YLE > Finland

Monday, 24 June, 23:43

YLE - 23 maj 19 kl. 05:20

Fortfarande populärt med mellanår – Speciellt bland gymnasieflickorDet är fortfarande populärt att ta mellanår, enligt undersökningen Nuorten tulevaisuusraportti 2019. Vägande skäl för att ta mellanår efter gymnasiet är att jobba för att spara pengar inför framtida studier och att ha tid att fundera på val av studieinriktning..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Nuorten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fortfarande, populärtmed , mellanår, Specielltbland , gymnasieflickor
YLE - 14 sep 17 kl. 11:39

Alla tiders populäraste idrottare i Finland – GeeBee nådde proffsboxningens mecka

Alla tiders populäraste idrottare i Finland – GeeBee nådde proffsboxningens mecka Ingen idrottare har varit lika populär i Finland som GeeBee på toppen av sin karriär. Han nådde proffsboxningens mecka Madison Square Garden, var på pärmen av boxningsbibeln The Ring och steg till Joe Louis andra utmanare. Inte ens Nurmi, Nykänen eller Selänne utmanar ”Gunis” stjärnstatus.

YLE - 24 sep 15 kl. 18:25

Sociala Ekenäs höstmarknad fortfarande stark efter 300 år

Allt fler handlar ju på nätet och handeln förändras mycket just nu, men trots det består Ekenäs höstmarknad. Den är lika populär som tidigare och de 450 försäljningsplatserna tar slut. Ekenäs höstmarknad har arrangerats närmare 300 år.

HBL - 15 aug 13 kl. 15:36

Japanerna älskar fortfarande Unikko

Designarna jobbar kvar efter Marimekkos plagiatskandaler. Beskyllningarna om plagiat verkar inte ha påverkat försäljningen nämnvärt.Enkel, högklassig, klara färger.

Kristianstadsbladet - 09 aug 13 kl. 08:30

Populär kvart med lagen

Foto: Tom Wall
På Bromölla bibliotek ges det en gång i månaden en kvarts juristrådgivning per person för den som behöver hjälp med juridiska frågor. Detta har sedan starten i juni varit mycket populärt.
Centrumadvokaterna från Olofström erbjuder den andra torsdagen varje månad en kvart juridisk rådgivning mellan klockan 16 till 18.

YLE - 30 mar 15 kl. 08:00

Allt fler unga överväger mellanår

Allt fler gymnasiestuderande planerar att hålla ett mellanår efter studentskrivningarna. Det är fler flickor än pojkar som överväger en studiepaus. En dryg fjärdedel av ungdomarna planerar nu att hålla ett mellanår efter gymnasiet, då siffran i fjol var en femtedel.

Skånskan - 11 feb 17 kl. 14:00

Populär busslinje tillbaka

teckomatorp Vid årsskiftet valde Skånetrafiken att stympa den populära direktbusslinjen 230 mellan Teckomatorp och Helsingborg.
Nu återinförs rutinerna till viss del sedan protesterna gått skyhöga bland resenärerna. ERWP.

YLE - 30 maj 17 kl. 05:10

Kuppis är populärt - bostadspriserna ökar i centrum av Åbo

Allt fler vill bo i eller nära Åbo centrum, i allafall om man granskar bostadspriserna. Det genomsnittliga priset på bostäder har stigit i centrum av flera större städer i Finland, såsom Helsingfors, Tammerfors, Åbo och Uleåborg. Området där bostadspriserna förväntas öka mest i hela landet år 2018 är Kuppis i Åbo, visar en utredning som teknologiföretaget Reaktor har låtit göra.

YLE - 12 maj 17 kl. 20:25

Karisbröderna Rönnberg gör upp om handbollsguldet: "Känns speciellt"

På lördag inleds handbollsfinalerna där BK-46 utmanar Cocks. Samtidigt blir det en brödrakamp mellan två av Finlands bästa handbollsspelare. Inför finalerna i handbollsligan arrangerade Yle Sporten en pilkastningstävling mellan Cocks Nico Rönnberg och BK-46:s Andreas Rönnberg.

