkan måste hantera sina synder mot homosexuella

I ”Fundamentalisterna” skildrar Annika Hamrud pingströrelsens ansvar för hatet mot homosexuella i Uganda.Joel Halldorf uppmanar sina trosfränder att ta itu med synderna mot hbtq-personer. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.