DI > Ekonomi

Sunday, 16 June, 02:35

DI - 23 maj 19 kl. 06:12

Ny rapport: Elnätet räcker inte till för behovetDagens elnät räcker inte för att klara framtidens elbehov. Det hävdar Energiföretagen i en ny rapport. Energimarknadsinspektionen håller med om att omställningen till fossilfritt innebär utmaningar men varnar för osäkra prognoser..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Energiföretagen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny rapport, Elnätet, räckerinte till för , behovet
Trelleborgs Allehanda - 30 jun 14 kl. 06:30

Utbyggnad av elnätet för 300 miljoner krävs

Det finns stora problem att lösa innan Trelleborg kan växa och byggas ut. Det befintliga elnätet klarar enligt tekniska nämnden inte några större belastningar.
– Trelleborgs nuvarande elnät är strukturellt åldersstiget, det fungerar inte längre, säger Eric Samuelson (M), ordförande för tekniska nämnden.

HBL - 12 dec 13 kl. 12:21

Fackförbundet Pro kritiserar försäljningen av elnätet

Energibolaget Fortums beslut att sälja sitt elnät i Finland var en ordentlig tabbe, anser tjänstemannaförbundet Pro. Förbundet anser att den finländska ägarandelen i det nya bolaget närmast är ett spel för gallerierna. Pro betonar att elnätet är en del av samhällets basinfrastruktur som borde hållas i inhemska händer.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Elnätet räcker inte till – ska moderniseras

Inte sju svåra år men ett mångårigt grävarbete väntar i Arvika.

Nyteknik - 27 nov 15 kl. 06:00

Elnätet styr kraften dit den behövs mest

I stället för att bygga nya elnät kan de gamla göras smartare. I Ludvika testas metoder som ska ge mer kraft till en ny gruva. I utvecklingsländer kan samma teknik minska behovet av dieselgeneratorer..

YLE - 22 sep 14 kl. 11:40

Framtidens elnät byggs i Sundom

Sundom får ett smart elnät. Med projektet hoppas man kunna minska på elavbrotten och sporra folk att installera solpaneler. Satsningen görs av ABB, Anvia, Vasa Elektriska och Vasa universitet.

Cornucopia - 03 maj 19 kl. 13:29

Bloomberg: Elnätbrist hotar svensk tillväxt - OS i Stockholm ska köra på dieselreservkraft

Bloomberg har en omfattande artikel om den svenska elnätbristen och nedstängningen av svensk kärnkraft. Bland annat skriver man att vinter-OS i Stockholm planerar att ha reservkraftaggregat på arenorna (=dieselkraftverk) för att kunna försörja OS med el i elnätbristens Stockholm.
Två dieselkraftverk i ett svenskt bergrum.

Trelleborgs Allehanda - 22 okt 14 kl. 10:30

Tomater, bostäder och Gummit kräver bättre elnät

Foto: Henrik Witt/TT
Gummifabriken, Trelleborg Industrier, vill bli kund hos kommunens elnät. När dessutom tomatodlingen vid Dalköpinge utökar och Trelleborgshem planerar för stora utbyggnader på Sockerbrukstomten krävs det förbättringar i kommunens elnät.
Trelleborg Industrier blir en helt ny kund för kommunens elnät.

Cornucopia - 28 maj 19 kl. 08:01

Ellevio: Elnätbristen hotar ny tunnelbana och Förbifart Stockholm

Ellevio uppger nu till Dagens Industri att frånvaron av elnätskapacitet in till Stockholm gör att man kan behöva avslå elnätanslutning för den nya tunnelbanan Nacka, Barkaby och Arenastaden, samt tunnlarna för Förbifart Stockholm, elbussar, laddstolpar för elbilar och ett nytt reningsverk. Spiken i kistan är nedläggningen av Stockholm Exergis kraftverk i staden.
Kungsträdgårdens tunnelbanestation.

Sydsvenskan - 30 nov 15 kl. 15:54

Kommunala elnätbolag får mjölkas

Kommunala elnätbolag får användas som finansieringskälla till förlusttyngda verksamheter i kommunen, enligt en dom i Högsta förvaltningsdomstolen, rapporterar Sveriges Radio P4.Ellagens reglering av hur stora nätavgifter som får tas ut går före den kommunala självkostnadsprincipen, enligt domslutet, som sätter punkt för en utdragen process mot Borås stad.Enligt advokaten Olle Lindblad, som drivit processen mot kommunen, borde kommunen i sin monopolställning inte få ta ut "överpriser på el" utan nöja sig med ett överskott som täcker investeringarna i det egna elnätet.

