Realtid > Ekonomi

Sunday, 16 June, 02:51

Realtid - 23 maj 19 kl. 06:00

Tyvärr – AI löser inte dina problemDet finns idag massor av smart teknik till stor hjälp för CFO:n i den digitala transansformationen. Men börja först med kvaliteten på data och att effektivisera de befintliga processerna. Det skriver Henri Taipale, vd och grundare av Qvalia, som arbetar med att förbättra finansiella tjänster..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
CFO,  Henri Taipale, Qvalia

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: TyvärrAI , löserinte dina problem
Supermiljöbloggen - 06 okt 15 kl. 13:42

Isabella Lövin ser Sverige som en brobyggare mellan rika och fattiga länder

”Sverige är en ledare på klimatfinansieringsområdet, och det ska vi fortsätta vara”, säger biståndsministern till Supermiljöbloggen. I september presenterade regeringen vilka satsningar (pdf) man vill göra på klimatområdet under kommande år. När det gäller investeringar i internationella insatser, det vill säga klimatåtgärder i utvecklingsländer, var en nyhet i budgeten att regeringen lovar att klimatfinansieringen ges ett tillskott på 500 miljoner kronor per år 2016-2019, detta utöver tidigare avsatta biståndsmedel.

Nya Wermlands Tidningen - 28 sep 18 kl. 06:00

Debatt: Skärpta straff och fler poliser löser inte allt

Idag är debatten hög om att vi måste få fler poliser och strängare straff. Jag delar den bedömningen men tyvärr löser inte enbart dessa åtgärder de stora problem vi har med våld och kriminalitet i vårt samhälle..

YLE - 21 maj 17 kl. 12:03

Granqvist om skadan: "Ser ut som knä eller ljumske" – oklart om Lundqvist kan spela i finalen

Tre Kronors målvakt Henrik Lundqvist skadades i gårdagens semifinal mot Finland. Lagläkaren Björn Waldebäck kunde på morgonen inte ge några besked huruvida Lundqvist kan spela finalen. I slutet av matchen mot Lejonen grinade Sveriges förstemålvakt Henrik Lundqvist illa.

Barometern - 17 jun 13 kl. 07:36

Högre löner löser krisen

"Tyvärr finns det inga enkla lösningar på vårdens problem. Det kommer att kosta pengar och det kommer att ta tid att åtgärda bristerna." Kris, personalbrist, platsbrist, oro, säkerhetsrisk, ilska, stress.

Kristianstadsbladet - 08 jan 14 kl. 10:16

"Att svenska elevers resultat sjunker är tyvärr ingen nyhet"

Foto: Fredrik Sandberg / TT
Replik på Bengt Albinsson 4 januari
Föräldrar borde inte få bestämma vilken skola barnen ska gå i, det skriver socialdemokraten Bengt Albinsson 4 januari. Han vill avskaffa det fria skolvalet och åter ge makten till kommunpolitiker (som han själv) att bestämma var eleverna ska placeras. Är det verkligen så fel att föräldrar funderar kring vad de tror är bäst för sina barn?

Expressen - 19 jun 16 kl. 21:11

"Ser tyvärr ut att bli en klassisk midsommar"

Det finns risk för att du måste räkna in paraply och varma kläder i midsommarplaneringen. Enligt meteorologerna ser det ut som att många kan få bjuda upp till en blöt dans runt stången i år. – Det ser tyvärr ut att bli en traditionell midsommar med mycket regn och blåst, säger Johan Groth som är meteorolog på vädertjänsten Storm..

Expressen - 13 feb 18 kl. 11:07

Elofssons oro: ”Det ser tyvärr läskigt ut”

PYEONGCHANG. Först var kylan ett hot mot sprinten.Och nu ser det ut som att snön och den kraftiga vinden kan ställa till det i finalpasset.

Kristianstadsbladet - 14 jul 14 kl. 08:10

"Tyvärr ser verkligheten annorlunda ut"

Foto: ERIK G SVENSSON
Målet för hälso- och sjukvården är, enligt Hälso- och sjukvårdslagen (1982:763), en god hälsa och vård på lika villkor för hela befolkningen.
Tyvärr ser verkligheten annorlunda ut. Jämförelser av vården vittnar om en entydig bild - olika patienter får olika vård - trots att vårdtagarna har samma behov.

