PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 24 June, 11:00

PrivataAffärer - 23 maj 19 kl. 00:49

Tre heta köptipsTrots en kursuppgång på 20 procent sedan årsskiftet tror Affärsvärlden på fortsatta uppgångar för lastbilsföretaget Volvo. Värderingen är alltjämt lockande med ett p/e-tal under 9 på prognostiserad vinst 2019, enligt tidningen. Affärsvärlden har även förtroende för investmentbolaget Mertiva, där styrelseordförande Håkan Blomdahl äger drygt 60 procent av kapitalet. ”Mertiva erbjuder möjlighet att ta rygg på en bevisat skicklig värdeinvesterardoldis till konservativ substansrabatt”, skriver tidningen och rekommenderar köp. Köprekommendationen i handelsbolaget Bufab motiveras med att valutavinden har vänt och att bolaget har fått upp förvärvstempot på den mycket fragmenterade marknaden.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Affärsvärlden, Volvo, Mertiva, Håkan Blomdahl, Bufab, Affärsvärldens, Analys, Cavotec

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tre, heta, köptips
Affärsvärlden - 02 maj 13 kl. 10:17

Tre heta köptips

I veckans nummer av Affärsvärlden ges tre aktier en köprekommendation..

PrivataAffärer - 28 jun 18 kl. 07:58

Tre heta köptips

* Cloetta-aktien har tappat mark på en stillastående börs, trots en bra inledning på året och Affärsvärlden ser nu ett köpläge. Det ocykliska konfektyrbolaget har tappat cirka 15 procent sedan tidningen sänkte till neutral rekommendation i mars. Detta trots att årets första kvartal bjöd på bland annat en ökning av Cloettas justerade rörelseresultat med nära 44 procent, framhålls det i analysen.

PrivataAffärer - 24 jan 19 kl. 07:08

Tre heta köptips

Under 2018 meddelades det att e-handelsbolaget Qliro skulle delas upp i tre självständiga delar, vilket ännu inte har burit frukt sett till börsutvecklingen. Efter att ha sjunkit drygt 45 procent de senaste 12 månaderna ser nu Affärsvärlden i en så kallad summan-av-delarna-analys en tydlig uppsida för aktien. ”På nuvarande nivåer är det svårt att inte se mer potential än risk i Qliro.

Affärsvärlden - 12 sep 12 kl. 07:34

Affärsvärlden: Tre heta köp

Affärsvärlden ger fyra rekommendationer i sitt senaste nummer, av vilka tre är köptips och ett är ett råd att avvakta..

PrivataAffärer - 10 jun 15 kl. 08:25

Tre heta köptips för börsen

JM, 2E Group och BTS får köprekommendationer i senaste numret av Affärsvärlden. Läsarna rekommenderas även teckna Nilörngruppen....

PrivataAffärer - 02 sep 15 kl. 08:08

Tre heta köptips för börsen

Affärsvärlden ger i sitt senaste nummer rådet att köpa Thule, Sensys, SKF samt ett säljtips för Orexo....

PrivataAffärer - 23 sep 15 kl. 08:18

Tre heta köptips för börsen

Affärsvärlden ger i sitt senaste nummer läsarna rådet att köpa Peab, Volvo och Mr Green medan ett säljråd delas ut till Astra Zeneca....

PrivataAffärer - 19 okt 15 kl. 07:58

Tre heta köptips för börsen

NGS är köpvärd och satsa även på Wise och Kappahl. Proffice får däremot rådet avvakta, likt danska Coloplast....

PrivataAffärer - 21 okt 15 kl. 09:20

Tre heta köptips för börsen

I det senaste numret av Affärsvärlden rekommenderar tidningen köp i Pandox, Coor Service och Systemair....

PrivataAffärer - 11 maj 16 kl. 09:00

Tre heta köptips

Tidningen Affärsvärlden ger i sitt senaste nummer köprekommendationer till Uniflex, Itab samt Net Entertainment medan Holmen får en vänta-rekommendation....

PrivataAffärer - 25 maj 16 kl. 07:42

Tre heta köptips

I det senaste numret av Affärsvärlden rekommenderar tidningen köp av Trelleborg, Hafslund och Evolution Gaming, medan Vitrolife stämplas med sälj....