Helsingborgs Dagblad - 30 nov 15 kl. 15:54

Kommunala elnätbolag får mjölkas

Kommunala elnätbolag får användas som finansieringskälla till förlusttyngda verksamheter i kommunen, enligt en dom i Högsta förvaltningsdomstolen, rapporterar Sveriges Radio P4.Ellagens reglering av hur stora nätavgifter som får tas ut går före den kommunala självkostnadsprincipen, enligt domslutet, som sätter punkt för en utdragen process mot Borås stad.Enligt advokaten Olle Lindblad, som drivit processen mot kommunen, borde kommunen i sin monopolställning inte få ta ut "överpriser på el" utan nöja sig med ett överskott som täcker investeringarna i det egna elnätet.

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Slipp sommarstressen – fem bästa plånbokstipsen under semestern

Stormsäkra portföljen för hängmattan, kolla försäkringarna inför resan och se till att utnyttja rabattfloran inför sommarens nöjen. Här är sommarens bästa plånbokstips från Di:s privatekonomer..

DI - 6 timmar sedan

De skrattar åt oss – Sverige är chockerande naivt

Det florerar ett skämt bland kinesiska affärsmän som jag nyligen hörde under en middag här i Hongkong.  ”Europa är fantastiskt för shopping. Min fru åker dit för att köpa Louis Vuitton-väskor.

DI - 6 timmar sedan

Löfven: Det krävs en rejäl samhällsförändring

Stefan Löfven inledde sitt tal på Järvaveckan med att citera den tidigare socialdemokratiske statsministern Per Albin Hansson och tryckte på vikten av att få bort de ekonomiska klyftorna i Sverige..

DI - 8 timmar sedan

Spararna rusar efter guld – så gör du en gyllene investering

I takt med ökad börsoro har guldpriset tagit ny fart, och svenska småsparare hakar på. Intresset för guld hos nätmäklaren Nordnet slår alla tidigare rekord. Sparekonomen Frida Bratt tipsar om bästa sättet att köpa in sig – och fällorna att se upp för.

DI - 8 timmar sedan

Priset på försäkringar rusar efter attackerna

Kostnaderna för att transportera olja genom Hormuz-sundet har skenat efter de senaste attackerna mot oljetankerfartyg..

DI - 9 timmar sedan

Fällorna när du hyr ut din bostad

Ska du hyra ut din bostad i sommar? Då gäller det att hålla koll på de vanligaste fällorna. Annars kan du åka på en skattesmäll eller få strul med din förening..

DI - 9 timmar sedan

Stjärnkocken hamnade mitt i Metoo-stormen: ”Som en explosion”

Kocken Isabella Morrone lämnade Stockholm för att starta ett nytt liv på Österlen i Skåne. I en lång intervju med Di Weekend berättar hon om sin karriärresa, ­hur hon brukade laga middag åt Antonia Ax:son Johnson – och om blogginlägget som vände upp och ned på hennes liv.  ”Det var typ flera hundra tusen som var inne och läste på min blogg..

DI - 9 timmar sedan

Matmästaren bjuder på recept

Isabella Morrone bjuder på oxfilé från Friskatorpet, rå pilgrimsmussla, vit Österlensparris, kalvtartar och avslutningsvis seg mandelkaka..

DI - 9 timmar sedan

Sabuni om succén: "Ingenting är avgjort än"

Nyamko Sabuni kan ha segrat i Liberalernas partiledarstrid. Om viljan ute i partiförbunden följs får den tidigare ministern minst 105 av 183 röster på partiets landsmöte. "Ingenting är avgjort än", säger Nyamko Sabuni i en kommentar till TT..

DI - 10 timmar sedan

Försvunna Da Vinci-tavlan hittad – till havs

Det har spekulerats sedan rekordförsäljningen 2017 var Leonardo Da Vincis verk ”Salvador Mundi” är. Tavlan har varit till synes väck från jordens yta..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.