Sydöstran > Nyheter

Monday, 17 June, 03:41

Sydöstran - 23 maj 19 kl. 06:00

Gammalt och nytt i ny tappningRosor, ränder och flammor, det är namnet på Karlshamns museums sommarutställning 2019. På lördag är det vernissage..
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Karlshamns

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gammaltoch , nytti ny , tappning
SVT - 03 nov 11 kl. 06:00

I syateljén blir gammalt nytt

På Stadsmissionens textilateljé i Kalmar har man storsatsat på att återanvända gamla tyger. Medverkande: Philip Ottoson, reporter, Ann-Charlotte Carlsson, Kalmar stadsmissions syateljé, Maria Kanje, Kalmar länsmuseum..

Magazin24 - 16 sep 12 kl. 08:02

Gammalt, nytt, hemgjort och köpt

Efter ett antal förfrågningar från kunder under vinterns julmarknader bestämde sig Birgitta Johansson för att öppna sin egen butik. Hon letade länge efter den rätta lokalen och till slut hittade hon den på Barnängsgatan i Hallstahammar. Birgitta Johansson har alltid varit intresserad av hantverk i alla dess former, från att plantera blommor, safta och sylta till att sy kuddar, nallar och mycket annat.

Sydöstran - 07 jul 13 kl. 23:36

Gammalt, nytt och mäktigt

BLT - 07 jul 13 kl. 23:36

Gammalt, nytt och mäktigt

Trelleborgs Allehanda - 14 okt 13 kl. 14:43

Gammalt möter nytt ovanför regnbågen

Boken skrevs år 1900. Judy Garland fick sitt stora genombrott som Dorothy i filmen från 1939. Den tidlösa historien har senare resulterat i både hyllade musikaler och biofilmer.

Kristianstadsbladet - 14 okt 13 kl. 14:43

Gammalt möter nytt ovanför regnbågen

Boken skrevs år 1900. Judy Garland fick sitt stora genombrott som Dorothy i filmen från 1939. Den tidlösa historien har senare resulterat i både hyllade musikaler och biofilmer.

Blekinge Läns tidning - 11 jan 17 kl. 15:35

Gammalt förslag får nytt liv

Gruppledaren Rolf Jönsson plockar fram en motion om Vilshultsån som hans parti skrev för 15 år sedan. – Nu blir den som ny igen, fast i S-tappning..

YLE - 18 nov 14 kl. 12:00

Seriekarikatyrer får nytt liv

Under 20 år kunde Vasabladets läsare, och senare också Västra Nylands och Åbo Underrättelsers läsare, låta sig roas av den dagspolitiska serien Folkets Dagblad. Nu när det snart gått tre år sedan upphovsmannen Leif Sjöströms bortgång går serien in i ett nytt skede. Karikatyrerna Ole Norrback, Ulla-Maj Wideroos, Stefan Wallin och Håkan Malm samlas på Wasa Teaters scen för att än en gång fundera på hur det ska gå för kustsvenskarna.

Skånskan - 31 aug 18 kl. 20:59

Konstvetenskap i kul tappning

Recension Harriet Braine kombinerar konsthistoriskt vetande med musikparodier. Till exempel sätter hon en text om Matisse till Dolly Partons stämningsfulla 70-talshitlåt ”Jolene” och gör vitsiga rim om konstnärens klippteknik.  På fredagskvällen gästade hon Lund Comedy Festival och Lilla salen på AF.

Dagen - 04 jan 11 kl. 03:00

Den svåra konsten att kombinera gammalt och nytt

Ett nytt år! Hur kommer framtiden att bli? Personligen tror jag att historisk kunskap och förnyelse ger perspektiv och rätt riktning för enskild likaväl som för kyrka och samhälle.

Kristianstadsbladet - 26 okt 12 kl. 06:30

Gammalt mötte nytt i Glimåkra

Foto: Lasse Ottosson
Rölakan, damast, flamsk. Bröllopsdynor, halsdukar och näverburkar. På Vävdagar i Glimåkra fanns det möjlighet att få se de traditionella hantverken.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 5 minuter sedan

Huawei förbereder sig för jätteras

Sydöstran - 15 minuter sedan

Bil in i stolpe

Räddningstjänst och ambulanspersonal ryckte ut till Nättraby på natten till måndagen..

Sydöstran - 1 timme sedan

Bahrain skapar dykplats med jumbojet

Ö-staten Bahrain vill locka dykturister till Persiska viken med vad som beskrivs som världens största undervattenspark. Kronan i verket är en Boeing 747 som ska sänkas till botten..

Sydöstran - 1 timme sedan

Explosion i Flemingsberg

Sydöstran - 1 timme sedan

Ström tillbaka efter jätteavbrott

Sydöstran - 1 timme sedan

Misstänkt drograttfull krockade med bil och smet

En man i 30-årsåldern misstänks för flera brott efter en serie händelser som slutade med avåkning i Olofström på natten till måndagen. .

Sydöstran - 2 timmar sedan

Lufthansa bromsar in

Sydöstran - 2 timmar sedan

Galiciska separatistledare gripna

Sydöstran - 3 timmar sedan

Qatar tog historisk poäng i Copa América

Sydöstran - 3 timmar sedan

Ingen kameraövervakning på Skateboardparken

I nuläget blir det ingen kameraövervakning av Skateboardparken. Anledningen till Datainspektionen kan säga nej är att många minderåriga vistas i området, men också att det är få polisanmälningar i området..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.