YLE - 14 mar 17 kl. 11:49

Finlandssvenska elever har sämre utgångsläge i matematik - gapet mellan könen dock ännu större

Färska forskningsresultat visar att svenskspråkiga elever ännu i sexan är sämre på matematik än finskspråkiga. Senare jämnar skillnaderna ut sig. Gapet mellan flickors och pojkars färdigheter är däremot betydande ännu under andra stadiet.

Cornucopia - 08 sep 16 kl. 09:55

Bostad och försvar populäraste ämnena på bloggen

Bland de läsare som använder bloggens ämnesrubriker för att filtrera sin läsning är bostad och försvar de populäraste ämnena, följt av börsen. Det finns en tydlig skillnad mellan vad man gissningsvis läser mer på jobbet än andra ämnen. Finns det några fler ämnesrubriker ni saknar i menyn?

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 timmar sedan

De med högre lön har ofta också längre oavbruten semester - bara hälften av de unga arbetstagarna har ledigt i fyra veckor

En sammanhängande semester på fyra veckor är mer sällsynt hos låginkomsttagare och hos arbetstagare under 30. - Brist på sammanhängande semester är vanligen olagligt, säger Juri Aaltonen på tjänstemannaförbundet Erto..

YLE - 5 timmar sedan

”Vi måste agera nu!” - Pargas nya skärgårdsstrategi presenterar åtgärder för att hålla skärgården levande

Den minskande och åldrande befolkningen oroar många. Den nya strategin slår fast att inflyttningen måste öka och att en fast vägförbindelse till Nagu skulle gynna hela regionen..

YLE - 7 timmar sedan

Sjundeå drog sig ur seniorbyplanerna med privat aktör - företaget Virkkulankylä ger sig inte

Samarbetet mellan Sjundeå kommun och företaget Virkkulankylä har inte löpt friktionsfritt. I våras drog Sjundeå sig ur hela projektet. Nu vill företaget att förhandlingarna om samarbete fortsätter..

YLE - 7 timmar sedan

Reparatörer upptäckte en felinstallation - Kakolafunikularen är ur bruk ett par dagar till

Åbo stads snedhiss på Kakolaberget kommer att vara ur bruk ett par dagar till. Orsaken är att man i samband med reparationer under midsommarhelgen upptäckte mer problem..

YLE - 9 timmar sedan

Ny övervakningsmetod garanterar att jordgubben är inhemsk - och inte svensk, polsk eller estnisk

Naturresursinstitutet Luke och Livsmedelsverket har tagit fram en ny metod för att säkerställa varifrån de inhemska jordgubbarna kommer..

YLE - 10 timmar sedan

Fotbollsspelaren Benjamin Källman vet inte var han spelar i höst: ”Danska ligan gillade jag och där skulle jag gärna spela”

För tillfället har fotbollsspelaren Benjamin Källman från Ekenäs ingen aning om var han ska spela i höst. Kontraktet med danska Vendsyssel går ut i juli, men i den klubben fortsätter han sannolikt inte..

YLE - 17 timmar sedan

Livräddningsutbildare: Oroväckande att populär Vasastrand är utan övervakning i sommar

Att Vasas populäraste badstrand Sandö är utan övervakning i sommar är oroväckande, säger man vid Finlands simundervisnings- och livräddningsförbund. Vasa stad vidhåller att man gjort allt man kunnat för att hitta utbildade badvakter..

YLE - 10 timmar sedan

Du kan använda nyckeltalskorten också i fortsättningen – bara du förstärker din identitet ytterligare

EU:s nya betaltjänstdirektiv träder i kraft i september och bankerna i Finland har försökt införa olika system för verifiering som ska ta över de traditionella nyckeltalskorten för gott - men nu förlängs kortens livstid..

YLE - 11 timmar sedan

Personbilsförare omkom i frontalkrock med lastbil i Ilmola

En ung kvinna omkom i en frontalkrock med en lastbil i Ilmola (Ilmajoki) på måndagsmorgonen. Olyckan inträffade klockan 8.15 på morgonen..

YLE - 12 timmar sedan

Ingå vill trygga kontinuiteten i serviceboendet - fortsätter med samma vårdbolag

Ingå kommun fortsätter köpa ansvarsläkartjänster av vårdbolaget Pihlajanlinna, tidigare Doctagon, också nästa år. Tjänsterna gäller serviceboendet i Lönneberga..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.