Länstidningen i Jämtland - 26 feb 18 kl. 05:30

Mörka siffror – många länspensionärer under EU:s fattigdomsgräns: ”Tyvärr ser det inte bra ut inför framtiden heller”

Många pensionärer i länet har det fortsatt ekonomiskt svårt. I flera länskommuner beräknas så många som 25 procent av pensionärerna leva under EU:s fattigdomsgräns. – Tyvärr ser det inte bra ut inför framtiden heller, säger Leif Persson, ordförande i PRO Jämtland..

PrivataAffärer - 29 jun 18 kl. 10:00

Chefsstrategen ser mindre aktievänligt investeringsklimat

Nordea menar att juni markerade ett visst brott på den starka trenden under våren på världens marknader. Men det första halvåret har ändå varit hyggligt med en avkastning för globala aktier på runt 8 procentenheter. Nu börjar dock frågetecknen hopa sig.

Nyheter 24 - 04 feb 14 kl. 15:49

"Jag ser en kvinna bli våldsamt utsläpad ur en av lägenheterna"Mer om IrenaRapporter

00.15. Det är fredagskväll och mina vänner och jag har precis lämnat lägenheten för att åka in till stan.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 18 timmar sedan

Statistiken bygger upp magkänslan

Statistik bättrar på magkänslan, Realtids scoop och finanslegenden som räddade livet på Realtids reporter. Det är innehållet i chefredaktör Johan Såthes krönika..

Realtid - 19 timmar sedan

Sveriges svaga krona engagerar mest

Den senaste veckan har en debattartikel om den svaga kronan väckt väldigt många läsares uppmärksamhet. Realtids inträngande karriärintervju med Nordic Capitals COO Klas Tikkanen likaså. Här är listan över veckans mest lästa artiklar..

Realtid - Igår: 16:27

Börsnoteringen av Traton sysselsätter 50 av Linklaters medarbetare

Linklaters är rådgivare till Traton i deras planerade börsnotering. "Det som sticker ut är att det handlar om ett så stort bolag och att det rör sig om en möjlig simultan börsnotering på två börser", säger Fredrik Lindqvist, Head of M&A and capital markets Linklaters Stockholm till Realtid.

Realtid - Igår: 15:00

Istället för förvirring: starkare krona

Mycket talar för att det är den svaga kronan som håller uppe inflationstrycket i den svenska ekonomin. Men vad händer när kronan stärks?.

Realtid - Igår: 12:30

Finansutskottet vill ha mer åtgärder mot penningtvätt

Ambitionsnivån behöver höjas markant i arbetet mot penningtvätt och regeringen bör utreda vad som kan göras ytterligare. Det anser ett enigt finansutskott, enligt ett pressmeddelande. .

Realtid - Igår: 11:45

"Riksbanken kommer inte att höja räntan de närmaste åren"

Fredagspanelen är ense om att det inte blir någon uppgörelse mellan USA och Kina i juni men är samtidigt oense om när Riksbanken höjer räntan..

Realtid - Igår: 11:12

Danica Pension blir Futur Pension

Danica Pension byter namn till Futur Pension från och med 2020. Namnbytet är en konsekvens att bolaget nyligen bytt ägare från Danske Bank till Acathia Capital och Polaris..

Realtid - Igår: 08:57

Nästa ECB-chef kan komma från Finland

Nästa ECB-chef kan komma från Finland. Både före detta centralchefen Erkki Liikanen och efterträdaren Olli Rehn är aktuella för posten rapporterar Bloomberg..

Realtid - Igår: 08:25

Ny ordning för redovisningstillsyn

Årsredovisningar och halvårsrapporter ska nu skickas in till nyinrättade Nämnden för svensk redovisningstillsyn istället för till Finansinspektionen..

Realtid - Igår: 08:32

Traton väntas noteras 28 juni

Traton väntas noteras 28 juni, Amerikanska advokater förbereder stämning mot Swedbank och FI försvarar amorteringskraven. Det är några av rubrikerna i fredagens nyhetssvep..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.