Aftonbladet > Kultur

Wednesday, 19 June, 07:09

Aftonbladet - 23 maj 19 kl. 04:00

Jemen går under – med svensk hjälp
Läs mer på Aftonbladet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jemen, gårunder med svensk , hjälp
YLE - 23 maj 13 kl. 17:55

Dödsstraff i Jemen ett problem för CKP

Centralkriminalpolisen i Finland håller på att inleda en brottsutredning om kidnappningen av de två finländarna i samarbete med jemenitiska myndigheter. Att ett dödsstraff är möjligt i Jemen är ändå problematiskt för CKP. De kidnappade finländarna Atte och Leila Kaleva frigavs redan för några veckor sedan, men det är först nu man inleder en brottsutredning om kidnappningen.

Skånskan - 31 okt 15 kl. 11:03

USA hjälper IS i Jemen

Opinion Förr skulle vi kanske inte ha haft så stor anledning att engagera oss eller försöka få kunskap om konflikten i Jemen. Men sönderfallet i den arabiska världen med stora flyktingströmmar gör att även denna konflikt riskerar att påverka oss. Det är inte längre till Jemen än till andra länder från vilka människor flyr till Sverige.

BT - 18 mar 11 kl. 16:21

Blodbad i Jemen

Över 40 demonstranter har skjutits ihjäl och 100 skadats i ett blodbad vid universitetet i Sanaa i Jemen, uppger vittnen och läkare.
President Saleh har utlyst undantagstillstånd i landet och medborgarna förbjuds att bära vapen.
Enligt vittnen var det regimvänliga "ligister" som öppnade eld från byggnader nära torget mot demonstranterna som samlats efter fredagsbönen för att kräva president Ali Abdullah Salehs avgång.

Kristianstadsbladet - 25 feb 12 kl. 18:17

Ny president i våldsamt Jemen

Jemen fick sin första nya ledare på 33 år, när Abdrabuh Mansur Hadi avlade presidenteden.
Men ett dödligt självmordsattentat underströk spänningarna och våldet, som blir den nye presidentens största utmaning. Abdrabuh Mansur Hadi avlade på lördagsmorgonen eden som Jemens president i huvudstaden Sanaa.

Sydsvenskan - 19 jan 16 kl. 20:03

Flyktingar till Jemen trots strider

Flyktingar från Somalia och Etiopien färdas den farliga vattenvägen till konfliktens Jemen för att fly sina hemländer trots de svåra striderna som rasar i landet. FN beräknar att närmare 100 000 flyktingar har tagit sig i båtar, ofta undermåliga, över Persiska viken för en framtid i Jemen.— Det är uppenbarligen mycket farligt, både med själva resan och med den framtid som väntar i Jemen, säger Adrian Edwards som är talesperson för FN:s flyktingorgan.

Helsingborgs Dagblad - 19 jan 16 kl. 20:03

Flyktingar till Jemen trots strider

Flyktingar från Somalia och Etiopien färdas den farliga vattenvägen till konfliktens Jemen för att fly sina hemländer trots de svåra striderna som rasar i landet. FN beräknar att närmare 100 000 flyktingar har tagit sig i båtar, ofta undermåliga, över Persiska viken för en framtid i Jemen.— Det är uppenbarligen mycket farligt, både med själva resan och med den framtid som väntar i Jemen, säger Adrian Edwards som är talesperson för FN:s flyktingorgan.

Nyheter 24 - 13 feb 12 kl. 13:41

Oroligheter i Jemen skäl att stanna - även för icke-flyktingar


Det som närmast kan liknas vid ett inbördeskrig i Jemen är skäl nog för att människor ska få stanna i Sverige - även om de inte räknas som flyktingar. SVERIGE. I Jemen rasar våldet och motsättningarna vidare.

Dagen - 20 mar 12 kl. 03:00

Terrordåd mot svensk skola i Jemen

Terrornätverket al-Qaida har mördat en lärare på en skola i Jemen som drivs av bland andra svenska pingstförsamlingarnas biståndsorgan, PMU. - Det är så oerhört tragiskt. Han gav sig ut för att göra världen till en bättre plats och blir i stort sett avrättad, säger Stig-Arne Wesslegård från Pingstkyrkan i Sundsvall.

YLE - 27 dec 12 kl. 19:18

CKP ska utreda kidnappningen i Jemen

Centralkriminalpolisen hjälper myndigheterna i Jemen i utredningen av kidnappningen av det finländska paret. Utredningen leds av kriminalöverkommissarie Thomas Elfgren. För tillfället samlar CKP information från olika källor och försöker bilda sig en helhetsuppfattning av händelserna.

HBL - 27 dec 12 kl. 10:39

Jarno Syrjälä utreder kidnappningen i Jemen

Utrikesministeriet bekräftar uppgifter i jemenitisk press att diplomaten som Finland skickat till Jemen är utrikesrådet Jarno Syrjälä, ambassadör i Saudiarabien. Jarno Syrjälä sändes till Jemen dagen efter att det unga finländska paret och deras österrikiska vän kidnappades i centrala Sanaa för en knapp vecka sedan. Syrjälä har bland annat fört långa diskussioner om de kidnappade finländarnas situation med Jemens inrikesminister Abdelqader Qahtan.

YLE - 10 maj 13 kl. 17:39

Kaleva fick lön av försvaret under tiden i Jemen

Försvarsmakten betalade tidvis lön åt Atte Kaleva under hans studieledighet i Jemen. Premiärlöjtnant Kaleva fick lön på det villkor att han förband sig att arbeta för försvarsmakten under en bestämd tid.Läs också Paret har militär bakgrund Tuomioja: Frigivning en känslig sak Kidnappade finländarna hemma igen Då kidnappningen ägde rum studerade Kaleva ändå i Jemen utan lön, och på försvarsmakten säger man att Kalevas Jemen-vistelse inte hade någonting med hans jobb att göra.

Fler nyheter från Aftonbladet

Aftonbladet - 3 timmar sedan

En ytlig virvel av upplevelser

Aftonbladet - 3 timmar sedan

Socialism är det permanenta experimentet

Aftonbladet - 3 timmar sedan

Djurens rätt i fokus

Aftonbladet - 13 timmar sedan

Glöm att Sverige är ett välfärdsparadis

Aftonbladet - Igår: 04:00

Fängslad – utan att få veta varför

Aftonbladet - Igår: 11:01

När Beethoven mötte David Bowie

Aftonbladet - I förrgår: 03:15

Kapitalets övermakt kan stoppas

Aftonbladet - I förrgår: 04:00

Nya avtalet återgår till 30-talet

Aftonbladet - 16 jun 19 kl. 03:30

Det stora språnget i den lilla byn

Aftonbladet - 16 jun 19 kl. 04:00

Nya tekniken är guld värd – för de rikaOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.