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Häng med i Hernhags jakt på utdelningar

Kronraset berikar utlandssparare. Missa inte de vassaste utdelningsaktierna som handlas enkelt från svenska nätbanker, men sprider riskerna internationellt. Det är så Marcus Hernhag framgångsrikt bygger sin privata portfölj.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Danskes tidigare tillförordnade vd får gå på dagen

Anledningen till entledigandet är att kunder som placerat pengar i det så kallade ”Flexinvest Fri”-placeringsalternativet under en viss period visat sig ha fått betala för höga avgifter. Berörda kunder kommer att få kompensation från Danske Bank före utgången av 2019, skriver banken. ”Jesper Nielsen har gjort signifikanta bidrag till banken under många år, senast som interims-vd, för vilket vi tackar honom.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Tre köpvärda aktier – och en du inte ska teckna

  Konsultbolaget CAG, på First North, växer fint och har en bra lönsamhet. Med ev/ebit på runt 9,5 för 2020 handlas aktien med ”en hygglig rabatt mot andra konsulter på börsen (med förvisso längre historik) samtidigt som vi ser goda förutsättningar till hög vinsttillväxt de kommande åren”, skriver Börsveckan. Tidningen tycker att ”aktien lockar” och den köper ”en post till utdelningsportföljen”.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Dukat för tillväxt i Duni

Tidningen pekar bland annat på att Duni har ett nytt tillväxtområde med hållbara förpackningar, en konjunkturstabil affär och stark huvudägare. Tidningen rekommenderar därför köp av Duni-aktien..

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Här är måndagens färska analyser

Handelsbanken Capital Markets sänker riktkursen för Veoneer till 205,53 kr från 241,99 kr. Rekommendationen köp upprepas. Aktien stängde på kursen 162 kr på torsdagen.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Karo Pharma i mångmiljardaffär

  Trimb äger licenser till, marknadsför och säljer egenvårdsläkemedel och hälsovårdsprodukter. Trimb har en portfölj av varumärken som är inriktade på hudvård, fotvård, munvård och intimhälsa. Trimbs justerade omsättning och justerade ebitda bedöms ha uppgått till omkring 930 respektive 150 miljoner kronor 2018.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Många Indienfonder har gått bättre än index

Den indiska aktiemarknaden tog ett skutt uppåt sedan det i slutet av maj stod klart att premiärministern Narendra Modi fick förnyat förtroende. Under sin andra mandatperiod har emellertid premiärministern bland annat en inbromsande tillväxt att hantera, något som underströks av att Indiens centralbank RBI häromveckan sänkte BNP-prognosen för 2019 till 7,0 från tidigare 7,2 procent, och pekade på en kraftig nedgång i investeringar och privat konsumtion. RBI sänkte samtidigt reporäntan med 25 baspunkter till 5,75 procent och policykommittén ändrade sin hållning till ”ackommoderande” från neutral.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Trump: Powell kommer att göra det rätta med styrräntan

Trumps kommentarer kom dagen efter att Fed lämnat styrräntan oförändrad efter FOMC-mötet på tisdagen/onsdagen, men samtidigt flaggat för hög beredskap för nya lättnader vid behov. ”Du kan inte vinna jämnt, så småningom kommer han göra det som är rätt”, sade presidenten. Donald Trump hävdade så sent som i veckan att han har makt att avsätta Jerome Powell från Fedchefsposten.

PrivataAffärer - 20 jun 19 kl. 11:57

Investeringschefen: G20-mötet avgör börshumöret i sommar

Han anför att dynamiken har skiftat från att Federal Reserve sedan finanskrisen har varit den dominerande drivkraften för aktie- och räntemarknaderna, till ett läge där det snarare är marknadsutvecklingen som styr centralbankernas agerande. ”Den amerikanska centralbanken har inför de senaste två dagarnas möte målats in i ett hörn. Hade de å ena sidan varit oväntat hökaktiga och stängt dörren för räntesänkningar i år hade aktiemarknaden fallit och tvingat Fed till en sänkning, vilket hade fått dem att tappa initiativkraften ännu mer.

PrivataAffärer - 20 jun 19 kl. 12:01

Blankarna fortsatt intresserade av Fingerprint

Den 15 maj släppte biometribolaget en rapport där förlusten på rörelsenivå minskade till 1,9 miljoner kr, en stor förbättring jämfört med motsvarande kvartal i fjol då förlusten var hela 175 miljoner. Redan då var aktien en av börsens mest blankade med 8,3 procent av kapitalet. Men till blankarnas förtret gjorde rapporten att aktien rusade över 40 procent.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.